Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ







Ναι  ήρθε η ώρα να  φτιάξω  μπισκοτάκια βουτύρου  αυτή  την φορά με ζαχαρόπαστα.
Καιρό τώρα τα  είχα στο μυαλό μου να  τα  φτιάξω Και να  που ήρθε η στιγμή ,,
Μπήκα  στην κουζίνα  μου και τα ετοίμασα...για  μια  ιδιαίτερη στιγμή ...
Για το γάμο της αγαπημένης μου μικρής ανιψιάς ..Να ζήσετε ..  να είστε πάντα ευτυχισμένα ! Σας αγαπώ!
Η συνταγή είναι από την φίλη στο FB μου  Roula Psittaki μου την εμπιστεύτηκε μαζί με μερικά  μυστικά της ....την ευχαριστώ πολύ !
Είναι η ίδια συνταγή με τα  Μπισκοτάκια βουτύρου Ρούντολφ

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ η συνταγή είναι από εδώ

ΥΛΙΚΑ :
500 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη  
6 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες η 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι  ζάχαρη - βανίλια  με  άρωμα  πορτοκάλι  η  λεμόνι 
λίγο ξύσμα από λεμόνι 
2 κουταλάκια του γλυκού  μπέικιν  πάουντερ 
μια πρέζα αλάτι
Ζαχαρόπαστα  άσπρη  500 γρ
Ζαχαρόπαστα φούξια 250 γρ
Καρδούλες ζαχαρένιες άσπρες και φούξια   

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Χτυπάμε το βούτυρο που  το έχουμε βγάλει από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία  με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα,  προσθέτουμε τα αυγά,τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το κοσκινισμένο  αλεύρι,το αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι καλά.Με μια μαρίζ ενσωματώνουμε την ζύμη μας  μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα την τυλίγουμε  με μεμβράνη και την βάζουμε 60 λεπτά στο ψυγείο,  (αυτό γίνετε για να σφίξει το βούτυρο και να ανοίγει καλύτερα το φύλλο και  να   μην  απλώσουν  στο  ψήσιμο  όσο περισσότερο αφήνουμε την ζύμη τόσο ποιο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε ).
  • Πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα βάζουμε την ζύμη μας και  με  μια ακόμα  λαδόκολλα από πάνω  και  τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε πάχος 5-7 mm, κόβουμε με κου πατ ή  κύκλο 7 εκατ , τα  τοποθετούμε  στο ταψί με λαδόκολλα με κενό ανάμεσα τους,  ή κόβουμε τα μπισκότα με κουπάτ και μεταφέρουμε την λαδόκολλα στο ταψί και τα βάζουμε στο ψυγείο για  30 λεπτα να παγώσουν και βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αφαιρούμε την παραπανίσια ζύμη και τα  βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε  
  • Τοποθετούμε το ταψί  στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) για 10 λεπτά - αν η ζύμη μπει  σε κρύο περιβάλλον θα βοηθήσει τα μπισκότα να κρατήσουν το  ωραίο στρογγυλό σχήμα τους, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160_170  βαθμούς πάνω και κάτω για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν λίγο.Δεν απομακρυνόμαστε  από το φούρνο γιατί υπάρχει περίπτωση  να  τα  ψήσουμε  περισσότερο  και δεν  το θέλουμε .






















Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
 
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Λίγα φύλλα που έπρεπε να  ξοδευτούν και  χωριάτικα φρέσκα αυγά και γάλα από το ΘΕΣ/ΓΑΛΑ της γειτονιάς έγιναν μια γλυκιά πίτα για να  συνοδεύσει  το καφέ μας ! Δοκιμάστε  την   ... τολμήστε το   είναι πιο γρήγορη  γλυκιά  πίτα  που έχω φτιάξει !!









ΥΛΙΚΑ:
  • 125 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας
  • 500 γρ φύλλα κρούστας  (τα δικά μου ήταν 12 φύλλα) 
  • 4 αυγά
  • μια πρέζα αλάτι 
  • 1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι
  • 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (αν την θέλουμε πιο γλυκιά προσθέτουμε ακόμα 20-30 γρ)  
  • κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά) μου αρέσει η γεύση του 
  • 500 ml. φρέσκο ​​γάλα ζεστό
  • 1 ταψί 28-30 εκατ διάμετρο 
  • σταφίδες(προαιρετικά )ή αν θέλετε σταγόνες σοκολάτας 
  • κανέλα και άχνη ζάχαρη για το τέλος 

ΕΚΤΕΛΕΣH:


  • Λιώνουμε το βούτυρο.
  • Βάζουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί που έχει διάμετρο 28-30 cm.ή λαδώνουμε μόνο το πάτο του ταψιού με βούτυρο (το δικό μου ταψί  είναι πυρέχ και δεν έβαλα χαρτί ψησίματος )
  • Βουτυρώνουμε κάθε ένα από τα  φύλλα κρούστας με το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και διπλώνουμε σε σχήμα βεντάλιας  Στη συνέχεια, σχηματίζουμε ένα σαλιγκάρι-τριαντάφυλλο. Τοποθετούμε τα σαλιγκάρια-τριαντάφυλλα  στο ταψί
  • Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο για 16-20 λεπτά σε 180  βαθμούς στον αέρα
  • Όσο ψήνουμε το γλυκό  μας  ανακατεύουμε τα αυγά με την κρυσταλλική ζάχαρη και άχνη-ζάχαρη,το αλάτι , τις βανίλιες και το κόρν φλάουρ (η συνταγή δεν το είχεεμείς μας  αρέσει η γεύση του)
          •  
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαφρώς ζεστό φρέσκο ​​γάλα που το ζεστάναμε με  μια φλούδα από λεμόνι να  βγάλει τα αρώματα του . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σάλτσα και στην συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες πάνω από το γλυκό .Και προσθέτουμε στο ψημένο γλυκό την σάλτσα . Θα δούμε αν το ταψί μας είναι ρηχό ότι η ποσότητα της σάλτσας μας είναι αρκετή θα περιμένουμε 5 λεπτά να απορροφήσει την σάλτσα  
  • Ξανά βάζουμε το γλυκό μας στο ζεστό φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά 
  • Μόλις βγάλουμε το γλυκό  από το φούρνο, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε  το να κρυώσει.
  • Αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί από τη κρύα πίτα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη και απολαμβάνουμε την  γλυκιά ΄γαλατόπιτα '  Μπορούμε  να  την απολαύσουμε και χωρίς την άχνη και αποφεύγουμε τις περιττές θερμίδες  
  • Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και ένα σιρόπι να  την ποτίσετε  το έχω δοκιμάσει πιο κάτω..θα δέιτε και φωτογραφίες η επιλογή  είναι δική σας 
Η συνταγή είναι από εδώ με μερικές αλλαγές





Εδώ η πίτα  έχει σιρόπι από γαλακτομπούρεκο που έιχα στο ψυγείο 

Εδώ η πίτα  έχει σιρόπι από γαλακτομπούρεκο που έιχα στο ψυγείο 


























Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι 
συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ




ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 150 ml λίγο ζεστό γάλα
  • 30 γρ μαγιά νωπή  ή 9 γρ ξερή μαγιά
  • 80  γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ  ζάχαρη
  • 1 πρέζα  αλάτι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φακελάκια ζάχαρη-βανίλια  άρωμα  πορτοκάλι 
  • ΓΕΜΙΣΗ:
  • 120 γρ βούτυρο παγωμένο σε  μικρά  κομμάτια 



  • λίγο λάδι  για  την σοκολάτα που θα  λιώσουμε στο τέλος 
  • 50 γρ φουντούκια 
  • 175 γρ μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα ( από αυτή κρατάμε σχεδόν τα  50 γρ και την λιώνουμε σε μπεν μαρί με  μια  κουταλιά λάδι  ελαφρύ και το αφήνουμε  για το τέλος )
  • 150 γρ σοκολάτα  γάλακτος  


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Αν κάνουμε τη ζύμη με το χέρι, κάντε τα εξής: προσθέτουμε τη μαγιά διαλυμένη σε χλιαρό νερό (όχι καυτό) το αλεύρι  λίγο-λίγο  και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, την βανίλια, το ξύσμα ,το αλάτι την ζάχαρη, το βούτυρο σε  θερμοκρασία δωματίου . Ζυμώνουμε μέχρι να  έχουμε μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει .
  •  Την  σκεπάζουμε και την  αφήνουμε να φουσκώσει, σε χώρο που προστατεύεται από τον αέρα για 2 ώρες.
  • Αν κάνουμε τη ζύμη  στον  αρτοπαρασκευαστη,κάνουμε τα εξής: Βάζουμε στον  κάδο όλα  τα υγρά  συστατικά,την  φουσκωμένη μαγιά  και μετά  με το αλεύρι με το αλάτι, την βανίλια το ξυσμα και να ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή  μας  για το ζύμωμα και την αύξηση της  ζύμης
  • Αφού ξεκουραστεί  και διπλασιάσει η ζύμη μας τον όγκο της σχεδόν 2 ώρες μετά ρίχνουμε την ζύμη  μας στην επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι ή λαδάκι ελαφρύ .
  • Ανοίγουμε φύλλο με πάχος 1 εκατ  45 χ 35 εκατ και το το πασπαλίζουμε με την μαύρη σοκολάτα και  την  σοκολάτα γάλακτος και το παγωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε  με την σοκολάτα γάλακτος 

    • Κόβουμε το φύλλο λωρίδες 6 με φάρδος 7 cm τις μεταφέρουμε όπως φαίνεται στις  φωτογραφίες μου την μια πάνω στο  άλλη   .
    • Κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα ή ανάλογα με το πόσο ύψος και  πάχος  έχει η φόρμα  που θα  χρησιμοποιήσουμε και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στη στενόμακρη φόρμα .
    • Αφήνουμε να φουσκώσει -ξεκουραστεί  για μια ώρα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος και στην συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα.Αν δεν είμαστε σίγουροι για το ψήσιμο δοκιμάζουμε με  μια οδοντογλυφίδα ή με  ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί σωστά  και δεν κρατάει

    • Βάζουμε σε σχάρα το ψωμάκι μας και αφήνουμε να κρυώσει και  λιώνουμε  την σοκολάτα που κρατήσαμε πιο πάνω σε μπεν μαρί και την περιχύνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε  με λίγο τριμμένο  φουντούκι .
    • Καλή  μας  όρεξη ..






    \

    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με πάνω από όλα υγεία- ευτυχία- αγάπη και χαρά στο σπιτικό σας !!!
                                                    Καλά να περάσετε με τις οικογένειες σας !!
    Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

    Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

    ΠΙΤΕΣ ΑΛΑΔΩΤΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ









    Πιτούλες φτιάξαμε πάλι σήμερα  ..πιτούλες φτιαγμένες με αλεύρι για τσουρέκια με υψηλή πρωτεΐνη,αφράτη αλλά και ελαστική
    Τις ψήσαμε και στο τηγάνι χωρίς  να βάλουμε καθόλου λάδι ,και στο  φούρνο  όπου φουσκώνουν σαν μπαλόνια και στην μέση παραμένουν κούφια ,που αν τις κόψουμε στην μέση μπορούμε να τις γεμίσουμε με ότι  γέμιση θέλουμε .... εμείς τις  γεμίσαμε με σπιτικό γύρο κοτόπουλο και πατατούλες και σος γιαουρτιού ,ντομάτα...  δεν σας περιγράφω άλλο .....  μου πέφτουν τα σάλια .....και είναι και αργά να μπω στην κουζίνα μου  να ετοιμάσω μια να  την απολαύσω   !!!








    ΥΛΙΚΑ:

    350 γρ νερό  χλιαρό
    7 γρ μαγιά ξερή ή 25 γρ νωπή μαγιά
    20 γρ ζάχαρη
    15 γρ αλάτι
    300 γρ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    250 γρ αλεύρι για τσουρέκια με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες



    ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

    • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη μαγιά και την  ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε  για 7-8 λεπτά μια μαλακιά που δεν κολλάει και  απαλή ζύμη σαν το αυτί μικρού παιδιού . (εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευστή για 15  λεπτά ).Αν η ζύμη μας είναι πολύ κολλώδες προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι  ή αν είναι ξερή προσθέτουμε 1-2 κουταλιές  νερό  
    •  Στη συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη σε λαδομένο μπολ και την αφήνουμε  να  ξεκουραστεί  και να ανέβει  για  45 λεπτά  με  1 ώρα.
    • Οταν  πια  ξεκουραστεί  και  ανέβει  η ζύμη μας  κόβουμε κομμάτια ίσου μεγέθους την  ζύμη  περίπου το καθένα 90 γρ και με λίγο αλευράκι στα χέρια μας ή με λίγο λαδάκι, τα δίνουμε σφαιρικό σχήμα,  τα αφήνουμε για 30 λεπτά ή ακόμα και 1 ώρα να  πάλι  σκεπασμένα .
    • Ανοίγουμε τις μπάλες ζύμης σε πιτούλες  πάχους 3-4 mm και διάμετρο 18 εκ με τον πλάστη και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι αν κολλάνε στα χέρια μας και τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά  
    ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ:
    • Σε αντικοληιτικό  τηγάνι  χωρίς  λάδι  ψήνουμε  σε  σιγανή  φωτιά ..  (π.χ. αν η κουζινα έχει  1-9 στο 6-7 ) για 3-4  λεπτά και απο  της 2 πλευρές  Και  έτοιμες!! Τιςσκεπάζουμε με μια πετσέτα όσο συνεχίζουμε το ψήσιμο 
    ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ:
    • Προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς και σε ένα ταψί  χωρίς να  βάλουμε λάδι,μόνο το βρέχουμε με λίγο νερό(αυτό βοηθάει να δημιουργηθούν ατμοί που θα βοηθήσουν να φουσκώσουν οι πίτες μας ) προσθέτουμε 2-3  πίτες ανάλογα το μέγεθος του ταψιού
    • Ψήνουμε τις πίτες μας με κλειστό τον φούρνο χωρίς να τον ανοίξουμε για 5-6 λεπτά και χωρίς να τις γυρίσουμε .
    • Οι πίτες θα αρχίσουν στο 2 λεπτό ψησίματος να φουσκώνουν σαν μπαλόνι και πρέπει να παραμείνουν απαλές,και όταν αρχίσουν να πάρουν χρώμα τις  βγάζουμε από το φούρνο και τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο
    • Οι πίτες τρώγονται καλύτερα φρεσκοψημένες αλλά μπορεί και να φαγωθούν  και την μέρα αφού πρώτα τις αποθηκεύσουμε σε σακουλάκια τροφίμων καλά κλεισμένες 









    Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
    Αν σας αρέσουν οι 
    συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

    Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

    ΚΑΝΕΛΟΚΟΜΠΟΙ (bullar)






    ΥΛΙΚΑ:
    450-480 γρ αλεύρι για τσουρέκια ή 200 γρ για όλες τις χρήσεις και 250-280 γρ για τσουρέκια  
    60 γρ ζάχαρη
    1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι 
    300 ml Χλιαρό γάλα 
    25 γρ γρ νωπής μαγιάς ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
    60 γρ βούτυρο 
    Λίγο ξύσμα λεμονιού 
    1 Βανίλια-ζάχαρη (εγώ έβαλα μια με άρωμα κανέλας)
    1 αυγό διαλυμένο με λίγο γάλα για το τέλος
    1/2 κουταλάκι του γλυκού Κακουλέ  

    ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΓΕΜΙΣΗ :
    100 γρ βούτυρο 
     2 κουταλιές της σούπας  κανέλα 
    100  γρ καστανή ζάχαρη ή λευκή ζάχαρη 

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, θερμαίνουμε το γάλα μέχρι να είναι  χλιαρά  .Ρίχνουμε την  μαγιά πάνω από το χλιαρό μείγμα γάλακτος και αφήνουμε για 10 λεπτά να αφρίσει   . 
    2. Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή (Αν δεν έχουμε  ζυμώνουμε με το χέρι), προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο σε  θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς και  γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν . Προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγη ποσότητα  από το αλεύρι και  το αλάτι και ζυμώνουμε ελαφρά (ή ανακατεύουμε με το χέρι με ένα ξύλινο κουτάλι) μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά έως ότου η ζύμη να γίνει μαλακιά και τραβιέται από τις πλευρές του μπολ. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, λεία, ελαστική και ελαφρώς κολλώδης.που θα μπορούμε εύκολα να την χειριστούμε με τα χέρια μας . Αφού φτάσει αυτό το στάδιο,συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά ή με το χέρι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για 7-8 λεπτά. Για τη ζύμη μου χρησιμοποίησα ακριβώς 480 γραμμάρια αλεύρι - περίπου εξαρτάται πάντα από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε 
    3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ λαδωμένο, σκεπάζουμε με διαφανή  μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.. Η ζύμη αυξάνεται καλύτερα σε ζεστά περιβάλλοντα. Εδώ έχω ένα κόλπο για σας που δουλεύει σε μένα κάθε φορά. Τοποθετούμε μια σχάρα στο φούρνο κάτω χαμηλά. Γεμίζουμε ένα μπολ-πυρέξ με ζεστό νερό και  το τοποθετούμε  στο κάτω μέρος του φούρνου. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη ζύμη να στηρίζεται στη σχάρα του φούρνου στη μέση. Κλείνουμε την πόρτα. Αυτό είναι προαιρετικό. Μπορούμε να αφήσουμε  τη ζύμη να ξεκουραστεί και στον πάγκο αλλά μακριά από ρεύματα.. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα.
    4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση . Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη και την κανέλα και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου .
    5. Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος, την πατάμε  απαλά για να αφαιρέσουμε τον αέρα. Στη συνέχεια, την ανοίγουμε σε ορθογώνιο 60 Χ 30 εκατ. Αφήνουμε τα μικρά περιθώρια γύρω από τις άκρες, απλώνουμε  τη ζύμη με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου που πρώτα  το λιώσαμε ,στη συνέχεια πασπαλίζουμε  με το μείγμα ζάχαρης-βουτύρου -κανέλας .Διπλώνουμε το ζυμαράκι μας  στην μέση όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες και με κόπτη πίτσας κόβουμε λωρίδες 3 εκατ φάρδος και στην συνέχεια τις κόβουμε πάλι στη μέση όχι μέχρι την άκρη και δίνουμε το σχήμα του κόμπου και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Καλύπτουμε με την  διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος η ζύμη μας .
    6. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C.
    7. Βουρτσίζουμε τα ρολά με γάλα (προαιρετικά). Ψήνουμε τα ρολά κανέλας στον προθερμασμένο φούρνο για 10 -12 λεπτά,στους 170-180 βαθμούς όχι παραπάνω 
    8. Προσοχή να μην τα ξεροψήνετε  πολύ σαν τα δικά μου τα  ξέχασα..άμα κάνεις πολλές δουλείες μαζί πάντα  κάτι θα σου ξεφύγει  είναι νόμος .....
    9. Σερβίρουμε ζεστό με ένα ποτήρι γάλα ή τσάι  








    Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
    Αν σας αρέσουν οι 
    συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές