ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ :
20γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
250 ml γάλα χλιαρό
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
550 -650 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ίσως και περισσότερο
ΓΕΜΙΣΗ
30 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
τυριά ,γαλαπούλα ,πιπεριά,λίγο πιπέρι κόκκινο και ότι άλλο θέλετε εσείς!!!
Λίγο γάλα για την επάλειψη στο τέλος τυριά ,γαλαπούλα ,πιπεριά,λίγο πιπέρι κόκκινο και ότι άλλο θέλετε εσείς!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύουμε σε ένα μπολ τον κύβο μαγιάς με τα 50 ml χλιαρό γάλα και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για δέκα λεπτά για να δράσει η μαγιά και να ανέβει .
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο , τα υπόλοιπα 200 ml γάλα, το γιαούρτι, το αλάτι και την ανεβασμένη μαγιά μας .
- Ζυμώνουμε την ζύμη αν κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι, τόσο ώστε για να έχουμε μια μαλακιά ζύμη,την οποία την βάζουμε σε αλευρωμένο δοχείο, καλύπτουμε με ένα υγρό πανί και την αφήνουμε σε ζεστό δωμάτιο μακρυά από ρεύματα για 1 ώρα περίπου για να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη μας
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνοι μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° βαθμούς για 25-30 λεπτά
- Την ιδέα για το σχέδιο το πήρα από εδώ .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου