Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ CRANBERRIES KΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ












το ίδιο σχέδιο το βρήκα και στις σοκολάτες εδώ
Leonidas Mendiants, Dried Fruit & Nuts Chocolate Discs
και  στο  βελγικο καταστημα  με  σοκολάτες  εδώ


ΥΛΙΚΑ:

375  γρ. κουβερτούρα 70  %κακάο  κομμένη σε κυβάκια (3 σοκολάτες  των  125 γρ )
Αμύγδαλα  ψιλοκομμένα,
 φουντούκια,
 φιστίκια  αιγίνης  ,
 καρύδια  ,
σπόροι κολοκύθας  
ηλιόσπορους  ,     
αποξηραμένα cranberries,  
σταφίδες  ή ότι άλλο φρούτο   θέλουμε  .
1 κουτάλι   σούπας   καλαμποκέλαιο
1 κ.σ. κονιάκ( προαιρετικά )
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην "αρπάξουν"  ή  τα  ψήνουμε στο φρύνο στους 130 βαθμούς  για  10 λεπτά .Την ίδια  στιγμή   σε ένα  μεταλικό  μπόλ βάζουμε τα κυβάκια της κουβερτούρας και την λιώνουμε με τη μέθοδο μπέν μαρί. 
  • Τοποθετούμε το σκεύος με τη σοκολάτα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με λίγο νερό,ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου λιώσει η κουβερτούρα, προσέχοντας όμως  το νερό που θα κοχλάζει  να μην πέσει μέσα στην λιωμένη  σοκολάτα  διότι θα σφίξει και θα χαλάσει .
  • Μόλις λιώσει εντελώς η σοκολάτα προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και στη συνέχεια το κονιάκ(προαιρετικά) και ανακατεύουμε καλά.
  •  Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε  ένα   ταψι . Ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι  τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε έως ότου καλυφθούν πλήρως με την λιωμένη κουβερτούρα. Παίρνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα 5-6 αμύγδαλα κάθε φορά  και την ρίχνουμε, σε  σχήμα  ακανόνιστο-βραχάκι  πάνω στη λαδόκολλα.

  • Και  αν  θέλουμε όπως έχω εγώ στις  φωτογραφίες  να  τα δώσουμε   ένα  άλλο σχήμα  παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λιωμένη σοκολάτα και με  την βοήθεια του κουταλιού  την απλώνουμε  και της δίνουμε σχήμα στρογγυλό και  στην συνέχεια  ρίχνουμε  από  πάνω  τους  ξηρούς  καρπούς και τα  αποξηραμένα φρούτα  της αρεσκείας μας   .



  • Το σχέδιο  το  είδα και  σε  ένα χριστουγεννιάτικο  χωριό που  επισκέφτηκα φέτος που  πουλούσαν  παρόμοιες   σοκολάτες σε τετράγωνο σχήμα  
  • Μεταφέρουμε το ταψί με τα σοκολατάκια στο ψυγείο  ή  σε  κρύο μέρος και τα αφήνω ( εγώ  τα άφησα στην  βεράντα  μιας και έξω η θερμοκρασία  ήταν  κάτω από  το μηδέν και  με  βόλεψε  )τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν για 2-3 ώρες περίπου. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα  αφαιρούμε προσεκτικά από τη λαδόκολλα
  •  Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να τα βάλουμε σε φοντανιέρα ή να τα τυλίξουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο και να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος όπου διατηρούνται για 2  περίπου εβδομάδες.
  •  Εμείς  δεν  πρόλαβαν να μείνουν φαγώθηκαν μέσα  στην  μέρα
                                                                                                    Καλή επιτυχία!




 








Δεν υπάρχουν σχόλια: