ΥΛΙΚΑ:
1 αρνίσιο μπούτι (κατά προτίμηση πίσω πόδι) 2 κιλά
6-7 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι νερό
50 -70 ml ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
2-3 κλωναράκια φρέσκο μαντζουράνα
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το σκόρδο και κόβουμε σε ράβδους. Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι,και τσίμπαμε βαθιά το αρναάκι μας κατά διαστηήματα και από τις δύο πλευρές.
-
Τοποθετούμε τις ράβδους του σκόρδο μέσα από τις τρύπες του .
Βάζουμε σε όλο το αρνακι ελαιόλαδο ,και το αλάτι και το πιπέρι και τοποθετούμε το στο δίσκο και αυτό με μερικές κουταλιές της σούπας λάδι.
- Προσθετουμε το κρασί στο ταψι μας κρασί και μερικές βελόνες δεντρολίβανο και μερικά φύλλα μαντζουράνας.
- Καλύπτουμε το ταψί με φύλλο αλουμινίου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° βαθμούς 1 με μια και μισή ώρα
- Κάλυβουμε ξανά πάλι με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αλλα 30 λεπτά στο φούρνο, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το μπουτάκι μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου