Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ







  Για 12 κριτσινάκια με την ίδια  ζύμη από τα ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ "ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ" ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ  ΖΥΜΗ  ΠΙΤΣΑΣ:

  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξερή 
  • 2/3 φλιτζάνι (155ml) χλιαρό γάλα 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 250 γρ αλεύρι για πίτσα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτάλι  της σούπας ελαιόλαδο
ΓΕΜΙΣΗ :
  • 2 κουταλές βούτηρο ή ελαιόλαδο ή ελαιόλαδο από ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτηρο ή  ελαιόλαδο, 
  • 1 φλιτζάνι (100 γρ.) Τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας 
  •  1/2 φλιτζάνι (50γρ) τριμμένο παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού  πιπερι ασπρο και κόκινο  εγώ   ξέχασα  να το  προσθέσωωω ..όποιος  βιάζετε  ..αυτά  παθαίνει  ) 
  • και  ελιές κομμένες  σε  καρεδάκια  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  1. Για να φτιάξουμε τη ζύμη πίτσας:Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε τη μαγιά σε 1/3 του φλιτζανιού (80ml ) χλιαρό γάλα .(Δεν χρησιμοποιούμε ζεστό υγρό, θα σκοτώσει τη μαγιά.) Προσθέτουμε  τη ζάχαρη και αφήνουμε  να φουσκώσει για 5 λεπτά. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει, πράγμα που σημαίνει ότι η ζύμη είναι ζωντανή.
  2. Σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμιξης  ή  στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή  προσθέτουμε  το αλεύρι,  το μίγμα της  μαγιάς και το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι (75ml) χλιαρό  γάλα  που έχουμε διαλύσει το αλάτι, και ζύμώνουμε .(Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε αυτή τη ζύμη με το χέρι.) Μόλις η ζύμη αρχίσει να μαζεύτε, προσθέτουμε  το ελαιόλαδο. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαφρώς κολλώδης. Μεταφέρουμε την  ζύμη σε καθαρό πάγκο εργασίας και κόβουμε  σε 2 ίσα μέρη. Σχηματίζουμε κάθε ζύμη σε μια σφαίρα, απλώνουμε  γενναιόδωρα  λάδι σε κάθε  ζύμη  και τα βάζουμε σε ξεχωριστές τσάντες zip-lock. Αφήνουμε τηζ ύμη όλη την νύχτα αργή ωρίμανση και για μέγιστη και καλυτερη γεύση.
  3. Την επόμενη μέρα, βγάζουμε  τη ζύμη από το ψυγείο. Αφήνουμε  το να ανέβει σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες, προτού δημιουργήσουμε τα κριτσίνια 
  4. Για να φτιάξουμε  τα ψωμιά :Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 220 ° C 
  5. Κόβουμε τις ελιές σε  καρεδάκια και  της αφήνουμε πάνω σε  καθαρό χαρτί ή πετσέτα  να φύγουν τα περίσσια  υγρά .
  6. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο  (25x30cm). Απλώνουμε  το μισό από τον πολτό σκόρδου σε όλη τη ζύμη. Πασπαλίζουμε περίπου το μισή μοτσαρέλα και το Parmigiano-Reggiano στο μισό της ζύμης. Ψεκάστε ¼ κουταλάκι μαύρου πιπεριού. Διπλώνουμε  τη ζύμη στο μισό για να καλύψετε τα τυριά. Πασπαλίζουμε λίγο περισσότερο τυρί μοτσαρέλα στην κορυφή και κόβουμε τη ζύμη σε 6 λωρίδες. Περιστρέφουμε σε σπίρα  κάθε λωρίδα και τα τοποθετούμε  σε ένα  ταψί  με αντικολλητικό χαρτί . Ψήνουμε  για 15-18 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Επαναλάμβάνουμεμε την υπόλοιπη ζύμη και το τυρί
 
  1.   











Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: