Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Διπλοσοκολατένια ραγισμένα μπισκότα

Χρόνια πολλά !!

Καλά Χριστούγεννα με πάνω από όλα υγεία-ευτυχία-αγάπη και χαρά στο σπιτικό σας !!!

    Καλά να περάσετε με τις οικογένειες σας !!









Oι ετοιμασίες  για  τα Χριστούγεννα  σχεδόν  έχουν  φτάσει  στο  τέλος  τους . Σήμερα φτιάξαμε σοκολατένια ραγισμένα  μπισκότα για  το καφεδάκι μας , το  τσάι μας , το γάλα μας
Τα περσινά Χριστούγεννα φτιάξαμε τα ραγισμένα σοκολατένια μπισκότα . 
Η  γεύση τους υπέροχη τραγανά έξω και μέσα μαλακά σαν  να  τρώμε  brownie σοκολάτας.
Τα αποθηκεύουμε σε ένα καλά κλεισμένο κουτί  για  μπισκότα για  7-9 ήμερες
Δεν  είχα βουτυράκι  αρωματικό και αγαπημένο αυτή  την φορά  στο  ψυγείο και σοκολάτα  σταγόνες αλλά  τρούφα σοκολάτα και ετοιμάσαμε τα σοκολατένια μπισκοτάκια μας  με  υλικά  που είχα  στην  κουζίνα  μου 
Πάμε να τα φτιάξουμε παρέα 

ΥΛΙΚΑ: 

100 γρ κακάο άγλυκο 

100 γρ σταγόνες μαύρη σοκολάτα 
1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανάλογα  το μέγεθος  των αυγών  (εγώ έβαλα 30γρ ακόμα παραπάνω  σχεδόν)  

3 αυγά μέτρια 
1/2 φακελάκι μπέικιν  πάουντερ (10 γρ)
1 βανίλια 
1 πρέζα αλάτι 
3 κουταλιές γιαούρτι
1 κούπα καστανή ζάχαρη 

1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη 
125 γρ τριμμένα καρύδια 
60 γρ ζάχαρη άχνη για το τέλος 
10_20 ml κονιάκ ή ποτό της αρεσκείας σας !!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Κοσκινίζουμε μία-δύο φορές το αλεύρι και το κακάο.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,και το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ 3 αυγά και την καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν,προσθέτουμε το λάδι και στην συνέχεια το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια, στη συνέχεια, το μείγμα με το αλεύρι Ανακατεύουμε καλά με τον αυγουλοδαρτη,θέλουμε  μείγμα  γίνει  ομοιογενείς. Αφήνουμε το  μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες 
  • Μοιράζουμε την ζύμη σε ίσα κομμάτια 30-35 γρ το καθένα με την βοήθεια του κουταλιού που σερβίρουμε το πάγωτό,τα πλάθουμε σε μπαλάκια,σαν τρουφάκια και τα περνάμε μέσα (ρολάρουμε) από ένα να μπολ που έχουμε κοσκινίσει ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε  ταψί με λαδόκολλα με κενό μεταξύ  τους  σε αποστάσεις 4-5 cm από το άλλο. 
  • Και  τα  ψήνουμε  σε προθερμασμένο  φούρνο  στους 160-170  βαθμούς, ανάλογα  το  φούρνο μας  για 12-14 λεπτά θα είναι αρκετά μαλακά και όταν κρυώσουν, θα σταθεροποιηθούν και θα είναι  τραγανά  από  έξω  και  μαλακά  από  μέσα    
  • Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι αρκετά μαλακά- απαλά. Όταν τα μεταφέρουμε  σε  σχάρα και κρυώσουν θα σκληρύνουν και  θα  είναι  έξω τραγανά  και  μέσα  μαλακά  .
  • Βγαίνουν σχεδόν 30-35 κομμάτια δεν τα μέτρησα γιατί τις μικρές μου δεν τις προλάβαινα τα  έπαιρναν 2-2 από το ταψί 


.

                          


                      Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με πάνω από όλα υγεία- ευτυχία- αγάπη και χαρά στο σπιτικό σας !!!
                                                Καλά να περάσετε με τις οικογένειες σας !!

Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: