Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ




  1. ΥΛΙΚΑ:
    • 200 γρ .αλεύρι κίτρινο για ζύμωμα 
    • 250-300  γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις περίπου 
    • 250 ml νερό χλιαρό 
    • 35 ml  λάδι ελιάς 
    • 1φακελάκι μαγια 7-9 γρ
    • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
    • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
    • 2  κουταλιές σούπας ταχίνι 
    • Ελιές χωρίς κουκούτσια 
    • 1 κουταλάκι χοντρό αλάτι για το τέλος 
    • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο 
    • λίγο λάδι για το τέλος

      EKTEΛΕΣΗ:
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι  και κρατάμε 50 γρ ίσως δεν τα χρειαστούμε. Στον  κάδο του αρτοπαρασκευαστή, την ζάχαρη ,το λάδι ,το ταχίνι και το υπόλοιπο το χλιαρό νερό, την μαγιά που την έχουμε διαλύσει με 100 ml χλιαρό νερό και το αλάτι , το αλέυρι και ζυμώνουμε στο πρόγραμμα μας για ζύμες,μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια μας,περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη μας περίπου 2 ώρες .
      Αν το ζυμώσουμε στο χέρι όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί ο όγκος του
    • Όταν πια φουσκώσει το ζυμώνουμε 2-3 λεπτά και παίρνουμε ένα ταψί 26χ36 εκατ το λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι κάνει την ζύμη τραγανή και ρίχνουμε μέσα το ζυμάρι και το απλώνουμε με της παλάμες μας και το απλώνουμε σε όλο το ταψί .
      Αλείφουμε με το ελαιόλαδο το ζυμάρι μας και με τα χέρια μας κάνουμε τρύπες όχι μέχρι κάτω  και προσθέτουμε τις ελιές και το χοντρό αλάτι (προαιρετικά) ή αν δεν θέλουμε..πασπαλίζουμε με σουσάμι αφήνουμε κάνα 30 λεπτό να φουσκώσει σκεπασμένο και μετά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 15-20 να ροδίσει .
      Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει !!








  1. Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: