Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ



Αγαπημένη μαρμελάδα για το χειμώνα ,μπορούμε αν θέλουμε να της προσθέσουμε και άλλα αρώματα ,όπως γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο .Πάμε να την φτιάξουμε ...

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μήλα κόκκινα και πράσινα αν σας αρέσουν κάνουν πιο αρωματική την μαρμελάδα  καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες λεπτές όχι ολόκληρα ..

650 _700 γρ ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι 

2 βανίλιες 

1 ξύλο κανέλας

1/2 κούπα νερό

1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι η σαγκουινια θα δώσουν τέλειο χρώμα στην μαρμελάδα. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και το κέντρο τους με τα κοκούτσια και τα κόβουμε σε φέτες η τετράγωνα μικρά κυβάκια,

Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και την ζάχαρη και τα αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα για 5_6 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους και να υγραθεί η ζάχαρη (αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε και να τα βράζετε αμέσως)

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το χυμό πορτοκαλιού και το νερό , βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά (με κλίμακα  0_9 βάζουμε το διακόπτη στο 3) μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια μας ,στην συνέχεια προσθέτουμε και την βανίλια και το ξύλο κανέλας.

Μόλις η μαρμελάδα μας αρχίσει και δένει (αυτό θα το δούμε με το τεστ του κρύου πιάτου *) την βάζουμε όπως  είναι καυτή σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και την κλείνουμε  με το καπάκι τους και τα γυρίζουμε ανάποδα ,έτσι θα κλείσουν αεροστεγώς .

Μυστικά *

Πλένουμε τα γυάλινα βαζάκια με ζεστό νερό τα αφήνουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν και τα βάζουμε σε αναμμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 

Βάζουμε ένα_1_2 πιατάκια στην κατάψυξη ,αφού κρυώνουν αρκετά τα βγάζουμε και βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα ,το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη να κρυώσει για 1_2 λεπτά . Το βγάζουμε από την κατάψυξη και προσπαθούμε με το δάχτυλο μας να κάνουμε μια γραμμή, αν η γραμμή δεν ενωθεί η μαρμελάδα είναι έτοιμη. 

Τα μήλα πρέπει να είναι σφιχτά χωρίς χτυπήματα, το πορτοκάλι θα απογειώσει την γεύση της μην τα παραλείψετε 

Βάλτε αν θέλετε τα κουκούτσια να βράσουν με λίγο νερό για λίγη ώρα και έπειτα σουρώστε το νερό και προσθέστε την μισή κούπα από αυτό νερό ,τα κουκούτσια έχουν πίκτηνη και η μαρμελάδα να θα δέσει πιο γρήγορα. Εγώ το έκανα.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: