Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

MUFFINS ΑΡΜΥΡΑ ME ΤΥΡΙ








ΥΛΙΚΑ :
200 ml γάλα  χλιαρό 
1  αυγό  μεγάλο ή δυο μικρά
1  φακελάκι  ξερή  μαγιά  9 ή  7 γρ  ή  20 γρ  νωπή μαγιά 
100 γρ  βούτυρο  ή  λάδι
500 -560  γρ αλεύρι  για  όλες  τις χρήσεις  .
1  κουταλάκι του  γλυκού  αλάτι
1  κουταλάκι  του γλυκού μέλι ή  καστανή  ζάχαρη
λίγο  παπαρουνόσπορο και σουσάμι
200  γρ  φέτα  με  2 κουταλιές  γιαούρτι
1 κρόκο  με  2-3  κουταλιές  γάλα   για  το  τέλος 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  •  Ζεσταίνουμε  το γάλα και διαλύουμε την μαγιά  με την ζάχαρη και  ρίχνουμε  μια-δυο  κουταλιές  αλεύρι και αφήνουμε  για  15 -20  λεπτά  να   φουσκώσει   η μαγιά.   Κοσκινίζουμε  το αλεύρι, με το  αλάτι.
  • Και  σε  ένα  μπολ προσθέτουμε  το  αλεύρι  , το  γάλα  την φουσκωμένη  μαγιά. Χτυπάμε  το αυγό   ελαφρά με  το σύρμα και προσθέτουμε  το   βούτυρο   ή  λάδι,  και ζυμώνουμε   μια  μαλακιά  και  εύπλαστη  ζύμη  που δεν   κολλάει  στα χέρια μας .. εγώ  τα  έβαλα  στον αρτοπαρασκευαστή ..
  • Πλάθουμε σε μπάλα, και την τυλίγουμε με μία  μεμβράνη  και αφήνουμε τη ζύμη   να φουσκώσει για  45-50  λεπτά  σε  ζεστό  μέρος  
  • Χωρίζουμε  την  ζύμη  μας  σε  12  κομμάτια     ίδιου  βάρους   αν έχετε  ζυγαριά ή   με το μάτι 
  • .Μετά  σχηματίζουμε   τα  παρακάτω  σχέδια  σύμφωνα με  τις φωτογραφίες που εχω πιο κάτω: 
 
 

  • Λαδώνουμε  της φόρμες   muffinς  και  τοποθετούμε  το  σαλιγκάρι μας    που έχουμε φτιάξει  .
  • Σκεπάστε   τα   με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα  για περίπου μισή ώρα να  ξεκουραστούν .Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα  και  αλείφουμε και  πασπαλίζουμε  με  σουσάμι  ή παπαρουνόσπορο 
  •  Προθερμάνουμε   το φούρνο στους 180 βαθμούς.  ψήνουμε για  20 30 -λεπτά για να πάρουν  ένα ωραίο χρυσό χρώμα, ίσως  και λίγο παραπάνω  ανάλογα  το  φούρνο  μας
  • Αφού  ψηθούν  τα βγάζουμε από  την φόρμα  μας  και το αφήνουμε να κρυώσουν 
 

ΜUFFINS ME ZYMH ΜΠΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



ΥΛΙΚΑ 
  • 600 γρ αλεύρι    ή  550  γρ  αλεύρι  και  50 γρ   καλαμποκαλεύρο 
  • 250 ml ζεστό γάλα
  • 1 φακελάκι 9 γρ   ξερή μαγιά  ή  25  γρ  νωπή  μαγιά
  • 90 γραμμάρια ζάχαρης
  • 90 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια ζάχαρη ή  ξύσμα   από  πορτοκάλι
  • κακουλέ   και  μαχλεπι  (προαιρετικά  )για  περισσότερο  άρωμα
  •  και  το ασπράδι  από  τον  κρόκο και  2-3  κουταλιές  ακόμα  αλεύρι 
  • 1 πρέζα  αλάτι 
  • 200 γραμμάρια της σοκολάτας για την γέμιση
  • 1 κρόκο αυγού και λίγο γάλα (για  το άλειμα  στο  τέλος ) 
  • σπυσάμι  και παπαρουνόσπορο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Ανακατέυουμε  σε ένα  μπολάκι  τη  μαγιά στο γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήστε το να  ανεβει   για 15 λεπτά.Όταν η  μαγιά ανέβει , προσθέτουμε   σε ένα  άλλο    μπολ  το αλεύρι κοσκινισμένο   και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα , το λειωμένο βούτυρο σε  θερμοκρασία δωματίου , τη βανίλια,ξύσμα και τα  αρώματα ,  την υπόλοιπη ζάχαρη και ζυμώνουμε  τη ζύμη , μια ζύμη  αφράτη   που να μην κολλάει  στα χέρια  μας. Πλάθουμε σε μια μπάλα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ο όγκος του σε ζεστό  μέρος.
  • Αφού αυξηθεί  η ζύμη την ρίχνουμε  σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας   και με  τον  πλάστη ανοίγουμε   φύλλο  τεντωμένο σε πάχος 0,5 cm. Κόβουμε     κύκλους    με  ένα γυάλινο  ποτύρι  (όπως  στα  ντόνατς), συνολικά θα πρέπει να έχουμε 36  κύκλους
    • Σπάζουμε  τη σοκολάτα σε μικρούς κύβους ( θα πρέπει να είναι  η σοκολάτα μας   κομμένη σε  36 κύβους).  Κατόπιν πάλι, διπλώνουμε τα μισοφέγγαρα στο μισό (όπως φαίνεται στην    φωτογραφία  μου ).και  ξανά  πάλι  στη  μέση  το μισοφέγγαρο.
    • Λαδώνουμε  της φόρμες   muffinς.   Στις φόρμες muffin τοποθετούμε  3 κομμάτια απο αυτά  τα  σχήματα που έχουμε φτιάξει  .
    • Σκεπάζουμε    τα   με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε το να  ξεκουραστούν   τα  muffins  για περίπου μισή ώρα.Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα  και  αλείφουμε  με  ένα  πινέλο  και  πασπαλίζουμε  με λίγο σουσάμι  και παπαρουνόσπορο
    •  Προθερμαίνουμε   το φούρνο στους 180 βαθμούς.ψήνουμε για  15-λεπτά για να πάρουν  ένα ωραίο χρυσό χρώμα, ισως  και λίγο παραπανω  ανάλογα  το  φούρνο  μας
      • Αφού  ψηθούν  τα βγάζουμε απτην φορμα  μας  και το αφήνουμε να κρυώσουν 


      Εδώ  έχω βάλει  μερέντα  και  ξηρούς  καρπόυς







 
 





Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ



ΥΛΙΚΑ :
2 κιλά αλεύρι για όλες της χρήσεις ίσως να μην το πάρει όλο  ...
1 φυτίνη 250 γρ (εγώ βάζω βουτυράκι φρέσκο δίνει  περισσότερο άρωμα και πιο υγιεινό)
1 κούπα λάδι
6 αυγά
2  και 1/2 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες αντί για τις κλασικές βανίλιες χρησιμοποιώ αυτές σε φακελάκι που έχουν βανίλια ζάχαρη σε συνδυασμό με κανέλα ή πορτοκάλι ή λεμόνι
1 φακελάκι αμμωνία
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 πορτοκάλια το χυμό τους και το ξύσμα τους
1 κούπα φρέσκο γάλα 
1 κρόκο αυγού διαλυμένο με γάλα  για το τέλος ..  


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο που έχουμε  σε θερμοκρασία  δωματίου με τη ζάχαρη  και  το λάδι μέχρι να ασπρίσει.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν με το μείγμα,προσθέτουμε και το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  3. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Ανακατεύουμε την αμμωνία με το χυμό και προσθέτουμε τις δύο βανίλιες,προσθέτουμε και το μπέικιν
  5. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ώστε η ζύμη μας να είναι μαλακή και να  μην κολλάει στα χέρια μας και να μπορεί να πλάθονται εύκολα τα κουλουράκια μας
  6. Όταν ετοιμαστεί η ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20' με 30 λεπτά '.
  7. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί την λαμαρίνα και πλάθουμε τα κουλουράκια.
  8. Τέλος από πάνω τ' αλείφουμε με αυγό διαλυμένο με  γάλα 
  9. Ψήνουμε  σε αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 180 για 20' (ανάλογα πάντα τον φούρνο).
*Την ώρα που πλάθεται τα κουλουράκια, μπορούμε να αλείφουμε τα χεράκια σας με λίγο λαδάκι, για μεγαλύτερη ευκολία στο σχηματισμό της ζύμης.
Αν θέλουμε, μπορείτε να ρίξουμε  κακάο σε ένα μέρος του μίγματος και να έχουμε  δυο διαφορετικές ζύμες για πολυχρωμία στα σχέδιά


                                                               
 Μερικά μυστικά για τελεια και γευστικά κουλουράκια :

1. Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
2. Επιλέγουμε καλής ποιότητας πρώτες ύλες καθώς αυτές θα σου χαρίσουν επιθυμητό  αποτέλεσμα. Και δεν ξεχνάμε να ζυγίζουμε προσεκτικά όλα τα υλικά! Οι σωστές αναλογίες στη ζαχαροπλαστική είναι βασική προϋπόθεση για ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα
3. Για τραγανό αποτέλεσμα τότε χτυπάμε  πολύ καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
4. Για να βγουν τα κουλουράκια αφράτα θα πρέπει να προσέξουμε το ζύμωμα τους. Ζυμώνουμε τα ελαφρώς και φροντίζουμε να ρίχνουμε  τα αλεύρι λίγο-λίγο 
5. Φυσικά δεν ξεχνάμε να προσθέτουμε στη συνταγή ξύσμα πορτοκαλιού ώστε να δώσουμε στα κουλουράκια μας έξτρα γεύση
6. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα
7. Για τέλειο ψήσιμο και αποτέλεσμα, φροντίζουμε κάθε φορά που πλάθουμε ένα κουλουράκι να παίρνουμε  πάντοτε την ίδια ποσότητα ζύμης
8. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί (αφού τα έχεις αλείψει με αυγό) και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Ως  την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
  
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


                                                   Καλό  Πάσχα  σε  όλους   ....

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ

Υπέροχα   πασχαλινά κουλουράκια με  γεύση  απο  τσουρέκι  ,  δοκιμαστε   τα !


 

ΥΛΙΚΑ :
1κιλό αλεύρι   για όλες  της  χρήσεις ίσως    και  λίγο παραπάνω .
200 γρ  βούτηρο
3  αυγά
2   κούπες  ζάχαρη και  λίγο  για  την   μαστίχα
2 βανίλιες   χρησιμοποιώ αυτές σε φακελάκι που έχουν βανίλια -ζάχαρη σε συνδυασμό με κανέλα ή πορτοκάλι ή λεμόνι
1 κουταλάκι  γλυκού  μαχλέπι 
2 γρ  μαστίχα   τριμμένη  με  λίγη  ζαχαρη 
1 κουταλιά σούπας    γεμάτη  μπέικιν   πάουντερ
ξύσμα   πορτοκαλιού  και  2/3  της  κούπας  χυμό  
5 κουταλιές σούπας   φρέσκο  γάλα 
1  κρόκο αυγού διαλυμένο με γάλα  για το τέλος ..  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Καθαρίζουμε   το  λευκό  μέρος  από τις  φλούδες  του πορτοκαλιού  και  τις   βράζουμε   για  10 λεπτά   να  ξεπικρίσουν  και τις  αλέθουμε  στο  μπλέντερ  να  γίνει  πολτός  .                         Χτυπάμε το  βούτυρο  που το  έχουμε  σε θερμοκρασία  δωματίου  με τη ζάχαρη  5-6  λεπτά   μέχρι ν' ασπρίσει.
  2. Ρίχνουμε τ' αυγά  ένα  -ένα   και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,ή 1 κουταλιά της  σούπας  τον πολτό  πορτοκαλιού  που έχουμε  ετοιμάσει  πιο πάνω .

  4. Αλεθουμε   την μαστίχα   στο  γουδί  με την ζάχαρη  , και  την προσθέτουμε  στο  μείγμα του βουτύρου  ,το  μπέικιν  παουντερ , το  μαχλέπι , το γάλα ,  και  το  κοσκινισμένο  αλεύρι  και  τον χυμό εναλλαξ   , και  ζυμώνουμε   έτσι  ώστε  να είναι μαλακή  η ζύμη  μας και να  μην κολλάει στα χέρια  μας  και εύπλαστη ζύμη . 
  5.    Όταν ετοιμαστεί η ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά  
    Στρώνουμε με αντικολλητικά χαρτί την λαμαρίνα και πλάθουμε τα κουλουράκια.
    Τέλος από πάνω τ' αλείφουμε με αυγό διαλυμένο με  γάλα 
    Ψήνουμε στους 180 για 20' (ανάλογα πάντα τον φούρνο)
  6. .*Την ώρα που πλάθεται τα κουλουράκια, μπορείτε να αλείφεται τα χεράκια σας με λίγο λαδάκι, για μεγαλύτερη ευκολία στο σχηματισμό της ζύμης.
    Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε κακάο σε ένα μέρος του μείγματος και να έχετε δυο διαφορετικές ζύμες για πολυχρωμία στα σχεδιάκια.
     Την  συνταγή  πήρα από  το περιοδικό  ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ  ΑΛΕΥΡΙ ,έβαλα  και εγώ την δική  μου πινελία 

     










Μερικά  μυστικά για  τέλεια και  γευστικά  κουλουράκια :

 1. Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
2. Επιλέγουμε   καλής ποιότητας πρώτες ύλες καθώς αυτές θα σου χαρίσουν  επιθυμητό  αποτέλεσμα. Δεν  μην ξεχνάμε  να ζυγίζουμε  προσεκτικά όλα τα υλικά! Οι σωστές αναλογίες στη ζαχαροπλαστική είναι βασική προϋπόθεση για ένα  τέλειο  γευστικό αποτέλεσμα
3. Για   τραγανό αποτέλεσμα τότε χτυπάμε  πολύ καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε   τα υπόλοιπα υλικά
4. Για να βγουν τα κουλουράκια αφράτα θα πρέπει να προσέξουμε  το ζύμωμα τους. Ζυμώνουμε   τα ελαφρώς και φροντίζουμε  να ρίχνουμε  τα αλεύρι  λίγο  -λίγο 
5. Φυσικά δεν  ξεχνάμε   να προσθέτουμε   στη συνταγή ξύσμα πορτοκαλιού ώστε να δώσουμε   στα κουλουράκια μας  έξτρα γεύση
6. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε  τη ζύμη  μας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα
7. Για τέλειο ψήσιμο και αποτέλεσμα, φροντίζουμε κάθε φορά που πλάθουμε ένα κουλουράκι να παίρνουμε  πάντοτε την ίδια ποσότητα ζύμης
8. Τοποθετούμε  τα κουλουράκια σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί (αφού τα έχεις αλείψει με αυγό) και ψήνουμε  μέχρι να ροδίσουν.


Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

                                                                                             Καλό  Πάσχα  σε  όλους   ....

    ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

    Τα  πιο  νόστιμα   και  υγιεινά  κουλουράκια ,νηστίσιμα   και  φυσικά  πολύ  θρεπτικά  με  τα πιο  απλά  και  υγιεινά υλικά .. μετά  από πολλές  δοκιμές σας    την παρουσιάζω  με  τα  παρακάτω  υλικά  ...  την  πήρα  από  εδώ   από την  αγαπημένη  μου φίλη  Βσιλική  Βερούχη  . Πάμε   να  την  φτιάξουμε  λοιπόν...







    ΥΛΙΚΑ:

    • 1 ποτήρι νερού πολτός μήλου
    •  1/2  ποτήρι   πολτό  μπανάνας  και  χυμό από  ένα  σαγκουίνι πορτοκάλι 
    • 1   ποτήρι νερού ζάχαρη  καστανή 
    • 1/2  ποτήρι νερού λάδι   ελιάς 
    • 1/2 ποτήρι  νερού  καλαμποκέλαιο
    • 3  κ.γλ. κανέλα
    • μια  πρέζα  αλάτι 
    • 1/2 φλ.φυστίκια Αιγίνης ή καρύδια
    • 850-900   γρ.  αλέυρι   ίσως και λίγο περισσότερο 
    • 1φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
    • λίγες σταφύδες 

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

    1.  Καθαρίζουμε   3 μήλα  και  τα  αλέθουμε   στο  μπλέντερ   και  κάνουμε  το  ίδιο  με την   μπανάνα και  στίβουμε   και  το  σαγκουίνι   ή πορτοκάλι   .Χτυπάμε ζάχαρη και λάδι καλά.
    2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το  αλεύρι  μας   χτυπάμε ν' αφρατέψουν.
    3. Ρίχνουμε το αλάτι  στο  αλεύρι  και προσθέτουμε στα υλικά μας σιγά - σιγά, ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλά στα χέρια.μας .. αλλά   θα  είναι  μαλακή   και εύπλαστη  προσεέτε , αν  βάλετε   και άλλο  αλεύρι  θα   γίνουν σκληρά  και δεν το θέλουμε  
    4. Αφήνουμε  την ζύμη  να  ξεκουραστεί για κανά  30΄ λεπτο  σκεπασμένη  με  μια  μεμβράνη .
    5. Πλάθουμε σε διάφορα σχέδια κουλούρια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200   βαθμούς   . για μισή ώρα περίπου,  'οταν   τα  βγάλουμε  θα  πρέπει να είναι  μαλακά   τα  κουλουράκια  μας .. και όταν κρύωσουν   θα  γίνουν αφράτα  μεσα και από εξω  τραγανά .

    ΜΠΙΣΚΟΤΑ COOKIES ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ





    ΥΛΙΚΑ :
      400  -450   γρ αλεύρι  για  όλες  της  χρήσεις    περίπου
     2   κουταλάκια  μπέικιν πάουντερ    
    250 γρ  καβουρδισμένα   φουντουκια τριμμένα  ελαφρά  στο   μπλέντερ
     100- 150   γρ μαύρη σοκολάτα   ή     σταγόνες  σοκολάτας  κουβερτουρα
     1/4   κουταλάκι  αλάτι
    100 γρ ζάχαρη  κρυσταλική   
    150γρ  ζάχαρη    καστανή
    250 γρ βούτυρο ανάλατο
    2 μικρά  αυγά
    λίγο  ξύσμα από  πορτοκάλι
    1 βανίλια
       
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    •    Χτύπαμε  το μαλακό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου), τη ζάχαρη, την βανίλια  . το  ξύσμα  και τα αυγά μέχρι να έχουμε  μια αφράτη  κρέμα  
    •      Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι  και το μπέικιν πάουντερ το  αλάτι , κοσκινίζουμε  στη συνέχεια προσθέτουμε και   σταδιακά την κρέμα βουτύρου.
    •      Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και  τα  φουντούκια   και να τα προσθέσετε στη ζύμη μπισκότων. Ανακατέυουμε   τα κομμάτια σοκολάτας με ένα ξύλινη  κουτάλα
    •      Προθερμένουμε  το φούρνο στους 180 ° C.

    • Αφού ο φούρνος φτάσει στη σωστή θερμοκρασία,   παίρνουμε   τη ζύμη (θα πρέπει  είναι μαλακια),  και  με  ενα  κουτάλι   σχηματίζουμε  μπάλες  στο μέγεθος μιας ολόκληρης καρυδας.
    •      Βαζουμε τις μπάλες cookie σε ταψί,  με χαρτί ψησίματος, αφου  τα   τοποθετήσουμε  με  απόσταση 4-5 cm  μεταξύ  τους
    •      Ψήνουμε  τα μπισκότα για το τρίτο ράφι σε  φούρνο, για 15-20  λεπτά   αναλογα το  φούρνο μας   ή έως ότου οι άκρες είναι αποκτησουν ένα  ελαφρώς χρυσό.    Το εσωτερικό  των μπισκότων δεν πρέπει να  πολύ  ψημένα.
    •      Όταν παρατηρήσετε ότι οι άκρες αρχίζουν να γίνονται καφέ,  βγάζουμε   το   ταψί  μας  έξω από το φούρνο και το αφήνουμε  στον πάγκο της κουζίνας για 2-3 λεπτά, χωρίς να αγγίξουμε   τα cookies.
    •      Μετά από 2-3 λεπτά, τα μπισκότα αρχίζουν να γίνονται σκληρά  έτσι ώστε να μπορούν να τα πάρουμε   απαλά, και να τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν  εντελώς.
            •      Απολαύστε τα   είναι πολύ νόστιμα! .
        




    Απολαύστε τα   είναι πολύ νόστιμα!

    Τη συνταγή βρήκα  στην τενεκεδένια  συσκευασία  του μπέικιν παουντερ