Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΑΤΟΜΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ









Το αλεύρι ψωμιού που χρησιμοποιώ  είναι για όλες τις χρήσεις και  κάποιες  φορές  βάζω και  και αλεύρι  για  ζυμώματα  κίτρινο πάντα  κοσκινισμένο ή και ολικής άλεσης , .Για το νερό, χρησιμοποιώ μόνο ζεστό νερό όταν  θέλω να  το φτιάξω την ίδια μέρα.
Για τη μέθοδο μίας ημέρας, απλά χρησιμοποιώ νερό  βρύσης  και αφήνω   τη ζύμη να ξεκουραστεί καθ 'όλη τη διάρκεια της νύχτας στην πάγκο της κουζίνας  μου για 8 με 24 ώρες. 



ΥΛΙΚΑ:
  • 2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ψωμιού (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού  ξηρή μαγιά 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 και 1/4 φλιτζάνια ζεστό νερό 
  • 1  κουτάλι  σούπας  λάδι  

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι  και  ανακατεύουμε  όλα  τα ξηρά υλικά. στην συνέχεια  ρίχνουμε και  το νερό, και με  μια  μαρίζ ανακατεύουμε   να  ενωθούν  τα  υλικά  μας   Το μείγμα θα είναι παχύ και κολλώδες. 
  •  Σκεπάζουμε  με το πλαστικό περιτύλιγμα και από πάνω με  μια καθαρή πετεσέτα   και αφήνουμε  να παραμείνει στην επιφάνεια πάγκου για 3 ώρες. 

  • Μετά από 3 ώρες (το μείγμα θα είναι φουσκωμένο και με  φυσαλίδες στην κορυφή) τοποθετούμε   τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια., προσθέτοντας αρκετό αλεύρι για να μην κολλήσει (περίπου 2 κουταλιές της σούπας), κάνουμε  μερικά  γυρίσματα  στην  ζύμη όπως  φαίνετε στις   φωτογραφίες  παρακάτω  .
  • Χωρίζουμε  την ζύμη σε 8 κομμάτια. Με αλευρώμενα χέρια, διαμορφώνουμε το καθένα σε μια μπάλα   
  • Τοποθετούμε  σε ένα ταψί με χαρτί-φύλλο ψησίματος και καλύπτουμε με μια πετσέτα καθαρή  .  
  • Αφήνουμε  να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 35 λεπτά. Θα φουσκωσουν αλλά δεν θα διπλασιαστούν σε μέγεθος.  
  • Ψήνουμε τον προθερμασμένο φούρνο στους 250  βαθμούς κατεβάζουμε  στους  220  και ψήνουμε  για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.  
Σημειώσεις: Για να φτιάξουμε ψωμάκια  με  σουσάμι, βουρτσίζουμε απαλά τα ρολά λίγο πριν ψηθούν με το ασπράδι αυγού ή  λίγο γάλα και πασπαλίζουμε  με σουσάμι.





 Και  καλή   μας όρεξη !
Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ



Μας  αρέσει η μαρμελάδα  βερίκοκο, είναι τόσο αρωματική  και γευστική ..την  τρώμε  πάρα πολύ   με  σπιτικά  ψωμάκια  που φτιάχνω  ΜΑΛΑΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΙΡ  
και 
Την ετοιμάσα  με τον παραδοσιακό τρόπο, τα φρούτα, τη ζάχαρη και το  χυμό λεμονιού ...και  ένα  μικρό  μήλο  

ΥΛΙΚΑ :

2 κιλά και 300 γρ. Καθαρισμένα από τα  κουκούτσια βερίκοκα
1 και  300  έως  1/2  κιλά ζάχαρη
ανάλογα ποσο γλυκά είναι τα φρουτα μια βανίλιαα 
Χυμό από 1 κανονικό λεμόνι ,
1 μήλο καθαρίσμένο  βοηθάει στο να δέσει η μαρμελάδα 
1 φλυτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  •   Καθαρίζουμε  τις φλούδες  ( αν θέλουμε )  και τα κουκούτσια  .. τα κόβουμε  στα 4 η στα 2 ανάλογα το μέγεθος , και  τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με  χοντρό πάτο .. ζάχαρη , φρούτο, ζάχαρη- φρούτο .. και τα βάζουμε   για 3-12  ώρες στο ψυγείο να  βγάλουν τα υγρά  τους  .
  •  Αργότερα ανοίγουμε  το μάτι της κουζίνας στο  3 ( η δική μου εχει μέχρι το 9 ) και να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίζει να βράζει ..μόλις λιώσει ανεβάζουμε στο 5 και αφήνουμε  να βράσει .και ρίχνουμε  και  το χυμό λεμλονι και το νερό   και συχρόνως ξαφρίζουμε  .. αφήνουμε  να βράσει για 30 με 40 λεπτά . 
  • Αν θέλουμε  να έχει κομμάτια την πατάμε λίγο με το πιρούνι ... αν όχι με το εξάρτημα που φτιάχνουμε  τον πουρέ και πατάμε να λιώσουν τα μεγάλα κομμάτια ... αφήνουμε  να βράσει και να δέσει για άλλα 10 λεπτά και βάζουμε λίγη σε ένα παγωμένο πιατάκι ώστε να δούμε αν έδεσε. Αν χρειάζεται την βάζουμε πίσω στη φωτιά για ακόμα 5 λεπτά και ξανα-ελέγχουμε.. και την βάζουμε  σε αποστηρωμένα βάζα ..ζεστή και την γυρίζω ανάποδα, και    αφού κρυώσουν τα   διατηρούμε  σε  δροσερό  μέρος   ή στο ψυγείο 
  • Όσο  βράζουμε  την   μαρμελάδα  αποστειρώνουμε τα βαζάκια που θα χρησιμοποιήσουμε    αφού τα  έχουμε  πρώτα  σαπουνίσει και τα  ξεπλένουμε  με νερό  βάζοντας τα σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 100°C για 20 λεπτά.

 
 
 
 
 
                                            Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
                          Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΜΑΛΑΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΙΡ




                        Δεν ξέρω για σας αλλά με αυτή την ζέστη δεν έχω κέφι ούτε για ζυμαράκια , ούτε για να ανάψω φούρνο , αλλά έκανα μια προσπάθεια σήμερα  σε κάτι πολύ εύκολο και γρήγορο ..έφτιαξα μαλακά ψωμάκια και μαρμελάδες ροδάκινο και βερύκοκο εδώ ... για τις απογευματινές λίγούρες μετά το μπάνιο στην θάλασσα ... οι μικρές μου πεινάνε πολύ μετά  και  έπρεπε  να  φτιάξω  .. Ετοίμασα   λοιπόν  τριπλή δόση και τα αποθήκευσα σε σακουλάκια ζιπ -λόκ ,και τα έβαλα στην καταψυξη ... κοπιάστεεε είναι τέλεια.. δείτε τι ίνες έχουν μέσα  τα ψωμάκια... σαν τσουρέκια...  Εβαλα  το αγαπημένο  μου  κεφί  πολυ φτιάχνω  δεν είχα  να  βάλω πιο πολύ  μου το  ξόξεψαν  οι  μικρές ..και  έβαλα  και γάλα , εσάς   αν σας  φοβίζει  το κεφίρ ,,βάλτε μονο  γάλα   θα  έχετε  και πάλι  πολυ καλό αποτέλεσμα ...

ΥΛΙΚΑ: 

 440 γρ  αλεύρι  για όλες τις χρήσεις .(εγώ  έβαλα  αλεύρι για  τσουρέκια που είχα  στο  ντουλάπι  μου και συμλήρωσα  και  με  αλεύρι για όλες τις χρήσεις   και λίγο παραπάνω   (65 γραμμάρια έως 110 γραμμάρια )ανάλογα   το  αλεύρι  και  το  μέγεθος  του αυγού .
Γάλα χλιαρό 360 ml   (εγώ  έβαλα    160 ml  γάλα  και  200ml   κεφίρ σπιτικό   δικό  μου  σε  θερμοκρασία  δωματίου )
1 μεγάλο αυγό 
 Βούτυρο λιωμένο 60 γρ (4 κουταλιές της σούπας)
 2 κουταλιές της σούπας  Ζάχαρη
1 φάκελάκι  ξηρή μαγιά ή 25 γρ  νωπή μαγιά 

1-1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι  
      1 κρόκο  αυγού  χτυπημένο   με 2 κουταλιές της σούπας νερό  ή  γάλα 
    σουσάμι ή  παπαρουνόσπορο 

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Λόγω έλλειψης χρόνου, έκανα τη ζύμη στον  αρτοπαρασκευστή  όπως    πάντα  τον   εμπιστεύομαι   απόλυτα  για  το  ζύμωμα   πολύ περισσότερο από  τα  χεράκια   μου. 
    • .Βαζουμε  στο  κάδο  του   το γάλα , τη ζάχαρη,  την  μαγιά στη συνέχεια πρόσθετουμε  και  αφήνουμε  λόγο  να   φουσκώσει στην συνέχεια  προσθέτουμε  και  το αυγο   σε  θερμοκρασία δωματίου  ,το  κοσκινισμένο αλεύρι  λίγο  λίγο  και  άφηνουμε  για  το τέλος   το κεφίρ  ,  βάζουμε  τον αρτοπαρασκευστή  σε   πρόγραμμα  ζυμώματατος και   προσθέτουμε   και  το  λιωμένο  κρεμώδες  βούτηρο  ..( εγώ  αυτη  την  φορά   δεν  είχα  όλη την ποσότητα  που  ζητούσε  η συνταγή  και  έβαλα   40 γρ   βούτηρο  και   20  ml  λάδι   ελιάς )   προσθέτουμε   και  το  αλατι  και το υπόλοιτο  αλεύρι  λίγο  λίγο και έχουμε   μια πολύ αφράτη  και   μαλακιά  και  απαλή ζυμη που κολλάει  ελαφρώς στα χέρια  μας . 
    •  Στον  αρτοπαρασκευαστή μου  το  πρόγραμμα  για  ζύμωμα  διαρκεί  15  λεπτά . και  το  ζύμωσα  δύο  φορές σύνολο   30  λεπτά .  

    •  Αν το  ζυμώσουμε   με  τα χέρια  μας    η διαδικασία είναι η εξής: Διαλύουμε  τη μαγιά με το  150ml γάλα, αφήνουμε  για  10 λεπτά  να  ενεργήσει  η  μαγιά  και  στην  συνέχεια  προσθέτουμε  τη ζάχαρη και  το αυγό ,
       το κεφίρ   και ανακατεύουμε και   σταδιακά προσθέτουμε το  κοσκινισμένο   αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε, και στο  τέλος  το  λιωμένο  βούτηρο ,και  ζυμώνουμε  όσο  πιο  πολύ  ώρα   μπορούμε   και αντέχουν φυσικά  τα χεράκια μας . 
    • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε    να   ξεκουραστεί  για  1 σχεδόν   ώρα    σε   ζεστό   μέρος  ή   σε φούρνο  που τον  έχουμε   ανάψει στους   40 -50  βαθμούς  για  15λεπτα  και  τον εχουμε  σβήσει  ..

    •  Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10-12   κομμάτια από περίπου  100  γραμμάρια το καθένα. Της   δίνουμε   σχήμα  με  τα   χέρια- παλάμες κουνόντας  την κυκλικά   πάνω  στον  πάγκο  της  κούζίνας , ή ανοίγουμε  με τον πλάστη  την ζύμη  σε πιτούλες και μετά τις  μαζέυουμε σε   ρολό  και τα βάζουμε σε ταψί   για  ψήσιμο μόνο με χαρτί ψησίματος
    • Τα αφήνουμε  να  ξεκουραστούν  μέχρι να διπλασιαστούν  σε όγκο (περίπου 50 -60  λεπτά). 
    •  Αν θέλουμε    για  το  τέλος  βουρτσίζουμε με  ένα  πινέλο τον κρόκο  και   λίγο   γάλα   και  ρίχνουμε  σουσάμι   
    •  Ψήνουμε  τα ψωμάκια  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 βαθμους   κελσίου  ανάλογα  το  φούρνο μας   για περίπου περίπου  15-18    λεπτά, σε φούρνο με αντιστασεις μέχρι να  ροδίσουν ελαφρά
    •  Μόλις   τα  βγάλουμε  από  το  φούρνο μας   τα  σκεπάζουμε με  μια καθαρή πετσέτα, θα  τα βοηθήσει να κρατηθούν    μαλακά 

     
     
     
                                               Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

                              Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια  για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές
     

      Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

      ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ

      Καιρό τώρα φτιάχνω  αυτές  τις  νόστιμες  πατατούλες  φούρνου, αρωματικές, με  κρασάκι και με  δεντρολίβανο αυτή την  φορά .
      Πατατούλες φρέσκιες και  σκορδάκι φρέσκο από  τον  κήπο  τις  πεθερούλας λαδάκι σπιτικό από  φίλους  με ελαιώνες .
      Προσοχή αν χρησιμοποιήσετε  κόφτη πατάτας , εγώ στην  πρώτη πατάτα  έκοψα  το χέρι  μου , και μετά  αναγκαστικά  να  συνεχίσω  με το μαχαίρι  το  κόψιμο  τις πατάτας .









      ΥΛΙΚΑ:

      1 κιλό πατάτες κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι  

      1 κούπα λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου ( εγώ έβαλα μισό και μισό )  

      2 σκελίδες σκόρδο
         
      1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες  
       
      Ελαιόλαδο (εγώ  έβαλα  σκορδόλαδο )
       
      αλάτι
       
      μια πρέζα πιπέρι μαύρο

      1/2 κοταλάκι του κόκκινο  πιπέρι γλυκό  


      ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

      •  Με τον τρίφτη κόβουμε  τις πατάτες σε λεπτές φέτες.Προσοχή μην κόψουμε  τα χέρια  μας ,εγώ κόπηκα και δεν συνέχισα  το κόψιμο με  τον κόφτη τις ψιλοέκοψα  με  το μαχαίρι  .  
      • Θρυματίζουμε  δεντρολίβανο και το σκόρδο Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα.
      • Ραντίζουμε τις  πατάτες με τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι
         Βουτυρώνουμε  τον πάτο ενός πυρέξ  με ελαιόλαδο ή λίγο βουτυράκι .
        Τοποθετούμε τις πατάτες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ,αλλά όχι πολύ σφιχτά, και   κόβουμε  και το κρεμμύδι  μας σε  φέτες  και τις  τοποθετούμε  πάνω από τις πατάτες , τέλος  πασπαλίζουμε  με  την γλυκειά πάπρικα . Ρίχνουμε το λευκό κρασί.  Περιχύνουμε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο 180  βαθμούς 

      • Ψήνουμε σε φούρνο με  αέρα για περίπου 45-50 λεπτά.
       
      Σερβίρουμε  ζεστές τις πατάτες  γαρνιρισμένοες με τηγανητά κεφτεδάκια :)!
      Απολαύστε το γεύμα σας! 
      Αυτή την φορά δεν ετοιμάσαμε ζυμαράκια αλλά πεντανοστιμες πατατούλες
       Ως επόμενη φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
        

      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.


      Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

      ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ







      Mετά  από μια επίσκεψη  στους  γονείς μου το Σαββατοκύριακο πήραμε ολόφρεσκες  ντομάτες και αγγουράκια  φρέσκο , μαιντανό από το μικρό θερμοκήπειο των  γονειών μου . Ελιές καλαμών  που μου έδωσε  η αδερφή  μου . Καιρό τώρα σε  βόλτα  στο ίντερνετ  και ειδικά  στο pinterest.com έπεσε  το μάτι  μου  πάνω σε  αυτή   την σαλάτα με εντυπωσίασε .. .Ετοίμασα  και εγώ την δική μας  κλασική χωριάτικη σαλάτα , με αυτό  το σχέδιο, της  έδωσα  μια  άλλη  πιο επίσημη  εμφάνιση .Είναι  μια  υπέροχη  ιδέα  για  τραπέζι γιορτινό, μπορεί να  γίνει  σε  μικρότερη   διάσταση  και  να  γίνει ατομική   για  το καθένα  μας   
       Την  ετοίμασα  σήμερα  για  το μεσημεράνό  μας  τραπέζι ..

      ΥΛΙΚΑ:

      2 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
      1 αγγούρι κομμένο σε φέτες λεπτές
      1  αγγούρι ακόμα  κομμένο  σε  λεπτές  λουρίδες 
      1  μεγάλη πιπερία  φλωρίνης  ψημένη
      1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ζουλιέν
      1 κρεμμύδι  κομμένο σε ζουλιέν (κόκκινο για  πιο  ωραία χρώματα   στην σαλάτα )
      ελιές Καλαμών
      λίγη κάπαρη   (προαιρετικά )
      100 γρ. τυρί -φέτα κομμένη σε κύβους
      ξύδι από  καλό   κρασί  ή   μηλόξυδο
      ελαιόλαδο
      πιπέρι
      αλάτι
      ρίγανη
      μαιντανό για  το στόλισμα
       
      ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

      • Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. μας . 
      • Κόβουμε σε σαλατιέρα τις ντομάτες σε μέτρια  κομμάτια και προσθέτουμε το αγγούρι  σε   ζουλιέν , την πιπεριά σε  λεπτές ζουλιέν , το κρεμμύδι,  την πιπεριά φλωρίνης με ζουλιέν τις ελιές, την κάπαρη.
      • Αλατίζουμε, προσθέτουμε , ξύδι, ρίγανη και ανακατεύουμε.
      • Κόβουμε  με  τον αποφλυωτή   λαχανικών  σε  λεπτές  λουρίδες  το  ένα  αγγούρι σε  4-5 λεπτές  λουρίδες όπω  φαίνετε  στις  φωτογραφίες παρακάτω  και  σε  μια  πιατέλα  σχηματίζουμε  ένα  δαχτυλίδι  12-15  εκατ   με  τις λουρίδες 

      • Προσθέτουμε  τις κομμένες  ντομάτες  και  τα υπόλοιπα  υλικά  που ετοιμάσαμε  παραπάνω μέσα  στο  δαχτυλίδι  .και  τις  ράντίζουμε   με  το λάδι  και το  ξύδι και το  πιπέρι  και  την ρίγανη, πασπάλίζουμε   με  την  θρυματισμένη τυρί - φέτα και  διακοσμούμε  με  τον μαιντανό 
      • Και καλή  μας  όρεξη .. 
      • Φτιάξτε  την   θα  εντυπωσιάσετε  την οικογένεια  σας , αλλά  και τους  καλεσμένους   σας  σε  κάθε  γιορτινό  τραπέζι 
       

                                                 Αυτή   την φορά  ετοιμάσαμε  όχι  ζυμαράκια αλλά   μια  υπέροχη δροσερή  χωριάτικη σαλάτα  ,που μπορέι να   φαγωθεί  από μονη  της   ως  μεσημεριανό  ή  βραδυνό  γεύμα 
       Ως   επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
        

      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.


      Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

      ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ


       Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ των κοριτσιών μου, τις τρώνε συνέχεια, και εγώ τις τρώωω  πάρα πολύ .
       Μια  μέρα η μικρή  μου πήρε την ριζογκοφρέτα και την βουτάει  στην  μερέντα ..την βλέπω και αμέσως μου έρχονται στο μυαλό μου τα  σοκολατάκια με τους  ξηρούς  καρπούς  και τα  αποξηραμένα  φρούτα  που έφτιαξα  πριν καιρό . ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ CRANBERRIES KΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
      Την επόμενη  μέρα  πάω μάρκετ  αγοράζω τα  υλικά  και  το μεσημέρι  που  γύρισαν οι μικρές ετοιμάσαμε μαζί  τις σοκολατενιες ρυζογκοφρέτες .. οι μικρές  μου τις  τρώνε στο σχολείο τους  για κολατσιό ,και εμείς οι μεγάλοι  τα τρώμε όταν έχουμε λιγούρα  και όρεξη  για  ένα  υγιεινό γλυκάκι .Φτίαξτε  τα .. και  βάλτε φρούτα  και  ξηρούς  καρπούς της δικής σας αρεσκείας .




       





      ΥΛΙΚΑ:

      1 κουτί γκοφρέτες  ριζιού 
      250 γρ. σοκολάτα  υγείας  με  70 %  κακάο  
      1 κουταλιά της σούπας μαγειρικό λάδι
      100 γρ. μείγμα από αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς  καρπούς 
      λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
       
      ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


      • Κόβουμε  την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. και  την λιώνουμε  σε   μπέν μαρί  και  πρόσθέτουμε και μια κουταλιά  λάδι.
      • Ψιλοκόβουμε  τα φρούτα και  τους ξηρούς καρπούς.
      • Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει τελείως κατεβάζουμε το μπολ από τη φωτιά και απλώνουμε  μια  κουταλιά  της  σούπας   λιωμένη σοκολάτα  πάνω στην μια  πλέυρά τις  ρυζογκοφρέτας  και  πασπαλίζουμε  με  τα  φρούτα  και τους  ξηρούς  καρπούς, τα  απλώμουμε   πάνω σε  ένα ταψί με  λαδόκολλα  και τα  βάζουμε στο  ψυγείο  για  2 ώρες  να παγώσει η σοκολάτα 
      • Τα διατηρούμε σε ένα  μπόλ  κλεισμένο   στο  ψυγείο .. αν  προλάβουν   φυσικά  να  μείνουν .. 





      Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
        

      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.