Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ





















Μας  αρέσουν πολύ αυτά τα μπισκότα με φουντούκια  και βρώμη . Τα φτιάχνω συχνά, γιατί είναι πολύ εύκολο να τα ετοιμάσω και είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά ... ελαφρώς γλυκά και μαστιχωτά 
 αρωματισμένα με  βρώμη και ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα κλειστό κουτί περίπου μία εβδομάδα, αλλά ειλικρινά αμφιβάλλω αντέξουν
τόσο καιρό. Μπορούμε να τα απολαύσουμε με  ένα ποτήρι γάλα  ή και ένα  ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:

125 γρ μαλακό βούτυρο 
1/2 φλιτζάνι  καστανή  ζάχαρη 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι τριμμένα  φουντούκια 
1 βανίλια
1/4 κουταλιού κανέλα  
1/2 φλιτζάνι τριμμένα  φουντούκια 
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 καφέ κουτάλι αλάτι
3 φλιτζάνια  βρώμη (άν θέλουμε την αλέθουμε και στο μπλέντερ )

*Δοκιμασμένη συνταγή πολλές  φορές μόνο που σήμερα  έκανα  μια  αλλαγή ... Σήμερα  δεν  είχα  2 αυγά και  έβαλα 1 αυγό  και  50 γρ σάλτσα μήλου   ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ όπως και δεν είχα όλη την ποσότητα βουτύρου και συμπλήρωσα λάδι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βγάζουμε από το ψυγείο τα αυγά και το βούτυρο τουλάχιστον 1 ώρα, να έρθουν σε  θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμάνουμε  το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε με το μίξερ μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά χτυπώντας συνέχεια .Προσθέτουμε  το μέλι και τη βανίλια, στη συνέχεια, αλεσμένα φουντούκια, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά.  
Τέλος, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια πλιγούρι βρώμη  και ανακατεύουμε καλά με  μια  μαρίζ .Η  ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδες
Πλάθουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού παίρνουμε ποσότητα είναι ίση σε μέγεθος. Αφήνουμε  απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 15-16 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και  θα εξακολουθούν μέσα  να είναι ελαφρώς μαλακά. Μόλις κρυώσουν θα σφίξουν ελαφρώς ένα κουτί για μια εβδομάδα

* Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου πάντα ,η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδης,αν θέλετε την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο και πάνω από όλα ακρίβεια στα υλικά πάντα ζυγισμένα ποτέ δεν προσθέτουμε παραπάνω στερεά υλικά π.χ αλεύρι ή βρώμη.
Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να μην υπερβεί τα 15 λεπτά.τα αφήνουμε  πάνω στο ταψί και αυτά θα συνεχίσουν να  ψήνονται  λόγου της θερμότητας .
΄Αν τα πατήσουμε με το χέρι θα δούμε ότι είναι πολύ μαλακά έτσι πρέπει,θα  δούμε 'ότι μπορεί να χαλάσει και το σχέδιο  τους .. 
Όσο πιο νωρίς  τα  βγάζετε  τόσο πιο  μαλακά μπισκότα  θα έχετε .










Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
  
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ


Οι αγαπημένες  μπάρες των κοριτσιών μου αλλά και  όλης της οικογένειας μας ..
Παρασκευάζονται πολύ εύκολα και γρήγορα ,είναι θρεπτικές και πεντανόστιμες και αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ για  το σχολείο,το γραφείο..για μικρούς και μεγάλους που θα μας  γεμίσει ενέργεια ..το πρωί  το μεσημέρι, το απόγευμα ακόμα και το  βράδυ ..




















Όπως  θα  δείτε  και  στα COOKIES ME TAXINI ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ ,χρησιμοποίησα  ταχίνι του πάει  τέλεια. 
Kατέληξα μετά από δοκιμές που έκανα ότι οι συνταγές που απαιτούν ψήσιμο δεν  με εντυπωσίασαν 

Νομίζω πως όταν έχεις τόσο νόστιμα, υγιεινά και ανεπεξέργαστα υλικά είναι καλύτερα να τα κρατάς όσο πιο κοντά γίνεται στη φυσική τους μορφή. 
Αποφεύγοντας το ψήσιμο δεν καταστρέφουμε και κάποια από τα θρεπτικά συστατικά όλων αυτών των σούπερ τροφών
Σε αυτή την συνταγή πρόσθεσα το αγαπημένο  μας  ταχίνι , νιφάδες βρώμης, αμύγδαλα, ηλιόσπορους, σησάμι, σταφίδες, μέλι φυσικά καρύδια και για να έχουν και μια σοκολατένια  γεύση που αγαπάνε  τα  κοριτσάκια μου.....  λίγη σοκολάτα κουβερτούρα. 
Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να διαλέξετε εσείς ποια υλικά σας αρέσουν περισσότερο . Για παράδειγμα δεν θέλετε αμύγδαλα, βάλτε καρύδια ή όποιο άλλο ξηρό καρπό θέλετε. Δεν έχετε cranberries βάλτε σταφίδες, ή ακόμα και  gogi berries. Θέλετε πιο λίγη σοκολάτα, αντικαταστήστε με κάποιο άλλο ξηρό καρπό. Πειραματιστείτε και προσαρμόστε τη συνταγή στα δικά σας γούστα.
Αν έχετε αλλεργίες χρησιμοποιήστε  τα  υλικά  που μπορείτε να καταναλώσετε 
 ΥΛΙΚΑ:
150 γρ δημητριακά ολικής άλεσης 
250 γρ  φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
100- γρ σταφίδες ή cranberries 
200 γρ σοκολάτα σε κομμάτια ή σταγόνες κουβερτούρας  
50 γρ ηλιόσπορους και σουσάμι ή κολοκυθόσπορους
50 γρ φιστίκια αιγίνης
50 γρ  αμύγδαλα ή καρύδια 
50 γρ φουντούκια
3 γρ αλάτι 

200 γρ βρώμη 
100-150 γρ μέλι ανάλογα  πόσο γλυκές  τις θέλουμε 
λίγη κανέλα
1 βανίλια-ζάχαρη με  άρωμα  πορτοκάλι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


  • Ζεσταίνουμε για λίγο το μέλι ώστε  να γίνει ρευστό 
  • Σπάζουμε μια -δυο φορές τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ ίσα-ίσα  να  κοπούν λίγο 
  • Ανακατεύουμε το μέλι με το φυστικοβούτυρο-ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ .Προσέχουμε πολύ να μην το  παιδέψουμε για να μην σφίξει πολύ.Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν-μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα ταχινιού και μελιού.
  • Τέλος προσθέτουμε την βρώμη,τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries,το αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί 20χ30 εκατ .Απλώνουμε το μείγμα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού να γίνει λεία η επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγα δημητριακά από πάνω κλείνουμε την λαδόκολλα από πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 3-4 ώρες .Για να σερβίρουμε το κόβουμε σε 20 μπάρες πάχους 5 εκατ ,
  •  Τυλίγουμε με μικρά κομμάτια λαδόκολλα,ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε χωρίς να λερώνουμε τα χέρια μας αλλά και  για  να είναι όμορφες όταν τις σερβίρουμε 
  • Τις διατηρούμε στο ψυγείο αν ο καιρός  είναι πολύ ζεστός και εκτός αν είναι κρύος  







Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ tangzhong-








Όταν γύρισαν τα κοριτσάκια  μου από το σχολείο...και τους  μύρισε το ζεστό ψωμάκι που ετοίμασα "πάλι ζεστό  ψωμάκι ετοιμάζεις σήμερα μαμά ?
Είμαι εθισμένη στην μυρωδιά  του ζεστού  ψωμιού ..και πραγματικά έχω μακρύ κατάλογο ψωμιών να  δοκιμάσω και έχω κάνει ένα μικρό ποσοστό 
Η φόρμα ψησίματος που χρησιμοποίησα είναι 20,5 εκατ χ 10,5 εκατ χ 9.5 εκατ
Το water roux επίσης γνωστό ως tangzhong είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται στην αρτοποιία , μια μέθοδο για να δημιουργήσουν μαλακό και αφράτο ψωμί το οποίο προέρχεται από τους Ιάπωνες,νερό και αλεύρι σε αναλογία 1:5 5 μέρη νερό και 1 αλεύρι 
 Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο επιτρέπει επίσης το ψωμί για να μείνει φρέσκο, μαλακό και  ελαστικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τεχνητά συντηρητικά.
 Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, έχω δοκιμάσει το Roux νερό σε συνταγές για το ψωμάκι μας 
και σας υπόσχομαι ότι δεν θα σας απογοητεύσει αν το δοκιμάσετε !!
Ένα πεντανόστιμο ψωμάκι αφράτο και ελαστικό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ψωμάκια του τοστ που πουλιούνται στους γειτονικούς φούρνους της πόλεις μας.
Δεν θα μιλήσω για τα  ψωμάκια των σούπερ μάρκετ....δεν  θέλω να πιάσω αυτό το θέμα  
 Το αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες αν φυσικά προλάβει να μείνει τότε το κόψουμε λεπτές φέτες  με πολύ καλό μαχαίρι με δόντια 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 9 ΨΩΜΑΚΙΑ  


Για το Water Roux 
50 γρ αλεύρι (1/3 φλιτζάνι)
φλιτζάνι νερό (250 γρ)

Για τη ζύμη 
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 
150 γρ  ολικής άλεσης αλεύρι 
110 ml γάλα 
100 γρ tangzhong
7 γρ μαγιά ξερή  ή 25 γρ νωπή  
36 γρ ζάχαρη 
40 γρ μαλακό βούτυρο σε  θερμοκρασία δωματίου  
6 γρ αλάτι  
  
  EΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Water Roux: 
  • Βάζουμε το αλεύρι σε μια μικρή κατσαρόλα,ρίχνουμε  το νερό και το αλεύρι μας ,ανακατεύουμε με  ένα σύρμα χειρός να διαλυθούν κάθε σβόλοι από το αλεύρι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε πάντα, από την στιγμή που θα ανάψουμε το μάτι της κουζίνας ψήνουμε για 2-3 λεπτά( στους 65 βαθμούς αν έχουμε θερμόμετρο) ή αν δεν έχουμε σε χαμηλή φωτιά. Θέλουμε ένα μείγμα που θα έχει την υφή της μαγιονέζας .Προσέξτε μην σας  κολλήσει !!
  • Το αφήνουμε να κρυώσει αμέσως , εάν είναι δυνατόν ή το τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ,καλύπτουμε με την διαφανή μεμβράνη .
  •  Το μείγμα αυτό μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μερικές ημέρες, ώστε να μπορούμε  να προετοιμάσουμε λίγο περισσότερο.,το αφήνουμε  όμως να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά  το χρησιμοποιήσουμε  



ΖΥΜΗ: 
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο κάδο του αρτοπαρασκευαστή,προσθέτουμε την μαγιά που την έχουμε  διαλύσει πιο πριν και φουσκώσει (δείγμα ότι  η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί ) με το γάλα 110 ml, το Water Roux ,τη ζάχαρη.
  •  Ξεκινάμε να ζυμώνουμε με μια μέτρια ταχύτητα και προσθέτοντας σταδιακά τα δύο είδη αλεύρων 
  • Προσθέτουμε και το αλάτι και σιγά σιγά το μαλακό βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που ελαφρά κολλάει για 15-20 λεπτά 

Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα μπολ λαδωμένο και καλύπτουμε με μια διαφανή μεμβράνη και μια  καθαρή πετσέτα και περιμένουμε περίπου μία ώρα να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της σε χώρο μακριά από ρεύματα,εγώ την βάζω μέσα στο φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας αφού πρώτα τον έχω ανάψει για 15 λεπτά στους 30-40 βαθμούς και μετά το σβήνω και ξεχνάω εκεί την ζύμη  μου για μια περίπου ώρα ..μπορεί και να κάνει και 2 ώρες να  φουσκώσει   
  • θέλουμε  βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε το μέχρι το επόμενο πρωί.και  τα  έχουμε φρέσκα  ένα  πρωινό κυριακάτικο για  την οικογένεια  που είναι όλη μαζεμένη .Το πρωί, αφαιρούμε τη ζύμη και την αφήνουμε να έρθει σε  έρθει σε  θερμοκρασία δωματίου 
  • Γυρίζουμε την ζύμη ανάποδα σε ένα καθαρό πάγκο ζαχαροπλαστικής, χωρίζουμε σε 3 κομμάτια   και δίνουμε σχήμα μπάλας 
  • Αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
  • Ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης με τα χέρια μας ή ένα μικρό πλάστη σε φύλλο οβάλ όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες και του δίνουμε το παρακάτω σχήμα και αφήνουμε για 45 -60 λεπτά να ξεκουραστεί και να  διπλασιάσει τον όγκο της  
  • Η ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και την μαζεύουμε ρολό ο΄πως φαίνεται στις  φωτογραφίες παρακάτω και αφήνουμε για 45 -60 λεπτά να ξεκουραστεί και να  διπλασιάσει τον όγκο της  
  • Αλείφουμε με το πινέλο με αβγό και γάλα καλά διαλυμένο 
  • Ψήνουμε σε  θερμοκρασία 180 βαθμούς για 45 λεπτά σε αντιστάσεις,και αν μας πάρει  περισσότερο χρώμα το σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο 
  • Βγάζουμε το ψωμί από την φόρμα μας και το ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει .
  • Όταν τα  βγάλουμε η κρούστα τους είναι αρκετά τραγανή και αν θέλουμε τα σκεπάζουμε για λίγο με καθαρή πετσέτα και μόλις κρυώσουν τα απολαμβάνουμε και αν προλάβουν  να μείνουν τα βάζουμε σε σακουλάκι και στην κατάψυξη και όταν τα χρειαζόμαστε τα βγάζουμε από πιο νωρίς  να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα απολαμβάνουμε με μαρμελάδα,, ταχίνι  και μέλι  ή ότι άλλο μας αρέσει !!




Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΝΤΟΝAΤΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ water roux/ tangzhong



































Το water roux  επίσης γνωστό ως tangzhong είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται στην αρτοποία , μια μέθοδο για να δημιουργήσουν μαλακό και αφράτο ψωμί το οποίο προέρχεται από τους Ιάπωνες,νερό και αλεύρι σε αναλογία 1:5 5 μέρη νερό και 1 αλέυρι 
 Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο επιτρέπει επίσης το ψωμί για να μείνει φρέσκο , μαλακό και  ελαστικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε  τεχνητά συντηρητικά.
 Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, έχω δοκιμάσει το  Roux νερό  σε συνταγές  όπως ντόνατς  στο  φούρνο  και σας υπόσχομαι ότι δεν θα σας απογοητεύσει αν το δοκιμάσετε !!
Φτιάξαμε  ντόνατς με την μέθοδο που περιγράφω παραπάνω tangzhong  αυτή  την φορά όμως στο φούρνο πιο  υγιεινά .Πάμε στην κουζίνα να τα φτιάξουμε .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
350-370  γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2½ κούπες)
125 γρ. γάλα χλιαρό (2/3 κούπας)
50 γρ, ζάχαρη (3 κ.σ.)
50 γρ.  βούτυρο (2 κ.σ.)
1 αυγό  μέτριο σε θερμοκρασία δωματίου
7 γρ. μαγιά στιγμής (2 κ.γλ.)
4 γρ. αλάτι (½ κ.γλ.)
100 γρ. tangzhong

Για το tangzhong:
50 γρ. γάλα
50 γρ. νερό
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη:
1/2 κούπα λιωμένο  βούτυρο  και κρυσταλλική ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Ετοιμάζουμε το Tangzhong βάζοντας το γάλα το νερό και το αλεύρι σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει και να δούμε το μείγμα μας να μετατρέπεται σε μια μαλακή ζύμη (όπως γίνεται με τη σαντιγί όταν τη χτυπάμε). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για τη ζύμη βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή  προσθέτουμε την  φουσκωμένη μαγιά , τη ζάχαρη, το χλιαρό tangzhong, το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι και μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά προσθέτουμε το λιωμένο  βούτυρο . Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη, περίπου 10-15 λεπτά. Αν δεν έχουμε μίξερ, ζυμώνουμε με τα χέρια απλά θα κουραστούμε περισσότερο βάζοντας  τα  υλικά  με  την σειρά που γράφω πιο πάνω .



  • Στρογγυλεύουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (30'-45' περίπου). Πιέζουμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για άλλο τόσο χρόνο.
  • Μόλις είναι έτοιμη, αλευρώνουμε μια επιφάνεια, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με πλάστη μέχρι να έχει 1 cm πάχος περίπου. Με ένα κουπ πατ ή με ένα ποτήρι διαμέτρου 7 cm περίπου κόβουμε τη ζύμη και με ένα κουπατ 2 cm περίπου ή με ένα καπάκι από μπουκάλι κόβουμε το κέντρο της ζύμης για να κάνουμε την τρύπα του ντόνατς. ή με  ένα  κουπάτ  τετράγωνο  κόβουμε  την ζύμη  όπως  στις  φωτογραφίες παρακάτω .  Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Βάζουμε τα ντόνατς σε ταψιά με λαδόκολλα αφήνοντας αποστάσεις καθώς θα τα αφήσουμε πάλι για 30'-45' λεπτά να φουσκώσουν. Καλά είναι να τα σκεπάσουμε ελαφρά με μια μεμβράνη για να μη στεγνώσουν.Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC ψήνουμε τα ντόνατς για 6 έως 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα. Αν τα παραψήσουμε θα στεγνώσουν.
  • Αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο  και τα βουτάμε στην κρυσταλλική ζάχαρη.
Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε γλάσο σοκολάτας ή γλάσο βανίλιας.

Για το γλάσο σοκολάτας: θα χρειαστούμε 100 γρ. κουβερτούρα, 100 γρ. nutella, 60 γρ. ζεστό γάλα, 2 κουταλιές σούπας . βούτυρο .

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο. Βουτάμε τα ντόνατς μέσα στο γλάσο καλύπτοντας την επιφάνεια τους.

Για το γλάσο βανίλιας: θα χρειαστούμε 2 κούπες ζάχαρη άχνη, 4 
κουταλιές σούπας νερό, 1 κουταλάκι  του γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια -ζάχαρη  με  άρωμα πορτοκάλι  ή λεμόνι ή κανέλα .

  • Βάζουμε σε μπολ την άχνη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο με την επιθυμητή πυκνότητα. Όσο πιο αραιό είναι το γλάσο τόσο πιο διάφανη θα είναι η επικάλυψη. Βουτάμε τα ντόνατς μέσα στο γλάσο καλύπτοντας την επιφάνεια τους.








Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές