Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΠΙΤΕΣ ΑΛΑΔΩΤΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ









Πιτούλες φτιάξαμε πάλι σήμερα  ..πιτούλες φτιαγμένες με αλεύρι για τσουρέκια με υψηλή πρωτεΐνη,αφράτη αλλά και ελαστική
Τις ψήσαμε και στο τηγάνι χωρίς  να βάλουμε καθόλου λάδι ,και στο  φούρνο  όπου φουσκώνουν σαν μπαλόνια και στην μέση παραμένουν κούφια ,που αν τις κόψουμε στην μέση μπορούμε να τις γεμίσουμε με ότι  γέμιση θέλουμε .... εμείς τις  γεμίσαμε με σπιτικό γύρο κοτόπουλο και πατατούλες και σος γιαουρτιού ,ντομάτα...  δεν σας περιγράφω άλλο .....  μου πέφτουν τα σάλια .....και είναι και αργά να μπω στην κουζίνα μου  να ετοιμάσω μια να  την απολαύσω   !!!








ΥΛΙΚΑ:

350 γρ νερό  χλιαρό
7 γρ μαγιά ξερή ή 25 γρ νωπή μαγιά
20 γρ ζάχαρη
15 γρ αλάτι
300 γρ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ αλεύρι για τσουρέκια με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη μαγιά και την  ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε  για 7-8 λεπτά μια μαλακιά που δεν κολλάει και  απαλή ζύμη σαν το αυτί μικρού παιδιού . (εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευστή για 15  λεπτά ).Αν η ζύμη μας είναι πολύ κολλώδες προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι  ή αν είναι ξερή προσθέτουμε 1-2 κουταλιές  νερό  
  •  Στη συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη σε λαδομένο μπολ και την αφήνουμε  να  ξεκουραστεί  και να ανέβει  για  45 λεπτά  με  1 ώρα.
  • Οταν  πια  ξεκουραστεί  και  ανέβει  η ζύμη μας  κόβουμε κομμάτια ίσου μεγέθους την  ζύμη  περίπου το καθένα 90 γρ και με λίγο αλευράκι στα χέρια μας ή με λίγο λαδάκι, τα δίνουμε σφαιρικό σχήμα,  τα αφήνουμε για 30 λεπτά ή ακόμα και 1 ώρα να  πάλι  σκεπασμένα .
  • Ανοίγουμε τις μπάλες ζύμης σε πιτούλες  πάχους 3-4 mm και διάμετρο 18 εκ με τον πλάστη και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι αν κολλάνε στα χέρια μας και τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά  
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ:
  • Σε αντικοληιτικό  τηγάνι  χωρίς  λάδι  ψήνουμε  σε  σιγανή  φωτιά ..  (π.χ. αν η κουζινα έχει  1-9 στο 6-7 ) για 3-4  λεπτά και απο  της 2 πλευρές  Και  έτοιμες!! Τιςσκεπάζουμε με μια πετσέτα όσο συνεχίζουμε το ψήσιμο 
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ:
  • Προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς και σε ένα ταψί  χωρίς να  βάλουμε λάδι,μόνο το βρέχουμε με λίγο νερό(αυτό βοηθάει να δημιουργηθούν ατμοί που θα βοηθήσουν να φουσκώσουν οι πίτες μας ) προσθέτουμε 2-3  πίτες ανάλογα το μέγεθος του ταψιού
  • Ψήνουμε τις πίτες μας με κλειστό τον φούρνο χωρίς να τον ανοίξουμε για 5-6 λεπτά και χωρίς να τις γυρίσουμε .
  • Οι πίτες θα αρχίσουν στο 2 λεπτό ψησίματος να φουσκώνουν σαν μπαλόνι και πρέπει να παραμείνουν απαλές,και όταν αρχίσουν να πάρουν χρώμα τις  βγάζουμε από το φούρνο και τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο
  • Οι πίτες τρώγονται καλύτερα φρεσκοψημένες αλλά μπορεί και να φαγωθούν  και την μέρα αφού πρώτα τις αποθηκεύσουμε σε σακουλάκια τροφίμων καλά κλεισμένες 









Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι 
συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΝΕΛΟΚΟΜΠΟΙ (bullar)






ΥΛΙΚΑ:
450-480 γρ αλεύρι για τσουρέκια ή 200 γρ για όλες τις χρήσεις και 250-280 γρ για τσουρέκια  
60 γρ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι 
300 ml Χλιαρό γάλα 
25 γρ γρ νωπής μαγιάς ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
60 γρ βούτυρο 
Λίγο ξύσμα λεμονιού 
1 Βανίλια-ζάχαρη (εγώ έβαλα μια με άρωμα κανέλας)
1 αυγό διαλυμένο με λίγο γάλα για το τέλος
1/2 κουταλάκι του γλυκού Κακουλέ  

ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΓΕΜΙΣΗ :
100 γρ βούτυρο 
 2 κουταλιές της σούπας  κανέλα 
100  γρ καστανή ζάχαρη ή λευκή ζάχαρη 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, θερμαίνουμε το γάλα μέχρι να είναι  χλιαρά  .Ρίχνουμε την  μαγιά πάνω από το χλιαρό μείγμα γάλακτος και αφήνουμε για 10 λεπτά να αφρίσει   . 
  2. Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή (Αν δεν έχουμε  ζυμώνουμε με το χέρι), προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο σε  θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς και  γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν . Προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγη ποσότητα  από το αλεύρι και  το αλάτι και ζυμώνουμε ελαφρά (ή ανακατεύουμε με το χέρι με ένα ξύλινο κουτάλι) μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά έως ότου η ζύμη να γίνει μαλακιά και τραβιέται από τις πλευρές του μπολ. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, λεία, ελαστική και ελαφρώς κολλώδης.που θα μπορούμε εύκολα να την χειριστούμε με τα χέρια μας . Αφού φτάσει αυτό το στάδιο,συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά ή με το χέρι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για 7-8 λεπτά. Για τη ζύμη μου χρησιμοποίησα ακριβώς 480 γραμμάρια αλεύρι - περίπου εξαρτάται πάντα από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε 
  3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ λαδωμένο, σκεπάζουμε με διαφανή  μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.. Η ζύμη αυξάνεται καλύτερα σε ζεστά περιβάλλοντα. Εδώ έχω ένα κόλπο για σας που δουλεύει σε μένα κάθε φορά. Τοποθετούμε μια σχάρα στο φούρνο κάτω χαμηλά. Γεμίζουμε ένα μπολ-πυρέξ με ζεστό νερό και  το τοποθετούμε  στο κάτω μέρος του φούρνου. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη ζύμη να στηρίζεται στη σχάρα του φούρνου στη μέση. Κλείνουμε την πόρτα. Αυτό είναι προαιρετικό. Μπορούμε να αφήσουμε  τη ζύμη να ξεκουραστεί και στον πάγκο αλλά μακριά από ρεύματα.. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα.
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση . Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη και την κανέλα και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου .
  5. Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος, την πατάμε  απαλά για να αφαιρέσουμε τον αέρα. Στη συνέχεια, την ανοίγουμε σε ορθογώνιο 60 Χ 30 εκατ. Αφήνουμε τα μικρά περιθώρια γύρω από τις άκρες, απλώνουμε  τη ζύμη με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου που πρώτα  το λιώσαμε ,στη συνέχεια πασπαλίζουμε  με το μείγμα ζάχαρης-βουτύρου -κανέλας .Διπλώνουμε το ζυμαράκι μας  στην μέση όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες και με κόπτη πίτσας κόβουμε λωρίδες 3 εκατ φάρδος και στην συνέχεια τις κόβουμε πάλι στη μέση όχι μέχρι την άκρη και δίνουμε το σχήμα του κόμπου και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Καλύπτουμε με την  διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος η ζύμη μας .
  6. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C.
  7. Βουρτσίζουμε τα ρολά με γάλα (προαιρετικά). Ψήνουμε τα ρολά κανέλας στον προθερμασμένο φούρνο για 10 -12 λεπτά,στους 170-180 βαθμούς όχι παραπάνω 
  8. Προσοχή να μην τα ξεροψήνετε  πολύ σαν τα δικά μου τα  ξέχασα..άμα κάνεις πολλές δουλείες μαζί πάντα  κάτι θα σου ξεφύγει  είναι νόμος .....
  9. Σερβίρουμε ζεστό με ένα ποτήρι γάλα ή τσάι  








Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι 
συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ








Ναι .....  είμαστε πάλι εδώ με  ζυμαράκι ! 
Με κεφίρ  που  ξύπνησα πάλι....μετά  από  τόση ξεκούραση ..τους μήνες  του καλοκαιριού
Έτοιμα  για  το πρωινό των κοριτσιών μου στο σχολείο τους ..   






ΥΛΙΚΑ: 

4 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι περίπου(630  γρ)
25 γρ μαγιά ή 1 φακελάκι 7-9 gr ξερή μαγιά
1 κουταλιά κοφτή της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό (εγώ έβαλα κεφίρ σπιτικό δικό μου από τα χεράκια μου )
200 ml γάλα
50 ml βούτυρο ή λάδι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

 150 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί που λιώνει εύκολα
 100 γαλοπούλα βραστή ή ζαμπόν  
 3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας για πίτσα    εδώ είναι η συνταγή
 Λίγο καλαμπόκι
Και ότι άλλο έχετε στο ψυγείο σας από αλλαντικά  .
Λίγη ρίγανη για το τέλος
Λίγο γάλα και 1 αυγό καλά διαλυμένο για το τέλος
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  •  Ανακατεύουμε  σε ένα μπολ τη μαγιά με  τη ζάχαρη και την διαλύουμε με  το χλιαρό γάλα (προσέχουμε  να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά ).
  • Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή προσθέτουμε τη φουσκωμένη μαγιά και το γιαούρτι, και το λάδι προσθέτουμε  το κοσκινισμένο αλεύρι ,το αλάτι και το μπέικιν ή αν το ζυμώσουμε  με τα χέρια μας σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι το κοσκινισμένο με το μπείκιν κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του,και προσθέτουμε τη φουσκωμένη μαγιά και το γιαούρτι, και το λάδι
  • Ζυμώνουμε  τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη, την βάζουμε  σε  ένα μπολ λαδωμένο με  λίγο καλαμποκέλαιο  αφήνουμε να διπλασιαστεί, για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος ζεστό μακριά από κρύα ρεύματα αέρα σκεπασμένη .
  • Αφού φουσκώσει  η ζύμη μας τη  βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την  χωρίζουμε σε 10-12 κομμάτια των 85-90 γρ  .
  • Το αφήνουμε να φουσκώσει  για 20 λεπτά  περίπου σε ζεστό  μέρος .Προθερμαίνουμε  το φούρνο  στους 180 βαθμούς 
  • Παίρνουμε κάθε κομμάτι και με χέρια μας δίνουμε σχήμα σφαίρας και με τον πάτο μιας  γυάλινης κούπας πατάμε την ζυμαρένια σφαίρα και με το μαχαίρι μας χαράζουμε την ζύμη μας 4 φορές  σταυρωτά και στην συνέχεια σε κάθε κομμάτι χαράζουμε με το μαχαίρι άλλες 3 φορές (4χ3.=12) Τσιμπάμε  με τα  δάχτυλά μας τις 12 μυτούλες και τις δίνουμε σχήμα  μαργαρίτας .
  • Προθερμάνουμε το φούρνο  μας στους 200 βαθμούς 10 λεπτά πριν τα ετοιμάσουμε .Τα ψήνουμε στους  200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα .. 
  • Αφήνουμε να κρυώσουν  πάνω σε  σχάρα  .







Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .Αν σας αρέσουν οι 

συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές



ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ








Ναι....  είμαστε  πάλι    εδώ .μπήκα στην κουζίνα  μου πριν μερικές μέρες και  ετοίμασα μια ακόμα συνταγή με ζυμαράκια για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι που μας  πέρασε .  Άλλη μια ακόμα συνταγή  με την Βασική  γλυκεία ζύμη φτιάξαμε ..Μαργαρίτες  με κανέλα   
Καλό φθινόπωρο!!!!! 
 Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια 

ΥΛΙΚΑ:
1 δόση από την   ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΥΜΗ  και φυσικά  προσθέσαμε  βανίλια και λίγο  ξύσμα πορτοκάλι *
Κανέλα και καστανή ζάχαρη 
1 αυγό και 4-5 κουταλιές γάλα 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  • Ετοιμάζουμε τα υλικά της ζύμης σύμφωνα με την εκτέλεση της  ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΥΜΗ μέχρι το πρώτο φούσκωμα.
  • Βγάζουμε την φουσκωμένη ζύμη μας με λαδωμένα χέρια και την αδειάζουμε πάνω σε καθαρό πάγκο εργασίας και της κάνουμε  μερικά διπλώματα με τα χέρια μας να γίνει ομαλή.
  • Μοιράζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια ίσου βάρους το καθένα 80-90 γρ .
  • Δίνουμε σε κάθε κομμάτι το σχήμα μια σφαίρας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν άλλα 20 λεπτά καλά σκεπασμένα.
  • Παίρνουμε κάθε κομμάτι και με χέρια μας δίνουμε σχήμα σφαίρας και με τον πάτο μιας  γυάλινη κούπας πατάμε την ζυμαρένια σφαίρα και με το μαχαίρι μας χαράζουμε την ζύμη μας 4 φορές  σταυρωτά και στην συνέχεια σε κάθε κομμάτι χαράζουμε με το μαχαίρι άλλες 3 φορές.Τσιμπάμε  με τα  δάχτυλά μας τις 12 μυτούλες και τις δίνουμε σχήμα  μαργαρίτας .
  • Πασπαλίζουμε στο με  κέντρο με βούτυρο λιωμένο (μην τα  παραλείψετε.....εγώ το  ξέχασα )και με κανελοζάχαρη και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά και στην συνέχεια με  ένα  βουρτσάκι τα  αλείφουμε με αυγό το έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα     
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 
  •  Εγώ πάντα κάνω διπλή δόση και τα αποθηκεύω σε σακουλάκια ζίπ-λοκ και τα βάζω στην κατάψυξη και όταν τα χρειάζομαι τα  βγάζω σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσουν


* Εδώ έχω την συνταγή ξανά ..

ΥΛΙΚΑ

560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλιτζάνια )
1 κουτάλια της σούπας ξερή μαγιά  ( 9 γρ).ξηρή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου μέτρια 
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο(110 γρ ) 
250 ml.ζεστό γάλα (1 φλιτζάνι )
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη (50-60 γρ)αν τα θέλετε πιο γλύκα βάλτε ακόμα 40 γρ 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γρ)
1 βανίλια (προαιρετικά)
Λίγη κανέλα για την ζύμη 
40-50 γρ ακόμα βούτυρο για  
ξύσμα από πορτοκάλι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. ζεστό γάλα,μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά,νωπή ή ξερή,την διαλύουμε και προσθέτουμε  και 2-3 κουταλιές αλεύρι  και την αφήνουμε δέκα λεπτά να ανέβει όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες .
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,το βούτυρο ή το λάδι,το αλάτι την βανίλια και την κανέλα, το ξύσμα και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά,έτσι ώστε  να έχουμε μια ζύμη αφράτη λεία και ελαστική ζύμη.Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή 
    • Την βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος,σκεπασμένη με μια μεμβράνη τροφίμων και μια πετσέτα ή την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο να ανέβει για με 2 ώρες ..
    • Αν θέλουμε προχωράμε στην κατασκευή της συνταγής δίνοντας σχήμα και ψήνουμε στους  180 βαθμούς σε προθερμασμένο  φούρνο ! ,.
    • Μπορούμε ακόμα και να την βάλουμε σε σακούλα και να την αποθηκεύσουμε  στον καταψύκτη και όταν την χρειαστούμε την βγάζουμε στην συντήρηση και την αφήνουμε όλη την νύχτα και το πρωί την βγάζουμε στον πάγκο της κουζίνας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προχωράμε στην κατασκευή της ζύμης














Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .Αν σας αρέσουν οι 

συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΔΙΠΛΩΜΕΝΟ ΨΩΜΑΚΙ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ










ΥΛΙΚΑ:
530-550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
Μύλοι Γεωργανάδων  
25 γραμμάρια μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι  ξερή  μαγιά 
60 γρ  καστανή ζάχαρη
7 γρ αλάτι 

240 ml χλιαρό γάλα
2 αυγά μέτρια  
30 ml εβαπορέ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ βούτυρο 
και 1/4 κουταλιού βούτυρο για το τέλος
1 αυγό διαλυμένο με λίγο νερό ή γάλα  για το τέλος 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. ζεστό γάλα,μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη από την ποσότητα που έχω πιο πάνω και τη μαγιά,νωπή ή ξερή,την διαλύουμε προσθέτουμε και 2-3 κουταλιές αλεύρι και την αφήνουμε δέκα λεπτά να ανέβει όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες .
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε την φουσκωμένη μαγιά και το υπόλοιπο χλιαρό γάλα,το γάλα εβαπορέ και το αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,το αλάτι και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά,έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη αφράτη λεία και ελαστική ζύμη, στη συνέχεια ρίχνουμε και το βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 4-5 λεπτά .Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή 
    • Την βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος,σκεπασμένη με μια μεμβράνη τροφίμων και μια πετσέτα ή την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο να ανέβει για με 2 ώρες ..
    • Αν θέλουμε προχωράμε στην κατασκευή της συνταγής δίνοντας σχήμα  όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω. . 
    • Μοιράζουμε την ζύμη σε 10-12 κομμάτια των 100 _80γρ και τα δίνουμε σχήμα μπάλας τα αφήνουμενα ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
    • Στην συνέχεια τα ανοίγουμε σε πιτούλες με τον πλάστη της πίτσας σε σχήμα οβάλ 8 χ 12 εκατ και γυρίζουμε την πιο ομαλή πλευρά προς τα κάτω βουρτσίζουμε με βούτυρο και διπλώνουμε στην μέση και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και και αφήνουμε να ξεκουραστούν-διπλασιάσουν τον όγκο τους
    • Βουρτσίζουμε με το διαλυμένο αυγό .
    • Στην συνέχεια  ψήνουμε  σε προθερμασμένο  φούρνο στους  200 βαθμούς για 5 λεπτά και στην συνέχεια κατεβάζουμε στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για  άλλα 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα  ! 
    • Μπορούμε ακόμα και να την βάλουμε σε σακούλα και να την αποθηκεύσουμε στον καταψύκτη και όταν την χρειαστούμε την βγάζουμε στην συντήρηση και την αφήνουμε όλη την νύχτα και το πρωί την βγάζουμε στον πάγκο της κουζίνας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προχωράμε στην κατασκευή της ζύμης




Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook   Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές