Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ





 Tα κέικ είναι τα αγαπημένα μας,τα απολαμβάνουμε  με το πρωινό μας  γάλα και καφέ και το απογευματινό μας καφέ και τσάι, το απολαμβάνουμε μικροί μεγάλοι στην οικογένεια  μας Τέλεια  γεύση και  μυρωδιά σαν  τα  ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΜΗΛΟΥ.
Την πρωτοχρονιά το  φτιάξαμε και βασιλόπιτα ..κάποια στιγμή  θα σας  βάλω  και  την συνταγή  αλλά  και πως  την στολίσαμε  ..   
Δοκιμάστε το έχει υπέροχη  γεύση...Πάμε  να το φτιάξουμε

 ΥΛΙΚΑ:

320-350 γρ ζάχαρη ( 1φλιτζάνι και 2/3 φλιτζανιού )
3 αυγά μεγάλα 
450 γρ. αλεύρι  για όλες τις χρήσεις (3 και 1/4 φλιτζανιού )
20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι )
1/4 κουταλάκι του κουταλιού αλάτι
180 ml. λάδι καλαμποκέλαιο ( 3/4  φλιτζανιού )
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ,
3 μέτρια μήλα τριμμένα στο μπλέντερ ,με 1 κουταλιά σούπας  λεμόνι  για να μην μαυρίσουν 
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα  στο μπλέντερ ..
1/2 κουταλάκι του κουταλιού σόδα 
1/2 κουταλάκι του κουταλιού  κανέλα
1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι ή πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε  στο  μεγάλο τρίφτη ή στο μπλέντερ ,ή σε μικρά καρεδάκια ή όπως  σας  αρέσει. Μπορούμε  να τα ξεφλουδίσουμε και τα  ραντίσουμε  με  το χυμό λεμόνι να  μην μαυρίσουν όσο θα χτυπάμε τα υλικά μας .
  • Προθερμάνουμε το φούρνο στους 165-170 βαθμούς 
  • Βουτυρώνουμε  με  βούτυρο ή  λάδι την  φόρμα  του κέικ διαστάσεων  23 εκατ  διάμετρο και  ύψος 8-10 εκατ και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με λίγο αλεύρι τη φόρμα.του κέικ και αφαιρούμε το περιττό .
  • Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα πιρούνι  ή αυγουλοδάρτη  για 2-3  λεπτά μέχρι  να  γίνει ομοιόμορφο το μείγμα  μας (όχι περισσότερο).  
  • Προσθέτουμε στα αυγά και το λάδι και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά μας .Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα,την σόδα , το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε  και  ανακατεύουμε καλά τα υλικά  μας .
  • Προσθέτουμε στο μείγμα  με το αυγό 1/2 του αλευριού με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.Ανακατεύουμε με μια μαρίζ το μείγμα και προσθέτουμε τα μισά από τα τριμμένα μήλα., και  τα  μισά καρύδια
  • Και πάλι, προσθέτουμε το 1/2 του αλευριού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα  μήλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα  τα καρύδια και το αλεύρι . Ανακατεύουμε το μείγμα  για  λίγο ελαφρά. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μεσαία σχάρα  με αντιστάσεις  Ψήνουμε περίπου 50  λεπτά.. Ελέγχουμε  με  το ... ξύλινο σουβλάκι ή μαχαίρι και  προσέχουμε...κάθε φούρνος ψήνει  με διαφορετικό τρόπο. 
  • Προσοχή έχει περισσότερη υγρασία  λόγου του μήλου θέλει καλό ψήσιμο .
  •  Περιμένουμε το ψημένο κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και αφαιρούμε από την φόρμα  γυρίζοντας το ανάποδα πάνω σε  μια  πιατέλα για  κέικ .
  • Και πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε  να κρυώσει εντελώς
  •  Κόβουμε το μυρωδάτο μας  κέικ με μήλα όταν κρυώσει εντελώς.
Αξίζει να το δοκιμάσετε ......πιστέψτε με   
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια ακόμα συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδαFacebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ


 ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:

ΥΛΙΚΑ:
    • 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
    • 4-5  κουταλιές σούπας λάδι 
    • 2 κουταλιές σούπας  τσικουδιά  ή  ξύδι
    • 3 γρ μαγιά (προαιρετικά)
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
    • 350 ml  χλιαρό νερό ίσως  πάρει  και λίγο παραπάνω  ..ανάλογα το αλεύρι μας .
    • μια  πρέζα  ζάχαρη
    • Λάδι για το λάδωμα των φύλλων ενδιάμεσα 
     ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε ,το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και την μαγιά (προαιρετικά) τέλος λίγο χλιαρό νερό (το νερό το προσθέτουμε σταδιακά για να ελέγχουμε την υφή της ζύμης).
    • Ζυμώνουμε τη ζύμη μας μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
    • Χωρίζουμε τη ζύμη μας 10 -12 μπαλάκια. Τα αλείφουμε ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν, σκεπασμένα με μια πετσέτα κουζίνας
    • Την ετοίμασα από το βραδύ και την άφησα στο ψυγείο σε σακουλάκι τροφίμων και το πρωί την άφησα σε  θερμοκρασία δωματίου και μετά την άνοιξα φύλλο με τον πλάστη και την βοήθεια  του νισεστέ με αλεύρι σε συνδυασμό 








    ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΓΕΜΙΣΗ :

    1 κιλό κοτόπουλο καθαρό χωρίς κόκαλα 
    3 αυγά ελαφρά χτυπημένα 
    2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες λεπτές 
    2 πράσα κομμένα σε κυβάκια
    1 πιπεριά κόκκινη κομμένη ροδέλες 
    1/4  βούτυρο 
    1 /4 ελαιόλαδο  
    1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη 
    2 -3 κουταλιές της σούπας τραχανά σταρένιο φουσκωμένο σε  λίγο νερό 
    αλάτι και πιπέρι
    200 γρ τυριά ρεγγάτο και γραβιέρα 

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


    • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα πράσα σε κομματάκια τα αχνίζουμε  με λίγο νερό για 3-5 λεπτά και  αν  έχει μείνει νερό τα στραγγίζουμε 
    • Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και σε  μια  κατσαρόλα ζεσταίνουμε .. να  κάψει  το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε  μερίδες όπως το έχουμε.
    • Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα πράσα και τα κρεμμύδια,με τα καρότα,την πιπεριά και μια κούπα νερό ..προσθέτουμε και το τραχανά ..αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ,το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε  να σιγοβράζει το κοτόπουλο και να μείνει σχεδόν με το βούτυρο .
    • Αφού βράσει το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και  προσθέτουμε και τα αυγά  και τα τέλος τα τυριά και ανακατεύουμε ..
    • Ανοίγουμε  φύλλα, τέτοια ώστε να καλύψουν με άνεση και να εξέχει και λίγο ένα ταψί 35 -38 εκ περίπου. Λαδώνουμε  το ταψί με το επιπλέον ελαιόλαδο. Στρώνουμε  το ένα φύλλο, το λαδώνουμε και από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο
    • Απλώνουμε μέσα ένα μέρος της γέμισης και από πάνω βάζουμε το τρίτο φύλλο λαδώνουμε και το τέταρτο το λαδώνουμε και τέλος απλώνουμε και πάλι την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε πάλι το ίδιο ....μετά βάζουμε και τα τρία τελευταία φύλλα λαδώνοντας τα πάλι και το τελευταίο φύλλο θα  εξέχει λίγο πάλι και θα το μαζέψουμε κάνοντας τα κόθρο ..
    • Ρίχνουμε υπόλοιπο ελαιόλαδο, το απλώνουμε με πινέλο και τέλος χαράζουμε  την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια χωρίς να  χαράξουμε  τα φύλλα της βάσης)ή όπως  εγώ την χάραξα  στις  φωτογραφίες!
    • Μπορούμε ακόμα να την ετοιμάσουμε ...2_3 φύλλα λαδωμένα και στην μέση την γέμιση και ξανά 2-3 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα ..όλα  είναι περί ορέξεως 

  • Την ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 45–50 λεπτά περίπου..Κατά την διάρκεια που ψήνετε η πίτα μας  την ραντίζουμε με το πινέλο μια -δυο φορές με λάδι και  νερό .έτσι παίρνει αυτό το υπέροχο  χρώμα ..




  • Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

    ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ



    Μετά  την υπέροχη  ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ πάμε να  φτιάξουμε  μια  σούπερ ζύμη  για πίτσα.Η ζύμη πίτσας είναι πραγματικά πολύ απλή και γρήγορη και σας διαβεβαιώνω ότι με αυτή τη συνταγή θα πάρετε μια νόστιμη πίτσα .
    • Χρειαζόμαστε μόνο 5 λεπτά ζύμωμα και 30 λεπτά να αυξηθεί-ξεκουραστεί η ζύμη Το πλεονέκτημα;Γνωρίζουμε την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε ,μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε πιο μεγάλη ποσότητα αλάτι όπως μας αρέσει,θα πάρουμε μεγάλες πίτσες για όλη την οικογένεια χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε  είναι φυσικά  το αλεύρι ψωμιού  ..για  πίτσα ...όμως σπάνια  θα έχω τέτοιο αλεύρι στο ντουλάπι μου χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις που έχει εξίσου πολύ καλά αποτελέσματα,και όπως  φαίνεται δούλεψε πολύ καλά ,.άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες .  Το αλεύρι για πίτσα ομολογώ ότι δίνει στην ζύμη πίτσας δίνει μια τραγανή κρούστα,καθώς ψήνετε, ενώ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις η πίτσα γίνετε πιο  μαλακιά Τελευταία  έχω ένα  θέμα  με  τα αρώματα που θα βάλω στην ζύμη της πίτσα  μου ..θα  χρησιμοποιήσω σκόνη σκόρδου ή σκορδόλαδο..ότι έχω στα ντουλάπια μου τέλος πάντων ..Επίσης άλλες πάλι θα  προσθέσω αποξηραμένο βασιλικό ή ρίγανη .
    • Πως θα απλώσω τώρα την ζύμη μου στο ταψί ?....Με τον κύλινδρο ζύμης ή και αν μπορούμε πάλι με τα  χέρια  και πέταγμα στον αέρα..αυτό ομολογώ πως το έχω δοκιμάσει ..αλλά  είχα ατύχημα και  η ζύμη μου έφυγε από τα  χέρια και  βρέθηκε στο πάτωμα..και  φυσικά  τα  παιδάκια  μου με τον άντρα  μου ακόμα  γελάνε  όταν τι θυμούνται .Πολλές φορές ,όπως και  σήμερα  χρησιμοποίησα τα χέρια  να ανοίξω στην ζύμη πάντα λαδωμένα και απλώνοντας την ζύμη από μέσα προς τα έξω και προσπαθώντας να  φτιάξω ένα  μικρό ΄κόθρο΄ όπως θα  δείτε στις  φωτογραφίες πιο κάτω και  αν θέλουμε τρυπάμε  με το πιρούνι  μας  την ζύμη να  αποφύγουμε τις  τυχόν φυσαλίδες που θα σχηματιστούν καθώς  ψήνετε η ζύμη μας.
    • Πως θα φτιάξουμε τώρα  την σπιτική μας πίτσα?  Ετοιμάζουμε τα  υλικά  που θα  προσθέσουμε πάνω από πριν και τα έχουμε όλα δίπλα μας στον πάγκο της κουζίνας μας ,χρησιμοποιώντας και την ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΣΠΙΤΙΚΗ !Προθερμάνουμε  τον φούρνο μας σε δυνατή φωτιά 230 βαθμούς ..και ψήνουμε για 15 λεπτά ή και περισσότερο ανάλογα με τα υλικά  που θα βάλουμε 

      ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ  ΜΙΚΡΗ ΠΙΤΣΑ : ( 22-24 cm)

    2-1/2 φλιτζάνιο αλεύρι  για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι  πίτσα ..τύπου 00 ή  μανιτόμπα  ή 350 γρ 
    3/4  φλιτζάνι νερό χλιαρό ή 180  ml χλιαρό νερό
    1/2  φακελάκι (7-9 γρ )  4 γρ  ξερή  μαγιά ή 12 γρ νωπή  μαγιά 
    2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
    1/4 κουταλάκι του γλυκού  αρώματα (σκόνη σκόρδου ή αποξηραμένη ρίγανη ή βασιλικό)
    1 και 1/2  κουταλάκι του γλυκού  ζάχαρη ή μέλι 

    1 φλιτζάνι αλεύρι  = 140 γρ αλεύρι
    1φλιτζάνι νερό   =240 ml νερό 

    Οι μεζούρες-φλιτζάνια και μεζούρες-κουτάλια που χρησιμοποιώ ..
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    • Πάντα παρασκευάζω την ζύμη για πίτσα στον αρτοπαρασκευαστή, αλλά  μπορούμε να ζυμώσουμε και με το χέρι, αλλά μπορούμε να ζυμώσουμε και με  το  πολυμίξερ ζυμώνοντας με μέση ταχύτητα.Η σειρά των υλικών που πρέπει να συμπεριληφθούν είναι ίδια.
    • Τοποθετούμε κοσκινισμένο την μια φλιτζάνι αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη (ή μέλι) το αλατι  και προσθέτουμε και τα αρώματα που αναφέρω στα υλικά πιο πάνω αν θέλουμε. σκόρδο ή βασιλικό ή ρίγανη ,προσθέτουμε και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά με  μια μαρίζ ή ξύλινο κουτάλι.
    • Το νερό θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι χλιαρό.Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια μαγιά,πρέπει πρώτα να την διαλύσουμε σε χλιαρό νερό και να την αφήσουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο αλεύρι.
    • Προσθέτουμε σταδιακά και  ένα ακόμα φλιτζάνι από το αλεύρι μας ,προσθέτουμε αν θέλουμε ακόμα  λίγο αλεύρι (μερικές φορές χρειάζεται  λίγο ακόμα ανάλογα πάντα  με  την ποιότητα  και την μάρκα  του αλεύρου  που θα  έχουμε στο ντουλάπι μας 1/3-1/4  φλιτζάνι) συνεχίζουμε  να ανακατεύουμε ,ώσπου να  έχουμε  μια ζύμη μαλακιά που θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα  τοιχώματα του μπολ μας 
    • Η ζύμη μας θα είναι ελαφρά κολλώδες(ξέχασα να σας βγάλω φωτογραφία  να έχετε μια άποψη πως θα είναι η ζύμη μας..αλλά με την πρώτη  ευκαιρία θα την προσθέσω το υπόσχομαι ),και την δουλεύουμε  με τα χέρια μας ..θα λαδώσουμε  ένα μπολ και με αλευρωμένα χέρια θα δώσουμε στην ζύμη μας σχήμα μπάλας και θα την τοποθετήσουμε στο λαδωμένο γυάλινο μπολ μας ,λαδώνουμε  και την επιφάνεια της λίγο με τα χέρια μας και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και μια πετσέτα καθαρή κουζίνα και την ξεχνάμε για 30-45 λεπτά να  ξεκουραστεί-διπλασιάσει τον όγκο της ή όσο τέλος πάντων χρειαστεί... ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος  
    • Μόλις διπλασιάσει τον όγκο της την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας ή ελαφρά  λαδωμένο όπως έκανα εγώ και τις κάνουμε  4-5 διπλώματα και την μεταφέρουμε πάνω σε  λαδόκολλα και  με τα χέρια μας της δίνουμε  το σχήμα  που  θέλουμε και την  λαδώνουμε  με λίγο λαδάκι την επιφάνεια της και στην συνέχεια την τρυπάμε με πιρούνι και προχωράμε  προσθέτοντας  την σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά της αρεσκείας  μας και την  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λεπτά  να  πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η ζύμη μας καθώς  ψήνετε 
    • Κόβουμε  σε  κομμάτια και  την  σερβίρουμε στην οικογένεια μας  και την απολαμβάνουμε 
    * Έχω γράψει πιο πάνω ότι το αλεύρι για ψωμί δίνει μια  πιο τραγανή υφή στην ζύμη μας ενώ το αλεύρι για  όλες τις χρήσεις  μια  πιο απαλή, μαλακιά και φυσικά προσοχή στην θερμοκρασία του νερού  να μην κάψουμε την μαγιά  να μην ξεπερνάει τους 38-40 βαθμούς

    αυτή  είναι  η υφή της ζύμης που γράφω πιο πάνω ..κατάφερα να  βγάλω φωτογραφία ,,
    Μπορείτε στον πάγκο της κουζίνας  σας να προσθέσετε αλεύρι για  να την δουλέψετε,για  μερικά διπλώματα και όχι λάδι όπως  εγώ ..εμένα  μου αρέσει πολύ να  χρησιμοποιώ λάδι στο δούλεμα της  ζύμης  
    Στο σημείο  αυτό  στο  ταψί η ζύμη μπορεί να καταψυχθεί και  με τα  να μπει σε σακούλες τροφίμων ζιπ-λοκ και όταν χρειαστεί βγαίνουν από την κατάψυξη και βάζουμε τα  υλικά της  αρεσκείας μας και την  ψήνουμε !!
     Καλά ζυμώματα  για πίτσα! 
    Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .Αν σας αρέσουν οι 

    συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

    Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

    ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ MUFFINS






    Duble σοκολατιένια muffins για  τους λάτρεις της σοκολάτας με .. Αν αγαπάτε την σοκολάτα  ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ..

    ΥΛΙΚΑ:
    3/4  κούπας αλεύρι για όλες τις  χρήσεις (110 γρ )
    70   γρ αλεύρι αμυγδάλου ή φουντουκιού 
    2   κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    ½   κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    3/4 κούπας κέφιρ ( 180 ml )
    1/2 κούπας  ζάχαρη (90-100 γρ )
    25   γρ κακάο 
    1 αυγό μέτριο
    1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
    1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
    1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά)
    1 βανίλια- ζάχαρη 
    80 γρ  βούτυρο *
    50 γρ σοκολάτα λιωμένη κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος  σε μπέν μαρί
     Σταγόνες κουβερτούρα σοκολάτας  για το τέλος 

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
      • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω .
      • Βουτυρώνουμε φόρμες muffinsή βάζουμε  έτοιμες θήκες για  muffins ή ετοιμάζουμε σπιτικές δικές μας δείτε εδώ πως κατασκευάζουμε θήκες σπιτικές
        • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε και το αλάτι και το κακάο και το αλεύρι αμυγδάλου.και την σόδα 
        • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε  με το σύρμα τη ζάχαρη με το λιωμένο κρύο βούτυρο,να ασπρίσει, στην συνέχεια προσθέτουμε με το κεφίρ ,το αυγό σε θερμοκρασία  δωματίου,το ξύσμα,την βανίλια.
        • Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι στερεά υλικά και ανακατεύουμε με  μια μαρίζ .
        • Προσθέτουμε και την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί ..το μίγμα μας θα είναι αρκετά πηχτό 
        • Αδειάζουμε το μείγμα στις φόρμες και πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας. Η συνταγή βγάζει 8 myffins  
        • Και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 12-15  λεπτά 
        * Σήμερα εγώ το έκανα σήμερα με μισό καλαμποκέλαιο και μισό βούτυρο , δεν είχα την ποσότητα που έπρεπε ..έκανα διπλή δόση για μια σε μας  φτάνει ....είναι υπέροχα, σοκολατένια και δεν σταματάμε να τα απολαμβάνουμε ... Φτιάξτε τα το αλευρι των ξηρών καρπών  κάνει την διαφορά σε αυτά τα myffins  
        Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε αλεύρι την ποσότητα του αλεύρου των ξηρών καρπών 
        Και γάλα στην ποσότητα του κεφίρ ..θα έχουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα και έτσι ...



             Καλή χρονιά σε όλους  με υγεία -αγάπη -ευτυχία 
         Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .    
        Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές .

        Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

        ΔΙΠΛΟΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ COOKIES ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ





        Εγώ έβαλα μίση ποσότητα κουβερτούρα σταγόνες σοκολάτας και την άλλη μισή σταγόνες άσπρης σοκολάτας ..εσείς  βάλτε ότι θέλετε !!
        Αν αγαπάτε την σοκολάτα και φυσικά τα μπισκότα όπως εμείς ..σας έχω το καλύτερο μείγμα για διπλοσοκολατένια cookies λαστιχωτά ,τραγανά και ταυτόχρονα αρωματικά.και πολύ λαχταριστά ! 
        ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΑ .. Χωρίς να νοιάζεστε για τις θερμίδες ..Χριστούγεννα είναι .. μέρες γιορτινές ..όλοι θα  φάμε παραπάνω . 
        Εγώ έβαλα μίση ποσότητα κουβερτούρα σταγόνες σοκολάτας και την άλλη μισή σταγόνες άσπρης σοκολάτας ..εσείς  βάλτε ότι θέλετε !!
        ΥΛΙΚΑ :
        230  γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις περίπου 
        100 γρ αμύγδαλα ή φουντούκια τριμμένα ελαφρά στο μπλέντερ
        100 γρ σοκολάτα γάλακτος 
        120 γρ σταγόνες κουβερτούρας 
        Μια πρέζα αλάτι
        30 γρ κακάο σκόνη 
        90 γρ ζάχαρη κρυσταλλική    
        90 γρ ζάχαρη καστανή. (εγώ σε σύνολο βαζω 150 γρ και στα δύο είδη τα θέλουμε πιο αγλυκα )
        100 γρ βούτυρο ανάλατο
        2 μέτρια  αυγά
        1 κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ   

        1  κουταλάκι σόδα φαγητού
        1 βανίλια
        Αμύγδαλα ή φουντούκια για το τέλος κομμένα στο μπλέντερ 
            
        ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
        • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω στην εστία της κουζίνας στο 3 (με μέτρηση από το 1-9) και προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος να λιώσει ώστε να έχουμε ένα σοκολατένιο βουτυράτο μείγμα .
        • Στη συνέχεια χτυπάμε με το αβγουλοδάρτη τη ζάχαρη και τα αυγά να λιώσει η ζάχαρη, την βανίλια μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα, προσθέτουμε και το παραπάνω σοκολατένιο μείγμα και το  ανακατεύουμε.
        • Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ,την σόδα ,το αλάτι , το κακάο, τα κοσκινίσουμε κοσκινίζουμε  και στη συνέχεια τα προσθέτουμε και σταδιακά στην παραπάνω κρέμα βουτύρου.
        • Προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας σοκολάτας και τα αμύγδαλα ή φουντούκια. Ανακατεύουμε   τα κομμάτια σοκολάτας με ένα  μαρίζ, θα  έχουμε ένα  σοκολατένιο μείγμα που θα κολλάει στα χέρια μας 
        • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψηγείο για 30-40 λεπτά 
        • Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 180 ° C...
        • Βγάζουμε το σοκολατένιο μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι του παγωτού και παίρνουμε κομμάτια 30-35 γρ, τα πλάθουμε με τα χεριά μας μπαλίτσες και  τα βουτάμε  μέσα στους ξηρούς καρπούς ,και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα  με  απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και ψήνουμε για  15 λεπτά  στους 160 βαθμούς 
        • Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά , δεν τα αγγίζουμε καθόλου τα αφήνουμε να κρυώσουν  και θα  σφίξουν όσο πρέπει .
        Εγώ έβαλα μίση ποσότητα κουβερτούρα σταγόνες σοκολάτας και την άλλη μισή σταγόνες άσπρης σοκολάτας ..εσείς  βάλτε ότι θέλετε !!








                                                          Καλή χρονιά σε όλους  με υγεία -αγάπη -ευτυχία 
         Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .    
        Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές .