Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ








 ΥΛΙΚΑ:

3  φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις  χρήσεις   και ακόμα  κουταλίες 
1 και 1/4 φλυτζάνια  ζάχαρη
230  ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκους αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλυτζάνι  γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια  κακάο  με 2 κουταλές γάλα  ή   100 γρ σοκολάτα
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι αλάτι
Σταγίνες  σοκολάτας
Ολόκληρα αμύγδαλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί  σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει, βγάζουμε από τη φωτιά και να κρυώσει . ή  ομογενοποιούμε το κακάο  σε  κρέμα  μαζί με το γάλα  σε  ένα  μπόλ
 
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ  και το αλάτι . Αφήνω στην άκρη. 
  •  Σε ένα μικρό μπόλ, ανακατεύουμε  το γάλα και τη βανίλια μαζί. Αφήνουμε  στην άκρη.
  •  Σε ένα μεγάλο  μπόλ χτυπάμε  το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι  να  γίνουν  κρέμα περίπου 5  λεπτά.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να  ενωθούν , περίπου  για 30-50  δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε  1/3 του μίγματος αλευριού και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1/2 του μίγματος γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα ύλικά μας . Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το γάλα .. Ανακατετεύουμε έως ότου όλα  τα υλικά ενσωματώθούν και έχουμε  μια απαλή και  λεία  ζύμη που δεν κολλάει στα  χέρια μας  .
  • Αφαιρούμε 2/3 της ζύμης από το μπολ ανάμιξης  αφήνουμε  και να   ξεκουραστή  στην συνέχειαα  και προσθέτουμε τη λειωμένη σοκολάτα στο υπόλοιπο 1/3 της ζύμης και ανακατεύουμε  σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.Αφήνουμε στην άκρη.  


  •  Σε μια  επιφάνεια εργασίας και σε  μια  λαδόκολλα  παίρνουμε ,  1/2 από την ανοιχτόχρωμη ζύμη  και ανοίγουμε  σε μια επιφάνεια εργασίς  φύλλο  20 χ 10  εκατ  και  πάχος  1  . Αφήνω στην άκρη.
  • Τοποθετούμε τη μισή  ζύμη σοκολάτας πάνω από την  ανοιχτόχρωμη ζύμη.αφού  της δώσουμε  την  μορφή  κορδονιού όπως  φαίνετε στις  φωτογραφίες .
  • Τυλίγουμε την  ανοιχτόχρωμη ζύμη  γύρω από τη ζύμη σοκολάτας  σε  ρολλάκι  . Επαναλάμβάνουμε και ίδιο  για  υλικά  και έχουμε  2 ρολλά
  •  Τυλίγουμε   με  λαδόκολλα και  τα  ξεχνάμε   για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο
  • Προθερμάνουμε  το φούρνο στους 200  βαθμούς, βγάζουμε  την ζύμη  από το  ψυγείο .
  • Κόβουμε τη ζύμη σε φέτες πάχους περίπου 1  εκατ
  •  Τοποθετούμε δύο φέτες δίπλα-δίπλα. Πιέζουμε απαλά τη ζύμη στο κέντρο μαζί, έτσι ώστε οι δύο μπισκότα γίνονται ένα.
  •  Τσιμπάμε μια γωνία κάθε κομμάτι για να σχηματίσουμε  τα αυτιά.
  • Τοποθετούμε  μια  σταγόνα  σοκολάτας στο κέντρο  της  καφέ ζύμης   για τα μάτια και ένα  ολόκληρο αμύγδαλο ανάμεσα στις φέτες για ράμφος. Ετοιμη   η σοφή   μας  κουκουβάγια  .
  • Ψήνουμε  για 8-12 λεπτά. Αφαιρούμε από φύλλα ψησίματος αμέσως και αφήνουμε  πάνω σε σχάρα το να κρυώσουν 
  • Αποθηκεύουμε α cookies σε ένα σφραγισμένο Tupperware   χωρίζοντας  με λαδόχαρτο. Μην τα στοιβάζετε άμεσα το ένα πάνω στο άλλο (ξέρω ότι έκανα στην εικόνα, αλλά μετά το μετάνιωσα!). Τοποθέτησή τους μπορεί να χαλάσει τα μάτια τσιπ σοκολάτας για να κολλήσει με τα άλλα μπισκότα, το οποίο θα χαλάσουν την εμφάνιση των ματιών.
  • Σημείωση: Μπορόυμε  να παγώσουμε  τα  ρολλά μέχρι και ένα μήνα, τυλίξτε την ζύμη με μεμβράνη ,και  με  σφιχτά στο φύλλο αλουμινίου,και στην  την κατάψυξη. Αφήνουμε τη ζύμη στην  συντήρηση   στο ψυγείο για μια  νύχτα 

    H συνταγή  είναι  από  εδώ 
  •  






  • Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
      

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

                                                                                 Καλό  Πάσχα  σε  όλους   ....


Δεν υπάρχουν σχόλια: