ΥΛΙΚΑ:
- 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4-5 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κουταλιές σούπας τσικουδιά ή ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 350 ml χλιαρό νερό ίσως πάρει και λίγο παραπάνω ..ανάλογα το αλεύρι μας .
- μια πρέζα ζάχαρη
- 4 γρ ξερή μαγιά
- Λάδι για το λάδωμα των φύλλων ενδιάμεσα
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε ,το αλάτι, το ελαιόλαδο, την μαγιά, την τσικουδιά και τέλος λίγο χλιαρό νερό (το νερό το προσθέτουμε σταδιακά για να ελέγχουμε την υφή της ζύμης).
- Ζυμώνουμε τη ζύμη μας μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας 12 μπαλάκια. Τα αλείφουμε ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν, σκεπασμένα με μια πετσέτα κουζίνας
- Την ετοίμασα από το βραδύ και την άφησα στο ψυγείο σε σακουλάκι τροφίμων και το πρωί την άφησα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την άνοιξα φύλλο με τον πλάστη και την βοήθεια του νισεστέ με αλεύρι σε συνδυασμό
- 500 γρ σπανάκια
- ένα δεματάκι μεγάλο σέσκουλα,καυκαλιθρες και μυρώνια
- 3 πράσα μόνο το άσπρο μέρος
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- λίγο άνιθο (προαιρετικά )
- ½ κιλό τυρί φέτα
- ανθότυρο
- 2 αυγά
- λίγο ριζάκι ή τραχανά φουσκωμένο σε λίγο νεράκι
- λίγο πιπέρι
- λάδι (για την γέμιση και για να ραντίζουμε τα φύλλα)
Καθαρίζουμε και κόβουμε το σπανάκι μας και το σέσκουλο και τα άλλα χόρτα ,τα πλένουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν τα νερά τους και στην συνέχεια προσθέτουμε αλάτι να μαραθούν ,τα αφήνουμε στην άκρη .
Ψιλοκόβουμε τα πράσα ,τα δύο είδη κρεμμυδάκια ,τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα αχνίζουμε με λίγο νεράκι προσθέτουμε και τον τραχανά ..Μόλις τελειώσει το νερό προσθέτουμε λίγο λαδάκι και τα σοτάρουμε ,προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι .
Μόλις κρυώσουν τα ενώνουμε όλα μαζί τα λαχανικά και προσθέτουμε τ' αυγά. και μια κουταλιά αλεύρι .Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε ένα φύλλο και συνεχίζουμε έτσι ,,βάζουμε 3_4φύλλα προσθέτουμε την γέμιση ,,με τα λαχανικά φέτα με ανθότυρο ,προσθέτουμε 3 φύλλα λαδωμένα και ξανά γέμιση με τυράκια, ξανά αλλά 3 φύλλα λαδωμένα και ξανά γέμιση με τυράκια ,προσθέτουμε 3 λαδωμένα φύλλα και ξανά γέμιση και τυράκια ,και τέλος προσθέτουμε άλλα 3 λαδωμένα φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα μας ,την λαδώνουμε και βρέχουμε και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου
Στο διάστημα που ψήνετε έχουμε λόγο νεράκι με λίγο λάδι και την βρέχουμε 2-3 φορές
- Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
- Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου