Χρησιμοποίησα εκχύλισμα αμυγδάλου ,ο καλύτερος συνδυασμός, σοκολάτα, αμύγδαλο και πορτοκάλι δίνουν μια εκπληκτική γεύση στα μπισκότα
Τα υλικά που χρησημοποιήσα είναι Tο εκχύλισμα αμυγδάλου είναι ένα από τα καλύτερα υλικά για αυτά τα μπισκότα ,αν είναι δύσκολο να το βρείτε χρησιμοποιήστε βανίλια
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ βούτυρο, σε κομμάτια παγωμένο
- 1 φλιτζάνι (150 γρ) ζάχαρη κρυσταλλική και
- 1/4 φλιτζάνι (50 γρ) καστανή ζάχαρη ή (βάζουμε μισό και μισό κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη ,εγώ δεν είχα )
- 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
- 3 κουταλιές κακάο άγλυκο
- 2 κρόκοι αυγών , σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανίλια -ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
- 3 φλιτζάνια (420 γρ ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσσο (εγώ εβαλα νες καφέ)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι (120 γρ.) Φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
- 250 γρ σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα για το τέλος
- τριμμένα αμύγδαλα και ψημένα για το τέλος
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ή με μίξερ χειρός , χτυπάμε το βούτυρο για 1 λεπτό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να είναι τελείως λείο και κρεμώδες. Προσθέτουμε την κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα στη μεσαία υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αμμώδης-κρεμώδης. προσθέτουμε τους κρόκους και τη βανίλια και το ξύσμα ,τον χυμό πορτοκάλι και σε υψηλή ταχύτητα συνεχίζουμε να χτυπάμε . Καθαρίζουμε τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπολ με μια μαρίζ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά μας .
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τον καφέ, την κανέλα και το αλάτι μέχρι να ενωθούν. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε , και ανακατεύουμε αργά στα υγρά συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν . Η ζύμη του μπισκότου θα είναι παχιά και ελαφρώς κολλώδης .Προσθέτουμε το 1φλυτζανι αμύγδαλα . Γυρίζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και, με αλευρωμένα χέρια, διαιρούμε σε δύο κομμάτια, Σχηματίζουμε κάθε μισό κομμάτι ένα ρολό.
- Εμάς μας ξέφυγαν λίγο τα ρολά μας έγιναν λίγο πολύγωνα και όχι στρογγυλά όπως έπρεπε ..τα δημιούργησαν οι μικρές-βοηθοί με τα χεράκια τους . Τυλίγουμε προσεκτικά τα ρολά σε πλαστικό περιτύλιγμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και έως 2 ημέρες. Η ψύξη είναι υποχρεωτική για αυτή τη ζύμη μπισκότων. Πάντα την ετοιμάζω τη νύχτα και την επόμενη μέρα τα ψήνω
- Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί Αφήνουμε στην άκρη .
- Αφαιρούμε τα ρολά από το ψυγείο. Κόβουμε κάθε ρολό σε 12 εξίσου παχιά μπισκότα 1 με 1-1/2 εκατ και τοποθετούμε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί 2-3 εκατ μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα για 12-14 λεπτά ή μέχρι να καφέ γύρω από τις άκρες. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά στο φύλλο μπισκότων και, στη συνέχεια, μεταφέρουμε στη σχάρα ψύξης για να κρυώσει εντελώς.
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπέν μαρί και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο . Βυθίζουμε κάθε εντελώς κρύο μπισκότο στο μισό μέρος της σοκολάτας και τοποθετούμε το σε ένα ένα φύλλο ψησίματος με σιλικόνη.ή αντικολλητικό χαρτί . Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα . Τοποθετούμε το φύλλο ψησίματος στο ψυγείο για να βοηθήσουμε πάγωμα της σοκολάτας σοκολάτας.
Αν θέλουμε να τα κάνουμε πιο χριστουγεννιάτικα μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ζαχαρωτά αστεράκια και ζαχαρωτά Κας-κας .όπως έχω κάνει εγώ σε μερικά μπισκότα .
Μόλις Παγώσουν απολαύστε τα !
Σημειώσεις :
- Χρησιμοποιώ πάντα ωμά αμύγδαλα .Στη συνέχεια, τα ψήνω για 8-10 λεπτά στους 140 -150 ° C .Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Στη συνέχεια, τα βάζω στον κόπτη τροφίμων και κόβω μια δυο στροφές να μην κοπούν πάρα πολύ αλλά να μείνουν μεγαλούτσικα κομματάκια , έτσι μας αρέσουν εμάς τουλάχιστον Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε καρύδια ή φιστίκια ή φουντούκια ..
- Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε γλυκόπικρη σοκολάτα ήμι-γλυκιά σοκολάτα, ή λευκή σοκολάτα ή και σκέτα χωρίς καθόλου σοκολάτα!
- Τα μπισκότα παραμένουν φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Τα ψημένα μπισκότα και τα σοκολατένια μπισκότα καταψύχονται καλά-μέχρι τρεις μήνες. Ή μπορείτε να τα παγώσουμε χωρίς τη σοκολάτα και να βουτήξουμε / διακοσμήσουμε αφού ξεπαγώσουν. .Η ζύμη Cookieς μπορεί να την παγώσουμε , μέχρι και τρεις μήνες. Αφήστε το ρολό να ξεπαγώσει όλη τη νύχτα στο ψυγείο και στη συνέχεια να συνεχίζουμε με το βήμα 4
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου