Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ hot -dog
















ΥΛΙΚΑ:
1 δόση από την ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΥΜΗ χωρίς να προσθέσω βανίλια *
1 αυγό διαλυμένο με 3 κουταλιές γάλα για το τέλος ή σκέτο γάλα όπως έκανα εγώ ή κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τα υλικά της ζύμης σύμφωνα με την εκτέλεση της ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΥΜΗ μέχρι το πρώτο φούσκωμα.
Βγάζουμε την φουσκωμένη ζύμη μας με λαδωμένα χέρια και την αδειάζουμε πάνω σε καθαρό πάγκο εργασίας και της κάνουμε μερικά διπλώματα με τα χέρια μας να γίνει ομαλή.
Μοιράζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια ίσου βάρους το καθένα 100-110 γρ .
Δίνουμε σε κάθε κομμάτι το σχήμα μια σφαίρας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν άλλα 15 λεπτά καλά σκεπασμένα.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι και με λαδωμένα χέρια ανοίγουμε μικρές πιτούλα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πιο κάτω και στη συνέχεια το μαζεύουμε ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια ζύμης αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 20 ακόμα,στην συνέχεια αν τα κάνουμε σαντουιτσάκια τα χαράζουμε με ένα κοπίδι-ξυράφι και στη συνέχεια τα περνάμε με ένα πινέλο με το αυγό διαλυμένο ή 'αν τα θέλουμε για ψωμάκια του hot-dog δεν τα χαράζουμε καθόλου.
Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 15-18 λεπτά όχι περισσότερο στους 170-180 βαθμούς C.
Εγώ πάντα κάνω διπλή δόση και τα αποθηκεύω σε σακουλάκια ζίπ-λοκ και τα βάζω στην κατάψυξη και όταν τα χρειάζομαι τα βγάζω σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσουν και τα γεμίζω ανάλογα με τα  γούστα μας .. με λουκάνικό βραστό και λίγη κέτσαπ και μουστάρδα και πολλές φορές τα τρώμε με μερέντα,με βούτυρο και μελί ή ταχίνι και μέλι και μαρμελάδα σπιτική σε διάφορες γεύσης που φτιάχνω με τα χεράκια μου ή και με τυριά και γαλοπούλα ότι αγαπάει ή όρεση σας τέλος πάντων 






* Εδώ έχω την συνταγή ξανά ..

ΥΛΙΚΑ
560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλιτζάνια )
1 κουτάλια της σούπας ξερή μαγιά ( 9 γρ).ξηρή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου μέτρια 
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο(110 γρ ) 
250 ml.ζεστό γάλα (1 φλιτζάνι )
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη ( 40 -50-60 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γρ)
1 βανίλια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. ζεστό γάλα,μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά,νωπή ή ξερή,την διαλύουμε προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι  και την αφήνουμε δέκα λεπτά να ανέβει όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες .
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το αυγά να  είναι σε θερμοκρασία δωματίου,το βούτυρο ή το λάδι,το αλάτι και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά,έτσι ώστε  να έχουμε μια ζύμη αφράτη λεία και ελαστική ζύμη.Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή 
    • Την βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος,σκεπασμένη με μια μεμβράνη τροφίμων και μια πετσέτα ή την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο να ανέβει για με 2 ώρες ..
    • Αν θέλουμε προχωράμε στην κατασκευή της συνταγής δίνοντας σχήμα και ψήνουμε στους  180 βαθμούς σε προθερμασμένο  φούρνο ! ,.
    • Μπορούμε ακόμα και να την βάλουμε σε σακούλα και να την αποθηκεύσουμε  στον καταψύκτη και όταν την χρειαστούμε την βγάζουμε στην συντήρηση και την αφήνουμε όλη την νύχτα και το πρωί την βγάζουμε στον πάγκο της κουζίνας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προχωράμε στην κατασκευή της ζύμης







Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές

ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ



















Άλλη μια ακόμα συνταγή  με την Βασική  γλυκεία ζύμη φτιάξαμε ντόνατς με γέμιση μερέντας .. και φυσικά λόγου του Αγίου Βαλεντίνου  έφτιαξα τα μισά σε σχήμα καρδιάς. Φτιάξτε τα  ανήμερα της  γιορτής  του Αγίου Βαλεντίνου και απολαύστε τα ,δαγκώστε τα και αφήστε  την γεύση της μερέντας  να σας ταξιδέψει

ΥΛΙΚΑ:
1 δόση από την  ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΥΜΗ  και φυσικά  προσθέσα  βανίλια και λίγο  ξύσμα πορτοκάλι *
1 μερένατ ή nutella 350 γρ
Λίγη άχνη για το τέλος ή γλάσο σοκολάτας 
Λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα 
κατσαρόλα και τρυπητή κουτάλα 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  • Ετοιμάζουμε τα υλικά της ζύμης σύμφωνα με την εκτέλεση της  ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΥΜΗ μέχρι το πρώτο φούσκωμα.
  • Βγάζουμε την φουσκωμένη ζύμη μας με λαδωμένα χέρια και την αδειάζουμε πάνω σε καθαρό πάγκο εργασίας και της κάνουμε  μερικά διπλώματα με τα χέρια μας να γίνει ομαλή.
  • Μοιράζουμε την ζύμη σε 20 κομμάτια ίσου βάρους το καθένα 40-50 γρ .
  • Δίνουμε σε κάθε κομμάτι το σχήμα μια σφαίρας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν άλλα 15 λεπτά καλά σκεπασμένα.
  • Παίρνουμε κάθε κομμάτι και με λαδωμένα χέρια ανοίγουμε μικρές πιτούλα πάνω σε  ένα κομμάτι λαδόκολλα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πιο κάτω και στη συνέχεια βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού μερέντα ή nutella και ξανα κλείνουμε με ένα άλλο κομμάτι-πιτουλα κλείνουμε καλά με τα δάχτυλά μας και μετά με ένα κουπάτ καρδούλα κόβουμε καρδούλα 
  • Αφού τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια ζύμης αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 20 ακόμα,στην συνέχεια, ετοιμάζουμε  την κατσαρόλα και το λάδι ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας στο χαμηλό (4-5 ή στο 3 ανάλογα με την κουζίνα που έχουμε)και αρχίζουμε το τηγάνισμα δοκιμάζοντας ένα μικρο κομμάτι βλέποντας έτσι πόσο έκαψε το λάδι μας και ποια θερμοκρασία θα χρησιμοποιήσουμε για να τηγανίσουμε τα ντόνατς
  •  Τηγανίζουμε κάθε για 3-4 λεπτά αφού τα ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κομμάτι χαρτί λαδόκολλας και μετά από λίγο τα  βγάζουμε για να μην χαλάσουν το σχέδιο τους τα ντονατς μας και τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας .
  •  Εγώ πάντα κάνω διπλή δόση και τα αποθηκεύω σε σακουλάκια ζίπ-λοκ και τα βάζω στην κατάψυξη και όταν τα χρειάζομαι τα  βγάζω σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσουν



* Εδώ έχω την συνταγή ξανά ..


ΥΛΙΚΑ
560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλιτζάνια )
1 κουτάλια της σούπας ξερή μαγιά  ( 9 γρ).ξηρή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου μέτρια 
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο(110 γρ ) 
250 ml.ζεστό γάλα (1 φλιτζάνι )
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη (50-60 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γρ)
1 βανίλια (προαιρετικά)
ξύσμα από πορτοκάλι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. ζεστό γάλα,μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά,νωπή ή ξερή,την διαλύουμε και προσθέτουμε  και 2-3 κουταλιές αλεύρι  και την αφήνουμε δέκα λεπτά να ανέβει όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες .
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,το βούτυρο ή το λάδι,το αλάτι την βανίλια και το ξύσμακαι ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά,έτσι ώστε  να έχουμε μια ζύμη αφράτη λεία και ελαστική ζύμη.Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή 
    • Την βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος,σκεπασμένη με μια μεμβράνη τροφίμων και μια πετσέτα ή την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο να ανέβει για με 2 ώρες ..
    • Αν θέλουμε προχωράμε στην κατασκευή της συνταγής δίνοντας σχήμα και ψήνουμε στους  180 βαθμούς σε προθερμασμένο  φούρνο ! ,.
    • Μπορούμε ακόμα και να την βάλουμε σε σακούλα και να την αποθηκεύσουμε  στον καταψύκτη και όταν την χρειαστούμε την βγάζουμε στην συντήρηση και την αφήνουμε όλη την νύχτα και το πρωί την βγάζουμε στον πάγκο της κουζίνας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προχωράμε στην κατασκευή της ζύμης






Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   


Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ








ΥΛΙΚΑ:

1 δόση από την  ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΥΜΗ χωρίς να προσθέσω βανίλια *
1 αυγό διαλυμένο με 3 κουταλιές γάλα για το τέλος ή σκέτο γάλα όπως έκανα εγώ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε τα υλικά της ζύμης σύμφωνα με την εκτέλεση της  ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΥΜΗ μέχρι το πρώτο φούσκωμα.
Βγάζουμε την φουσκωμένη ζύμη μας με λαδωμένα χέρια και την αδειάζουμε πάνω σε καθαρό πάγκο εργασίας και της κάνουμε  μερικά διπλώματα με τα χέρια μας να γίνει ομαλή.
Μοιράζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια ίσου βάρους το καθένα 100-110 γρ .
Δίνουμε σε κάθε κομμάτι το σχήμα μια σφαίρας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν άλλα 15 λεπτά καλά σκεπασμένα.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι και με λαδωμένα χέρια ανοίγουμε μικρές πιτούλα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πιο κάτω και στη συνέχεια το μαζεύουμε ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια ζύμης αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 20 ακόμα,στην συνέχεια αν τα κάνουμε σαντουιτσάκια τα χαράζουμε με ένα κοπίδι-ξυράφι και στη συνέχεια τα περνάμε με ένα πινέλο με το αυγό διαλυμένο ή 'αν τα θέλουμε για ψωμάκια του hot-dog
δεν τα χαράζουμε  καθόλου. Εγώ ξεχάστηκα  και τα  χάραξα όλα ενώ τα  ήθελα τα μισά για να  κάνω hot-dog.
Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 15-18 λεπτά όχι περισσότερο στους 170-180  βαθμούς C.
Εγώ πάντα κάνω διπλή δόση και τα αποθηκεύω σε σακουλάκια ζίπ-λοκ και τα βάζω στην κατάψυξη και όταν τα χρειάζομαι τα  βγάζω σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσουν και τα γεμίζω ανάλογα με τα  γούστα μας .. πολλές  φορές τα τρώμε  με μερέντα , με  βούτυρο και μελί ή  ταχίνι και  μέλι και μαρμελάδα σπιτική σε διάφορες γεύσης που φτιάχνω με τα χεράκια μου .ή και με τυριά και γαλοπούλα





* Εδώ έχω την συνταγή ξανά ..

ΥΛΙΚΑ
560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλιτζάνια )
1 κουτάλια της σούπας ξερή μαγιά  ( 9 γρ).ξηρή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου μέτρια 
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο(110 γρ ) 
250 ml.ζεστό γάλα (1 φλιτζάνι )
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη (50-60 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γρ)
1 βανίλια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. ζεστό γάλα,μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά,νωπή ή ξερή,την διαλύουμε προσθέτουμε και 2-3  κουταλιές αλεύρι και την αφήνουμε δέκα λεπτά να ανέβει όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες .
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το αυγά να  είναι σε θερμοκρασία δωματίου,το βούτυρο ή το λάδι,το αλάτι και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά,έτσι ώστε  να έχουμε μια ζύμη αφράτη λεία και ελαστική ζύμη.Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή 
    • Την βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος,σκεπασμένη με μια μεμβράνη τροφίμων και μια πετσέτα ή την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο να ανέβει για με 2 ώρες ..
    • Αν θέλουμε προχωράμε στην κατασκευή της συνταγής δίνοντας σχήμα και ψήνουμε στους  180 βαθμούς σε προθερμασμένο  φούρνο ! ,.
    • Μπορούμε ακόμα και να την βάλουμε σε σακούλα και να την αποθηκεύσουμε  στον καταψύκτη και όταν την χρειαστούμε την βγάζουμε στην συντήρηση και την αφήνουμε όλη την νύχτα και το πρωί την βγάζουμε στον πάγκο της κουζίνας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προχωράμε στην κατασκευή της ζύμης




Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΒΑΣΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΥΜΗ

Μαργαρίτες με κανέλα







Πριν μερικές μέρες είχα ανεβάσει μια συνταγή για πολλές αλμυρές κατασκευές ΤΡΕΛΟΖΥΜΗ ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ.
Αυτή την φορά θα ετοιμάσω μια γλυκιά ζύμη για πολλές χρήσεις, μια ζύμη που μπορεί  να φτιάξουμε γλυκό ψωμί.
Μπορούμε με αυτή να ετοιμάσουμε .. Τα πιο αφράτα ψωμάκιαψωμάκια για hot-dog
γλυκά ρολά με κανέλα,γλυκό ψωμάκι της μαϊμούς,ψωμάκι με σταγόνες σοκολάτες καρδούλες ντονατς με μερέντα ,CALZONE με κρέμα σοκολάτας



  • Θα χρειαστούμε 7 υπέροχα απλά συστατικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας :


Μαγιά : Χρησιμοποιώ πάντα ξερή μαγιά έχω πάντα αρκετά σακουλάκια στα ντουλάπια της κουζίνα μου .
Και μερικές φορές όταν βρίσκω αγοράζω και την νωπή μαγιά την οποία την αποθηκεύω στην κατάψυξη,και όταν την χρειάζομαι την ξεπαγώνω σε θερμοκρασία δωματίου .

Γαλα: Χρησιμοποιώ τις περισσότερες φορές πάντα πλήρες γάλα το οποίο το ζεσταίνω και εκεί θα διαλύσω την μαγιά και δοκιμάζοντας την θερμοκρασία του πάντα βουτώντας το δάχτυλο σε αυτό όχι σε θερμοκρασία πάνω από 38 βαθμούς κελσίου .Μερικές φορές χρησιμοποιώ και γάλα 2% λιπαρά 

Ζάχαρη: Χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα κρυσταλλική ζάχαρη και μερικές και καστανή ζάχαρη  

Βούτυρο: Χρησιμοποιώ πάντα βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου,μαλακό και αν λιώσει το χρησιμοποιώ και πάντα αγελάδας αλλά και μερικές φορές πρόβειο ..Πολλές φορές αν δεν έχω όλη την ποσότητα  βάζω μισό λάδι ελαφρύ  και μισό βούτυρο 

Αλάτι: χρησιμοποιώ πάντα αλάτι σε όλες τις ζύμες μου. Είναι ένα συστατικό μικρό αλλά είναι αυτό που δίνει νοστιμιά στις ζύμες μου και επιτυχία στις ζύμες μου. Έχω παραλείψει πολλές φορές να βάλω αλάτι και φυσικά η ζύμη  μου δεν είχε την επιτυχία που θα ήθελα. 

Αυγά:Χρησιμοποιώ πάντα αυγά χωριάτικα δίνουν πάντα καλύτερο αποτέλεσμα και χρώμα στις ζύμες μου,και πάντα σε θερμοκρασία δωματίου ενσωματώνονται καλύτερα στη ζύμη. Σπάνια θα προσθέσω αυγά από τα σούπερ μάρκετ  

Αλεύρι:Χρησιμοποιώ πάντα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.Δεν χρησιμοποιώ ολικής άλεσης σε αυτή την συνταγή ,η ζύμη θα είναι βαριά και πυκνή .Η ποσότητα αλεύρου ποικίλει ανάλογα με την υγρασία και την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες κ.λ.π.Αυτή η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρά και να είναι μαλακιά σαν το αυτί ενός μικρού παιδιού.Και προσθέτουμε  λίγο περισσότερο μόνο αν χρειαστεί ..

Τα αποτελέσματα οποιασδήποτε συνταγή που δοκιμάζετε από το blog/ιστοσελίδα plathozymarakiablogspot.com
 μπορεί να διαφέρουν λόγου των διαφορετικών υλικών,την υγρασία και την θερμοκρασία περιβάλλοντος,τις θερμοκρασίες των υλικών σας,τα σφάλματα και τις μεμονωμένες δυνατότητες μαγειρέματος 

Μόλις έχουμε όλα τα παραπάνω υλικά ανακατεύουμε την μαγιά με το γάλα και προσθέτουμε και την ζάχαρη,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι και τα αυγά.Κοσκινίζουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ και μετά με τα χέρια μας ζύμώνουμε ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μίξερ με τον αρτοπαρασκευαστή .
Το ζύμωμα είναι θεραπευτικό θα χρειαστεί 5-6 λεπτά με το χέρι.Μπορούμε να κάνουμε την ζύμη από το βράδυ και να αποθηκεύσουμε σε σακούλα τροφίμων και σε ένα μεγάλο μπολ,η ζύμη θα συνεχίσει να αυξάνει τον όγκο της και στο ψυγείο στο κρύο περιβάλλον. Την επομένη μέρα που θα την χρειαστούμε την βγάζουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να ανέβει και προχωράμε στην κατασκευή της συνταγής μας 
Μπορούμε ακόμα να την παγώσουμε μετά το ζύμωμα βάζοντάς τη σε σακούλα ζίπ-λοκ δίνοντας την το σχήμα μπάλας και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε μέχρι και ένα μήνα μετά.Έχω χρησιμοποιήσει την ζύμη από την κατάψυξη πάνω από ένα μήνα και είχα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα 

Βγάζουμε την ζύμη από την κατάψυξη και την αφήνουμε όλη την νύχτα στην συντήρηση και την επόμενη μέρα να την χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγή μας που θα ετοιμάσουμε.



ΥΛΙΚΑ
560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλιτζάνια )
1 κουτάλια της σούπας ξερή μαγιά ( 9 γρ).ξηρή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου μέτρια 
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο(110 γρ ) 
250 ml.ζεστό γάλα (1 φλιτζάνι )
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη (50-60 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γρ)
1 βανίλια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. ζεστό γάλα, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά,νωπή ή ξερή,την διαλύουμε προσθέτουμε  2-3 κουταλιές αλεύρι και την αφήνουμε δέκα λεπτά να ανέβει όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες .


  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε και την  φουσκωμένη μαγιά μας και  το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το αυγά να  είναι σε θερμοκρασία δωματίου,το βούτυρο ή το λάδι,το αλάτι και στην συνέχεια ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά,έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη αφράτη λεία και ελαστική ζύμη.Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή 
  • Την βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος,σκεπασμένη με μια μεμβράνη τροφίμων και μια πετσέτα ή την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο να ανέβει για με 2 ώρες ..
  • Αν θέλουμε προχωράμε στην κατασκευή της συνταγής δίνοντας σχήμα και ψήνουμε στους 180  βαθμούς σε προθερμασμένο  φούρνο ! ,.
  • Μπορούμε ακόμα και να την βάλουμε σε σακούλα και να την αποθηκεύσουμε  στον καταψύκτη και όταν την χρειαστούμε την βγάζουμε στην συντήρηση και την αφήνουμε όλη την νύχτα και το πρωί την βγάζουμε στον πάγκο της κουζίνας να έρθει σε  θερμοκρασία δωματίου και προχωράμε  στην κατασκευή της ζύμης   






















ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ hot -dog



Ψωμάκια με σταγόνες σοκολάτες



Μαργαρίτες με κανέλα

Αυτή η συνταγή έχει και συνέχεια μείνετε συντονισμένοι.................
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  
 Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!