Ετοιμάσαμε μια γρήγορη συνταγή με ατομικές μπουγάτσες ,αυτή την φορά με ζυμαράκι όχι δικό μου αλλά από τα ψυγεία των μάρκετ ,Ετοίμασα ένα σχέδιο που μέρες τώρα ήθελα να φτιάξω ,υπέροχες ατομικές μπουγάτσες ένα σνακ που απολαύσαμε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, Είναι ιδανικά για πάρτυ και για ξαφνικούς επισκέπτες ,απογευματινές λιγούρες
Μπορούμε να βάλουμε και κρέμα σοκολάτας ,Μερέντα ,τυριά και αλλαντικά .ότι μας αρέσει ..
Ένα σχέδιο που βρήκα στο διαδίκτυο και κέντρισε την προσοχή να το φτιάξω και εγώ.
Πάμε να δούμε πως τις ετοιμάσαμε παρεούλα ...
ΥΛΙΚΑ:
2φύλλα σφολιάτας
800 ml γάλα φρέσκο(κατα προτείμηση ελαφρύ 2 %)
2 κρόκους αυγών
150 γρ ζάχαρη ή λιγότερη ανάλογα τα γούστας μας
70 γρ σιμιγδάλι
- Για την κρέμα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράση
- Προσθέτουμε και το σιμιγδάλι με το κορν φλάουρ και και το αλάτι , με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας
- Όταν πήξει η κρέμα μας την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ,το ξύσμα , τη βανίλια και τα αυγά και απλά ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ και αφού κρυώσει την σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά
- Ετοιμάζουμε τις ατομικές μπουγάτσες με το σχέδιο που θα βρούμε εδώ
- Ψήνουμε στους 200 για μια περίπου ώρα.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις συνταγές μου .