Αυτό το κέικ είναι απόλαυση για τον ουρανίσκο μας ,μαλακό και αφράτο εύκολο και πολυ νόστιμο. Εύκολο και γρήγορο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά μέτρια
1 κούπα ζάχαρη (200 γρ) εγώ έβαλα 170 γρ
150 ml κεφίρ ή γάλα
100 ml καλαμποκέλαιο
60 γρ κακάο άγλυκο
100 γρ ψιλοκομμένα φουντούκια
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ γεμάτα (20 γρ)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανελα (προαιρετικά)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 22 εκατ ή και ένα πυρέξ τετράγωνο που το έβαλα εγώ 22 εκατ
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ,να ασπρίσουν, να γίνουν κρεμώδες ,προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανιλίνες και το καλαμποκέλαιο .
- Ρίχνουμε και τα στερεά υλικά ,το αλεύρι με το μπέικιν,το κακάο και σταδιακά προσθέτουμε και το κεφίρ ,προσθέτουμε και τα ψιλόκομμενα φουντούκια(κρατάμε μερικά να πασπαλίζουμε από πανω πριν το βάλουμε στο φούρνο) και τις σταγόνες σοκολατας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ίσα ίσα να απορροφήσει το αλεύρι
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα πασπαλίζουμε με τα φουντουκια που αφήσαμε και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα για 40’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του
- Βγάζουμε το κέικ απο το φούρνο και περιμένουμε λίγο να κρυώσει και στην συνεχεια το γυριζουμε να πόδα σε μια πιατέλα και απολαμβάνουν ένα υπεροχο και σοκολατένιο κέικ υγρό και πολυ νόστιμο.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες