Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ





ΥΛΙΚΑ:
550  γρ  αλεύρι  για  όλες  της  χρήσεις   και λiγο περισσότερο
20 γρ γάλα  σε  σκόνη ή  20 ml εβαποπέ γάλα διαλυμένο με νερό  (εγώ  έβαλα  εβαπορέ )
80 γρ ζάχαρη
μια πρέζα  αλάτι
1 φακελάκι ξερή  μαγιά
1 αυγό και  1 ασπράδι
50γρ  βούτηρο
220 ml χυμό  πορτοκάλι  φρέσκο
Ξύσμα   από  ένα  πορτοκάλι
βούτηρο  για το άλειμα   του  ταψιού
λίγο  μαχλέπι και  κακουλέ   ( προαιρετικά )

ΓΙΑ  ΤΟ  ΤΕΛΟΣ:
1 κρόκο αυγού
30 ml  γάλα
σουσάμι

ΓΙΑ  ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ :
Zαχαρωμένα   κεράσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Στον  αρτοπαρασκευαστή    έβαλα  με την σείρα  τα  υλικά  χυμό  πορτοκαλιού. λιωμένο  βούτηρο ( σε θερμοκρασία  δωματίου  όμως),  αυγό , ξύσμα  πορτοκαλιού, γάλα  εβαπορέ  ,ζάχαρη κρυσταλική , την μαγιά, το αλεύρι  και  το αλάτι και το  βάζουμε   στο  πρόγραμμα  για  ζύμες  και το αφήνουμε   για 1 και   μισή  ώρα .
  • Αν το ζυμώνουμε   στο χέρι  σε  ένα   μπόλ  προσθέτουμε το αλεύρι , την ζάχαρη , το γάλα  εβαπορέ . την μαγιά ,  το  ξύσμα  ,το αυγό  και το λιωμένο  βούτηρο , το χυμό πορτοκαλιού  και το αλάτι και ζυμώνουμε  για 20 λεπτά  .
  • Σκεπάζουμε  την ζύμη  και την αφήνουμε να φουσκώσει  για 1-2 ώρες σε ζεστό  μέρος .
  • Όταν είναι έτοιμη  η ζύμη μας  .. φουσκώσει ... την ανατρέπουμε σε αλευρωμένο  πάγκο   κουζίναςκαι την κόβουμε σε 16 κομμάτια  -μπαλίτσες ίσες  σε  βάρος ( περίπου 60  γρ )
  • Λαδώνουμε  λίγο την   φόρμα-δεντράκι   μας  και σχηματίζουμε  το δεντράκι  μας,  1  μπαλίτσα   στην  βάση  και μετά   5 μπαλίτσες  για την βάση και  προς τα πάνω  αφαιρώντας μια -μια μπαλίτσα ζύμης  δηλαδή θα  έχουμε   5-4-3-2-1.
  • Σκεπάζουμε   την ζύμη  με μεμβράνη  διάφανη και την  αφήνουμε  να φουσκώσει  σε ζεστό  φούρνο    50 βαθμών  για  1 ώρα 
  • Αλείφουμε  με  ένα  πινελάκι  με τον  κρόκο  και το γάλα  μας  και μετά  ρίχνουμε   και σουσάμι .
και  ψήνουμε   σε  προθερμασμένο  φούρνο  στους  180-200βαθμούς  για  20 λεπτά

 ΚΑΙ   ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ
  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗΣ :Γάλα ελαφρύ: 1 κούπα μπορεί να αντικατασταθεί με 1/4 κούπας σκόνη γάλακτος και 210 ml νερό ή με 1/2 κούπα άπαχο εβαπορέ και 1/2 κούπα νερό.





Ως την επόμενη  φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!




ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΚΑΙ   ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΩΝΙΑ  ΓΕΜΑΤΑ  ΑΓΑΠΗ  ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ ΕΥΤΙΧΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ


ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ COOKIES ΛΕΟΠΑΡ ΚΑΙ ΖΕΒΡΑ


Υπέροχα μπισκοτάκια για τον καφέ μας αλλά και για τα παιδάκια μας για το κολατσιό τους για το σχολείο με υπέροχα και διαφορετικά σχέδια από τα συνηθισμένα! 
Παίξτε με την ζύμη μαζί με τα παιδιά σας!




 
ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ . βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ίσως και λιγο παραπάνω, αναλογα το μεγεθος του αυγού μας
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι κόρν φλάουρ (μπορείτε να το παραλείψετε και να βάλετε αλεύρι )
  • 2 βανίλιες
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50- 60 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί ή 3-4 κουταλιές σούπας κακάο ή ( λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  : 1) Δημιουργούμε τη ζύμη: χτυπάμε το βούτυρο με την ζαχαρη και το λάδι για 2-3 λεπτά προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το κακάο) και ζυμώνουμε. Πρέπει να γίνει ένα  ομοιόμορφο μείγμα και να μην κολλάει γιατί θα το ανοίξουμε με τον πλάστη. Αν είναι αρκετά κολλώδες, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  •   Χωρίζουμε  σε ένα μικρο κομμάτι την ζύμη ίσο μεένα μανταρίνι μεγάλο και βάζουμε 1 κουταλιά σούπας κακάο, το έκανα ανοιχτό χρώμα καφέ. Ξαναπέρνουμε  άλλο ένα κομμάτι ζύμης ίσο με ένα μήλο μεγάλο και βάζουμε 3 κουταλιές σούπας κοφτές κακάο, το κάνουμε πιο σκούρο απο το ανοιχτό που κάναμε πρώτα. Το κάνουμε σκούρο καφέ και τα ζυμώνουμε να ενσωματωθεί καλά το κακάο. Βάζουμε τα ζυμαράκια σε σακουλάκια ξεχωριστά το καθένα στο ψυγείο να ξεκουραστούν για μια 1-3 ώρες ή και περισσότερο.(εγώ τα άφησα μισή μέρα)  
2) Κάνουμε  το πρώτο κομμάτι της ζύμης μας    χρώμα ανοιχτό κακάο ένα μπαστουνάκι πάχους σαν το δάχτυλο μας και μάκρος 10-15 εκατ και παίρνουμε   και το κομμάτι απο την πιο σκούρα ζύμη και άνοιγουμε  φύλλο 1 εκατ.
3) Βάζουμε  πάνω το μπαστουνάκι με την ανοιχτή ζύμη και το κάνουμε ρολό. Το άφηνουμε  στο ψυγείο για καμιά ώρα...
4) Παίρνουμε  την ανοιχτή ζύμη σε ένα πάγκο εργασίας πάνω σε μια λαδόκολλα,βάζουμε απο πάνω μια άλλη ακόμα λαδόκολλα και με τον πλάστη την άνοιγουμε  φύλλο πάχους 1 εκατ.
 

  •  Παίρνουμε  το παραπάνω ρολάκι με τις πιο σκούρες ζύμες που φτιάξαμε πιο πριν και το κόβουμε   ρολάκια με το μαχαίρι 1/2 εκατ και τα κόβουμε  στην μέση. 
  • Τα τοποθέτούμε  όπως φαίνεται   στην  φωτογραφια  πάνω στην ανοιχτή ζύμη, αφού πρώτα την περνάμε  με ενα πινέλο λίγο γάλα για να κολλήσουν και τα πάτάμε  λίγο με τα χέρια μας να κολλήσουν.



5) Μετα    παίρνουμε  μια λαδόκολλα και με τον πλάστη την πάταμε  ελαφρά   να ενωθούν τα κομμάτια με την λευκή ζύμη. 
 Έτοιμο, αυτο είναι το λεοπαρ σχέδιο  μας  !
 

6) Με ένα ποτήρι 6-7 εκατ ή μια στρογγυλή κουπάτ ή και τετράγωνη κουπάτ κόβουμε κομμάτια και τα βάζουμε σε ενα ταψί με λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους 2-3 εκατ.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 165ο με 170ο για 11-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.






8) Και για το σχέδιο Ζέβρα,άνοιγουμε  την λευκή ζύμη πάλι σε φύλλο 1 εκατ και πέρναμε λίγο γάλα με ένα πινέλο. Μετά πέρνουμε μικρά κομμάτια καφέ σκούρας ζύμης και τα  κανουμε   μικρά  σκουλικάκια όπως φαίνεται στην φωτογραφία και τα τοποθέτούμε  με κάποια  απόσταση πάνω στην λευκή ζύμη, τα πάταμε  λίγο μαλακά με τα χέρια μας και μετά πάλι βάζουμε την λαδόκολλα και με τον πλάστη πάταμε   την ζύμη μαλακά να ενωθούν καλά τα κομμάτια.

 

9) Με ένα ποτηρι 6-7 εκατ ή μια στρογγυλή κουπάτ ή και τετράγωνη κουπάτ κόβουμε κομμάτια και τα βάζουμε σε ενα ταψί με λαδόκολλα, με απόσταση μεταξύ τους 2-3 εκατ.

 
10) Σε προθερμασμένο φούρνο τα  ψήνουμε στους 165ο με 170ο για 11-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα διατηρούμε σε ενα μπόλ καλά κλεισμένο σε δροσερό χώρο.
Την ιδέα για το σχέδιο την βρήκα στο διαδίκτυο απο μια φωτογραφιά που βρήκα. Η συνταγή μπισκότων  είναι απο την αδερφούλα μου!









Από  εδώ   βρήκα  αυτο  το  υπέροχο  σχέδιο 
http://www.kekevi.com/2015/01/10/leopar-kurabiye-videolu-tarifi/
και εδω

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ COOKIES ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ


  Υλικά


150 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 και  1/2  φλιτζάνια αλεύρι
1/2  φλιτζάνι   λδι 
1 φλιτζάνι κόρν φλάουρ  (μπορειτε   να το παραλειψετε  και να βαλετε  αλεύρι )
2 βανίλιες
1  και  1/2  φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2   κουταλάκια  του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 30-60   γρ  σοκολατα  κουβερτούρα  λιωμενη  σε μπεν  μαρι  ή 1,5 κουτάλι της σούπας κακάο    ή (  λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής)

Εκτέλεση
  • Δημιουργούμε  τη ζύμη προσθέτοντας τα υλικά (εκτός από το κακάο) και ζυμώνουμε .
  •  Πρέπει να γίνει ομοιόμορφο μίγμα και να μην κολλάει γιατί θα το ανοίξουμε με τον πλάστη. Αν είναι αρκετά κολλώδες, προσθέτουμε  λίγο αλεύρι .
  •  Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Προσθέτουμε στο ένα από τα δύο ίσα μέρη  τη λιωμένη σοκολάτα  και ξαναζυμώνουμε  για να πάει παντού.
  • Βάζουμε  τα δύο ζυμαράκια το καθένα  σε ένα  σακουλακι  και  στο ψυγείο να ξεκουραστούν για μια  1-3   ωρες ή και περισσοτερο .( εγώ  τα  άφησα  μισή μέρα )
  • Τοποθετούμε   λαδόκολλα στον πάγκο και ανοίγουμε    με τον πλάστη  της   ζύμες σε  2 φύλλα  1-1/2 εκατ  παχους και ίδιου  πλάτους .
  •  Προσπαθούμε  όσο γίνεται να έχουν το ίδιο μέγεθος. Βάζουμε   τη μια ζύμη πάνω στην άλλη και τυλίγουμε   σε σφιχτό  ρολό , το  κόβουμε   στην  μέση  σε  2 ίσα κομμάτια -ρολάκια 
  • Ενώνουμε  τα δύο ρολά  δίπλα  -δίπλα και τα  βάζουμε   στην κατάψυξη για μισή ώρα, για να δέσουν και να κόβονται εύκολα. Κόβουμε ένα καλό μαχαίρι τη ζύμη σε  ίσα   τεμάχια.
  • Πιέζουμε  με τα δάχτυλά μας στο κέντρο του κάθε μπισκότου έτσι ώστε να βγει το σχήμα της πεταλούδας. Τραβάμε  ελαφρώς προς τα έξω τις άκρες έτσι ώστε να βοηθήσουμε να εμφανιστούν και οι «κεραίες» της πεταλούδας
        
  • Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 165ο  με 170ο  για 11-12  λεπτά   μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!

Το  σχέδιο  το πήρα  από  δω :http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kurabiye-sekilleri.803771/



Η ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ







ΥΛΙΚΑ:
10 πράσα  μεγάλα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή ξερά
1 κούπα γάλα
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
5 κουταλιές σούπας  Τραχανά σταρένιο  γλυκό 
2-2,5 κούπες τριμμένα τυριά  (φέτα ,κεφαλογραβιέρα, κίτρινα  τυριά και ότι  άλλο θέλετε ) εγώ  βάζω κυρίως  φέτα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι  (προαιρετικά ανάλογα  το  πόσο  αλμυρά είναι τα  τυριά )
Πιπέρι
ΦΥΛΛΟ

 
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ:
200 γρ. αλεύρι αλεύρι σκληρό
400 γρ  αλεύρι μαλακό
4-5 κουταλιές  της σουπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σουπας τσίπουρο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ζάχαρη
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Επιπλέον 1/3 κούπας ελαιόλαδο
νισεστέ για  το άνοιγμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Καθαρίζουμε τα  κρεμμύδια και τα πράσα, και τα κόβουμε πρώτα κατά μήκος και μετά σε κομματάκια 2 εκατ και τα πλένουμε  .
  •   Αφού τα πλένουμε πολύ καλά τα βάζουμε με το νερό που θα κρατήσουν στο πλύσιμο σε μια  κατσαρόλα, στην αρχή σε μεγάλη θερμοκρασία.
  • Μόλις αρχίσουν να   αχνίζουν  χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα  υγρά τους. Όταν έχουν σχεδόν απορροφήσει όλα τα υγρά, προσθέτουμε το γάλα και  αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι να το απορροφήσουν και  αυτό, περίπου 20 λεπτά και στο τελευταίο 10 λεπτό προσθέτουμε  και τον  φουσκωμένο με λίγο νερό τραχανά,ψιλοκόβουμε και  το μαϊντανό.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και  αφήνουμε να κρυώσει (10-15 λεπτά).  Προσθέτουμε το λάδι, το μαϊντανό, τα τριμμένα τυριά.Όσο το μείγμα είναι ακόμη  ζεστό προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
  •  Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση (λαμβάνοντας υπόψη για το αλάτισμα πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας).
  • Ζυμώνουμε  όλα  τα υλικά  της ζύμης μας έτσι ώστε να έχουμε  μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη.
  • Χωρίζουμε  τη ζύμη 7-8   μέρη και τα  ανοίγουμε  φύλλα, τέτοια ώστε να καλύψουν με άνεση ένα ταψί 35 Χ 35 εκ. περίπου. Λαδώνουμε  το ταψί με το επιπλέον ελαιόλαδο. Στρώνουμε  το ένα φύλλο, το λαδώνετε και από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο
  • Απλώνουμε  μέσα ένα  μέρος  της  γέμισης  και από πάνω βάζουμε το τρίτο φύλλο λαδώνουμε και το τέταρτο το λαδώνουμε  και τέλος απλώνουμε  και πάλι την υπόλοιπη γέμιση και μετά βάζουμε και τα τρία τελευταία φύλλα  λαδονοντάς τα  πάλι .
  • Ρίχνουμε υπόλοιπο ελαιόλαδο, το απλώνουμε με πινέλο και τέλος χαράζουμε  την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια χωρίς να  χαράξουμε  τα φύλλα της βάσης)
  • Την ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 45–50 λεπτά περίπου.




Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
  
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


ΜΗΛΑΡΑΚΙ ..... ΠΟΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ .. ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

ΜΗΛΑΡΑΚΙ  ΠΟΥΛΑΚΙ  







  • ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ  ΜΕ ΟΛΕΣ  ΤΗΣ  ΟΔΗΓΙΕΣ  ΒΗΜΑ  ΒΗΜΑ  
 
https://www.facebook.com/video.php?v=771696052861417&set=vb.123553327675696&type=2&theater
     
    ΚΑΙ  ΕΝΑ  ΚΑΒΟΥΡΑΚΙ ... 





    ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑ ΜΟΥ


    Ένα φαγητό  που το έμαθα  από την μαμά  μου , μας  το έφτιαχνε πάντα  με  λαχανικά  φρέσκα  από  τον  μπαχτσέ  μας .! 

         

    ΥΛΙΚΑ:
    1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια
    1 κιλό πατάτες
    1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο  σε φέτες
    2 καρότα  μέτρια  κομμένα  σε  ροδέλες 
    150 -γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή  φρέσκια  τριμμένη ντομάτα 
     μαϊντανό ψιλοκομμένο
    δύοσμο  ψιλοκομμένο
    1 πιπεριά  πράσινη   κομμένη σε φέτες
    1 πιπεριά  κόκκινη    κομμένη σε φέτες
    2 σκελίδες  σκόρδο σε  φέτες
    1 φλυτζανάκι  του καφέ   κρασί
    Αλάτι
    ρίγανη
    ελαιόλαδο
     πιπέρι μαύρο
     πιπέρι κόκκινο
    και  1/2 λίτρο  νερό 

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Καθαρίσουμε τα κολοκυθάκια,τα πλένουμε και    τα κόβουμε σε ροδέλες.Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες μακρόστενες, τις πλένουμε και τις βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.
    • Περνούμε  ένα ταψί 40 έως 50 εκατοστά και βάζουμε μέσα τα κολοκυθάκια, τις  πατάτες, τα καρότα ,  τον δυόσμος , τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι,  ρίγανη  ,  την πάπρικα , της  πιπεριές , το σκόρδο  , το κρασακι  μας  και τα  ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σ΄ όλο το ταψί μας .
    • Διανύουμε το χυμό της ντομάτας σε 1/2 λίτρο νερό και το περιχύνουμε στα υλικά του ταψιού μας μετά προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
    • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 έως 60 λεπτά. Προσοχή να μη σας καεί από πάνω ενώ είναι το φαγητό άψητο.
    • Σκεπάζουμε  με αλουμινόχαρτο και στα τελευταία  15 λεπτά  βγάζουμε  να πάρει  λίγο χρώμα το φαγητό μας
    • Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα, καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
    • Το καλοκαίρι αντί για χυμό ντομάτας μπορείτε να βάλετε   3-4  μέτριες  ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες.


    Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

    ΣΑΜΠΛΕ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ


    ΥΛΙΚΑ 
    Για τη ζύμη με βανίλια:
    - 300-350   γρ αλεύρι  ανάλογα  το μέγεθος  που έχει το αυγό
     - 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
    - 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    - 1 αυγό
    - 2 κουταλιές της σούπας γάλα
    -  2 βανίλιες
    -λίγο  αλάτι


    Για το κακάο ζύμη:
    - 300-350  γρ αλεύρι αναλογα    το μεγεθος  που εχει το αυγο 
    - 30 γραμμάρια άγλυκο κακάο σε σκόνη
    - 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
    - 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    - 1 αυγό
    - 4 κουταλιές της σούπας γάλα
    -2  βανιλιες
    -λίγο  αλάτι

    σταγόνες   σοκολάτας  για  τα  ματια .
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    • Προετοιμασία της ζύμης με βανίλια: 
    • Χτυπάμε   σε ενα  μπολ   το μαλακωμένο βούτυρο,το  χτυπημένο αυγό, το γάλα  τη   ζάχαρη  και τη βανίλια και ρίχνουμε  σιγά  -σιγά  το  αλευρι  ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα Βάζουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα
      • Ζυμη  Κακάο:
      • Χτυπάμε   σε ενα  μπολ   το μαλακωμένο βούτυρο,το  χτυπημένο αυγό, το γάλα  τη   ζάχαρη  και τη βανίλια και ρίχνουμε  σιγά  -σιγά  το  αλευρι  ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα Βάζουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη  βάζουμε  στο ψυγείο για 1 ώρα   Αφαιρουμε   τη ζύμη από το ψυγείο 2-3 λεπτά πριν το έργο
      • Σε αλευρωμένη επιφάνεια  ή πανω σε  λαδόκολλα  ανοιγουμε  της  ζυμες   με τον πλάστη σε πάχος περίπου 0.5  εκατ   και σχηματίζουμε  ένα ορθογώνιο και . δίνουμε  στην   ζυμη  μας  το σχεδιο  που θελουμε !! 
      • Θα κοψουμε  κύκλους  για  το  κεφάλι    με κυκλικά κουπάτ 6     και 3 εκατοστά  για   την  μυτουλα  του   αλλά  και   για  τα  αυτακια  του  , που   θα  τα  κόψουμε  στην  μέση και θα  τα πατήσουμε  με  τα χέρια  μας  ελαφρα  να  κολλήσουν .

      • Προθερμένουμε  το φούρνο στους 160 ° C.           Τοποθετούμε   τις φέτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και απόσταση 3 cm (αλλιώς  τα  κουλουράκια θα κολλήσουν μεταξύ τους).         Ψήνουμε τα κουλουράκια 12-15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας. 
      • ΠΡΟΣΟΧΗ ..  ΟΣΟ  ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ   ΜΕΓΕΘΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ  ΤΑ  ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ,  ΜΕΙΩΝΕΤΕ  ΤΟ ΧΡΟΝΟ  ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ   ..
      • Αφήνουμε   τα κουλουράκια  δροσερό σε ένα ράφι. 
      • Το  σχέδιο για  τα  αρκουδάκια   το  πήρα  απο  εδω http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kurabiye-sekilleri.803771/

      Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
        

      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές