Σελίδες

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑ ΜΟΥ


Ένα φαγητό  που το έμαθα  από την μαμά  μου , μας  το έφτιαχνε πάντα  με  λαχανικά  φρέσκα  από  τον  μπαχτσέ  μας .! 

     

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο  σε φέτες
2 καρότα  μέτρια  κομμένα  σε  ροδέλες 
150 -γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή  φρέσκια  τριμμένη ντομάτα 
 μαϊντανό ψιλοκομμένο
δύοσμο  ψιλοκομμένο
1 πιπεριά  πράσινη   κομμένη σε φέτες
1 πιπεριά  κόκκινη    κομμένη σε φέτες
2 σκελίδες  σκόρδο σε  φέτες
1 φλυτζανάκι  του καφέ   κρασί
Αλάτι
ρίγανη
ελαιόλαδο
 πιπέρι μαύρο
 πιπέρι κόκκινο
και  1/2 λίτρο  νερό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καθαρίσουμε τα κολοκυθάκια,τα πλένουμε και    τα κόβουμε σε ροδέλες.Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες μακρόστενες, τις πλένουμε και τις βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.
  • Περνούμε  ένα ταψί 40 έως 50 εκατοστά και βάζουμε μέσα τα κολοκυθάκια, τις  πατάτες, τα καρότα ,  τον δυόσμος , τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι,  ρίγανη  ,  την πάπρικα , της  πιπεριές , το σκόρδο  , το κρασακι  μας  και τα  ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σ΄ όλο το ταψί μας .
  • Διανύουμε το χυμό της ντομάτας σε 1/2 λίτρο νερό και το περιχύνουμε στα υλικά του ταψιού μας μετά προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
  • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 έως 60 λεπτά. Προσοχή να μη σας καεί από πάνω ενώ είναι το φαγητό άψητο.
  • Σκεπάζουμε  με αλουμινόχαρτο και στα τελευταία  15 λεπτά  βγάζουμε  να πάρει  λίγο χρώμα το φαγητό μας
  • Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα, καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
  • Το καλοκαίρι αντί για χυμό ντομάτας μπορείτε να βάλετε   3-4  μέτριες  ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες.