Ένα φαγητό που το έμαθα από την μαμά μου , μας το έφτιαχνε πάντα με λαχανικά φρέσκα από τον μπαχτσέ μας .!
ΥΛΙΚΑ:1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε φέτες
2 καρότα μέτρια κομμένα σε ροδέλες
150 -γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή φρέσκια τριμμένη ντομάτα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
δύοσμο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί
Αλάτι
ρίγανη
ελαιόλαδο
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο
και 1/2 λίτρο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Καθαρίσουμε τα κολοκυθάκια,τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες μακρόστενες, τις πλένουμε και τις βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.
- Περνούμε ένα ταψί 40 έως 50 εκατοστά και βάζουμε μέσα τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα καρότα , τον δυόσμος , τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη , την πάπρικα , της πιπεριές , το σκόρδο , το κρασακι μας και τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σ΄ όλο το ταψί μας .
- Διανύουμε το χυμό της ντομάτας σε 1/2 λίτρο νερό και το περιχύνουμε στα υλικά του ταψιού μας μετά προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 έως 60 λεπτά. Προσοχή να μη σας καεί από πάνω ενώ είναι το φαγητό άψητο.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και στα τελευταία 15 λεπτά βγάζουμε να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό μας
- Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα, καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
- Το καλοκαίρι αντί για χυμό ντομάτας μπορείτε να βάλετε 3-4 μέτριες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες.