ΥΛΙΚΑ:
600γρ.αλεύρι σκληρό τυπου Μ50 -100 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
9 γρ ξερή μαγιά
1 κούπα και 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού. ζάχαρη
1/4 κούπας γιαούρτι ή 2 κουταλιές γεμάτες σούπας
5-6 κουταλάκι της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (προαιρετικά)
Διατηρούνται σε σακούλακια τροφίμων ή ζιπ - λοκ στην κατάψυξη ..και όταν θέλουμε να τις απολαύσουμε τις βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου και όταν ξεπαγώσουν τελείως τις ζεσταίνουμε στην σχάρα ή στην τοστιέρα σε χαμηλή θερμοκρασία
Και καλή μας ορεξη !!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε τη μαγιά και την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτα μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας . (εγω τα έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή ),
- Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να ανέβει για 1 ώρα.
- Όταν πια ανέβει κόβουμε κομμάτια μεγέθους σαν ένα μεγάλο μανταρίνι την ζύμη μας 100_120 γρ περίπου και τα αφήνουνε για κανά 20 λεπτο να ανέβουν πάλι σκεπασμένα.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη της πίτες μας .
- Σε αντικολληιτικό τηγάνι με μια κουταλιά του γλυκού λάδι ψήνουμε για 3-4 λεπτά και απο της 2 πλευρές
- Όσο τις ψήνουμε τις κρατάμε σκεπασμένες με μια μεμβράνη κρατηθούν μαλακές
Διατηρούνται σε σακούλακια τροφίμων ή ζιπ - λοκ στην κατάψυξη ..και όταν θέλουμε να τις απολαύσουμε τις βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου και όταν ξεπαγώσουν τελείως τις ζεσταίνουμε στην σχάρα ή στην τοστιέρα σε χαμηλή θερμοκρασία
Και καλή μας ορεξη !!
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου