Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 2 αυγά
- λίγη κανέλα σκόνη
- 2 βανίλιες
- 7 κ.σ ζάχαρη ή λιγότερη ανάλογα τα γούστα σας
- 5 κ.σ γεμάτες αλεύρι (μαλακό αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
- 2 κ.σ γεμάτες κορν-φλάουρ
- 1 κ.σ γεμάτη βούτυρο ή λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
- Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα ( καραμελώνει πιο ευκολα )
- κανέλα
- μισή κούπα μπαγιάτικο ψωμάκι τριμμένο(προαιρετικα)
- 1 κούπα καρύδι και αμυγδαλο τριμμένο στο μούλτι
- Βουτηρο ή ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων
- ενα κροκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα για το τέλος
- άχνη -ζάχαρη για το τέλος
- Μισό κιλό φύλλα κρούστας γυρω στα 10-12 φύλλα
- Για την κρέμα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το αλεύρι και το κορν- φλάουρ, την κανέλα, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Όταν μας πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη, τις βανίλιες και τα αυγά και απλά ανακατεύουμε καλά.
- Και αφού κρυώσει η κρέμα μας ετοιμάζουμε τα μπουγατσινια μας ..σύμφωνα με το παρακάτω βιντεάκι ...
https://www.facebook.com/photo.php?v=346204568862932&
set=vb.198898216926902&type=2&theater Εδώ είναι το βιντεάκι με όλη την εκτέλεση της συνταγή .. η γέμιση εδώ είναι με τυράκια .ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΑΡΕΤΗΣ Areti Vardaka
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου