Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΓΥΡΟ № [ 1]





ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλιτζάνι  ανθρακούχο  μεταλικό  νερό 
  • 1 φλιτζάνι κανονικό νερό
  • 1 κουταλάκια του γλυκού  ξερή  μαγιά ή μισό πακέτο μαγιά    νωπή
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  •   4 -5 φλιτζάνια   αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  •  Σε ένα  μπόλ  ανακατεύουμε   όλα τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε τη  μαγιά και αλάτι. Προσθέτουμε  το αλεύρι λίγο-λίγο,  και  ζυμώνουμε  για 7-8 λεπτα  μια μαλακή ζύμη. (εγω τα έβαλα στον αρτοπαρασκευστή )
  •  Στη συνέχεια αφήνουμε τη  ζύμη  να  ξεκουραστή  και να ανέβει  για 1 ώρα. 
  • Οταν  πια  ανέβει κόβουμε  κομμάτια  μεγέθους  σαν  ένα  μεγάλο μανταρίνι την  ζύμη  μας  και τα αφήνουνε  για κανά 20 λεπτο  να  ανέβουν  πάλι .   

  • Aνοίγουμε  με  τον  πλάστη  της  πίτες  μας  .
  • Σε αντικολητικό  τηγάνι  με  μια  κουταλιά  του  γλυκού  λαδι  ψήνουμε και απο  της 2 πλευρές 


***  ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΝΑ  ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ 2  ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ  ΚΑΙ  ΒΑΛΕΤΕ   2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ  ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ  ΑΛΕΣΗΣ  ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ  ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ  ΟΛΙΚΗΣ ***
Αφήνουμε τις  πίτες μας  σκεπασμένες μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε. 
Όταν κρυώσουν τις τοποθετούμε σε σακκούλες τροφίμων στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μεγάλο διάστημα.
Και  όταν θέλουμε  να τις  φάμε  τις  αφήνουμε  να  ΄ερθουνε   σε  θερμόκρασία  δωμάτιου  και τις  ζεσταίνουμε  στην τοστιέρα  η  στη  σχάρα . ΠΙΤΟΥΛΕΣ  ΟΛΙΚΗΣ




 Και   καλή μας  όρεξη  !!



Δεν υπάρχουν σχόλια: