Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

COOKIES ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




ΥΛΙΚΑ
     300-350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
     50  γρ κορν φλάουρ
     200 γρ βούτυρο ανάλατο
     100 γρ ζάχαρη  κρυσταλλική
     100γρ  ζάχαρη καστανή
     150-200 γρ μαύρη σοκολάτα   ή  σταγόνες  σοκολάτας  κουβερτούρα
     2 μεγάλα αυγά
     1 1/2 κουταλάκια  μπέικιν πάουντερ
     1 βανίλια
     1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  •    Χτυπάμε  το μαλακό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου), τη ζάχαρη, την βανίλια το αλάτι και τα αυγά μέχρι να έχουμε  μια αφράτη  κρέμα  
  •   Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και κόρν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίζουμε  στη συνέχεια προσθέτουμε και σταδιακά την παραπάνω κρέμα βουτύρου.
  •    Ρίχνουμε  τις  σταγόνες  σοκολάτας ή κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (όχι πολύ μικρά)  και να τα προσθέτουμε   στη ζύμη μπισκότων. Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με ένα ξύλινη  κουτάλα
  •   Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 175 ° C.
  • Ενώ ο φούρνος θερμαίνεται, βάζουμε   τη ζύμη στο ψυγείο.
  • Αφού ο φούρνος φτάσει στη σωστή θερμοκρασία,   παίρνουμε   τη ζύμη (θα πρέπει  είναι μαλακιά), υγραίνουμε  τις παλάμες μας με νερό και σχηματίζουμε  μικρές μπάλες, στο μέγεθος μιας ολόκληρης καρύδας.
  •   Βάζουμε τις μπάλες cookieς σε ταψί με χαρτί ψησίματος,αφού τα τοποθετήσουμε  με  απόσταση 4-5 cm  μεταξύ  τους
  •  Ψήνουμε  τα μπισκότα σε  προθερμασμένο  φούρνο  στους  170 βαθμούς, για 12-15  λεπτά   ανάλογα το  φούρνο μας ή έως ότου οι άκρες να  αποκτήσουν ένα  ελαφρώς χρυσό χρώμα .    Το εσωτερικό  των μπισκότων δεν πρέπει να  πολύ  ψημένα.
  •  Όταν παρατηρήσουμε  ότι οι άκρες αρχίζουν να γίνονται καφέ,βγάζουμε το ταψί  μας  έξω από το φούρνο και το αφήνουμε ε στον πάγκο της κουζίνας για 2-3 λεπτά, χωρίς να αγγίξουμε  τα cookies.
  •  Μετά από 2-3 λεπτά, τα μπισκότα αρχίζουν να γίνονται σκληρά  έτσι ώστε να μπορούν να τα πάρουμε   απαλά, και να τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν  εντελώς.
  •      Απολαύστε τα   είναι πολύ νόστιμα!



Δεν υπάρχουν σχόλια: