ΥΛΙΚΑ
300-350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ κορν φλάουρ
200 γρ βούτυρο ανάλατο
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ ζάχαρη καστανή
150-200 γρ μαύρη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
2 μεγάλα αυγά
1 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου), τη ζάχαρη, την βανίλια το αλάτι και τα αυγά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα
- Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και κόρν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίζουμε στη συνέχεια προσθέτουμε και σταδιακά την παραπάνω κρέμα βουτύρου.
- Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας ή κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και να τα προσθέτουμε στη ζύμη μπισκότων. Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με ένα ξύλινη κουτάλα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 ° C.
- Ενώ ο φούρνος θερμαίνεται, βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο.
- Αφού ο φούρνος φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, παίρνουμε τη ζύμη (θα πρέπει είναι μαλακιά), υγραίνουμε τις παλάμες μας με νερό και σχηματίζουμε μικρές μπάλες, στο μέγεθος μιας ολόκληρης καρύδας.
- Βάζουμε τις μπάλες cookieς σε ταψί με χαρτί ψησίματος,αφού τα τοποθετήσουμε με απόσταση 4-5 cm μεταξύ τους
- Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 12-15 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας ή έως ότου οι άκρες να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα . Το εσωτερικό των μπισκότων δεν πρέπει να πολύ ψημένα.
- Όταν παρατηρήσουμε ότι οι άκρες αρχίζουν να γίνονται καφέ,βγάζουμε το ταψί μας έξω από το φούρνο και το αφήνουμε ε στον πάγκο της κουζίνας για 2-3 λεπτά, χωρίς να αγγίξουμε τα cookies.
- Μετά από 2-3 λεπτά, τα μπισκότα αρχίζουν να γίνονται σκληρά έτσι ώστε να μπορούν να τα πάρουμε απαλά, και να τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Απολαύστε τα είναι πολύ νόστιμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου