Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ COOKIES ΛΕΟΠΑΡ ΚΑΙ ΖΕΒΡΑ


Υπέροχα μπισκοτάκια για τον καφέ μας αλλά και για τα παιδάκια μας για το κολατσιό τους για το σχολείο με υπέροχα και διαφορετικά σχέδια από τα συνηθισμένα! 
Παίξτε με την ζύμη μαζί με τα παιδιά σας!




 
ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ . βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ίσως και λιγο παραπάνω, αναλογα το μεγεθος του αυγού μας
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι κόρν φλάουρ (μπορείτε να το παραλείψετε και να βάλετε αλεύρι )
  • 2 βανίλιες
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50- 60 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί ή 3-4 κουταλιές σούπας κακάο ή ( λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  : 1) Δημιουργούμε τη ζύμη: χτυπάμε το βούτυρο με την ζαχαρη και το λάδι για 2-3 λεπτά προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το κακάο) και ζυμώνουμε. Πρέπει να γίνει ένα  ομοιόμορφο μείγμα και να μην κολλάει γιατί θα το ανοίξουμε με τον πλάστη. Αν είναι αρκετά κολλώδες, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  •   Χωρίζουμε  σε ένα μικρο κομμάτι την ζύμη ίσο μεένα μανταρίνι μεγάλο και βάζουμε 1 κουταλιά σούπας κακάο, το έκανα ανοιχτό χρώμα καφέ. Ξαναπέρνουμε  άλλο ένα κομμάτι ζύμης ίσο με ένα μήλο μεγάλο και βάζουμε 3 κουταλιές σούπας κοφτές κακάο, το κάνουμε πιο σκούρο απο το ανοιχτό που κάναμε πρώτα. Το κάνουμε σκούρο καφέ και τα ζυμώνουμε να ενσωματωθεί καλά το κακάο. Βάζουμε τα ζυμαράκια σε σακουλάκια ξεχωριστά το καθένα στο ψυγείο να ξεκουραστούν για μια 1-3 ώρες ή και περισσότερο.(εγώ τα άφησα μισή μέρα)  
2) Κάνουμε  το πρώτο κομμάτι της ζύμης μας    χρώμα ανοιχτό κακάο ένα μπαστουνάκι πάχους σαν το δάχτυλο μας και μάκρος 10-15 εκατ και παίρνουμε   και το κομμάτι απο την πιο σκούρα ζύμη και άνοιγουμε  φύλλο 1 εκατ.
3) Βάζουμε  πάνω το μπαστουνάκι με την ανοιχτή ζύμη και το κάνουμε ρολό. Το άφηνουμε  στο ψυγείο για καμιά ώρα...
4) Παίρνουμε  την ανοιχτή ζύμη σε ένα πάγκο εργασίας πάνω σε μια λαδόκολλα,βάζουμε απο πάνω μια άλλη ακόμα λαδόκολλα και με τον πλάστη την άνοιγουμε  φύλλο πάχους 1 εκατ.
 

  •  Παίρνουμε  το παραπάνω ρολάκι με τις πιο σκούρες ζύμες που φτιάξαμε πιο πριν και το κόβουμε   ρολάκια με το μαχαίρι 1/2 εκατ και τα κόβουμε  στην μέση. 
  • Τα τοποθέτούμε  όπως φαίνεται   στην  φωτογραφια  πάνω στην ανοιχτή ζύμη, αφού πρώτα την περνάμε  με ενα πινέλο λίγο γάλα για να κολλήσουν και τα πάτάμε  λίγο με τα χέρια μας να κολλήσουν.



5) Μετα    παίρνουμε  μια λαδόκολλα και με τον πλάστη την πάταμε  ελαφρά   να ενωθούν τα κομμάτια με την λευκή ζύμη. 
 Έτοιμο, αυτο είναι το λεοπαρ σχέδιο  μας  !
 

6) Με ένα ποτήρι 6-7 εκατ ή μια στρογγυλή κουπάτ ή και τετράγωνη κουπάτ κόβουμε κομμάτια και τα βάζουμε σε ενα ταψί με λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους 2-3 εκατ.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 165ο με 170ο για 11-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.






8) Και για το σχέδιο Ζέβρα,άνοιγουμε  την λευκή ζύμη πάλι σε φύλλο 1 εκατ και πέρναμε λίγο γάλα με ένα πινέλο. Μετά πέρνουμε μικρά κομμάτια καφέ σκούρας ζύμης και τα  κανουμε   μικρά  σκουλικάκια όπως φαίνεται στην φωτογραφία και τα τοποθέτούμε  με κάποια  απόσταση πάνω στην λευκή ζύμη, τα πάταμε  λίγο μαλακά με τα χέρια μας και μετά πάλι βάζουμε την λαδόκολλα και με τον πλάστη πάταμε   την ζύμη μαλακά να ενωθούν καλά τα κομμάτια.

 

9) Με ένα ποτηρι 6-7 εκατ ή μια στρογγυλή κουπάτ ή και τετράγωνη κουπάτ κόβουμε κομμάτια και τα βάζουμε σε ενα ταψί με λαδόκολλα, με απόσταση μεταξύ τους 2-3 εκατ.

 
10) Σε προθερμασμένο φούρνο τα  ψήνουμε στους 165ο με 170ο για 11-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα διατηρούμε σε ενα μπόλ καλά κλεισμένο σε δροσερό χώρο.
Την ιδέα για το σχέδιο την βρήκα στο διαδίκτυο απο μια φωτογραφιά που βρήκα. Η συνταγή μπισκότων  είναι απο την αδερφούλα μου!









Από  εδώ   βρήκα  αυτο  το  υπέροχο  σχέδιο 
http://www.kekevi.com/2015/01/10/leopar-kurabiye-videolu-tarifi/
και εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: