20 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250ml χλιαρό νερό
80 γρ σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ αλευρι για ολες της χρησεις
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει .
 
- Σε ένα άλλο μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουνε το λάδι , την φουσκωμένη μαγιά και αλάτι. και το σιμιγδάλι και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε λεία και ελαστική ζύμη με αλεύρι. Ισως χρειαστει λίγο ακόμα αλεύρι , ανάλογα με το αλεύρι μας παντα .
 
- Αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα σε ελαφρώς ζεστό φούρνο για 30-40 λεπτά .
 - Κοβούμε την ζύμη σε ίσα μέρη και σχηματίζουμε σε μπάλες με τα χερια μας , βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και της πλαθουμε πάλι λίγο και της ρολάρουμε πανω στο σουσάμι μας
 - και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
 -  
 
- Αφήστε τα ψωμάκια 30 λεπτά για να αυξηθούν και πάλι. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε φούρνο προθερμασμένο στους 180
 - Απολαύστε τα.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου