Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ




ΥΛΙΚΑ 

20 γρ  νωπή μαγιά  ή  1  φακελάκι  ξερή  μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250ml χλιαρό νερό
80  γρ  σιμιγδάλι  ψιλό
500 γρ αλευρι για ολες της χρησεις
σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  •   Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε  τη ζάχαρη, αφήνουμε  10 λεπτά  να  φουσκώσει .
  •  Σε ένα  άλλο  μπόλ κοσκινίζουμε  το αλεύρι  μας  και  κάνουμε  μια  λακούβα  και ρίχνουνε  το λάδι  , την φουσκωμένη   μαγιά   και αλάτι. και το  σιμιγδάλι και  το  χλιαρό νερό   και ζυμώνουμε λεία και ελαστική ζύμη με αλεύρι. Ισως  χρειαστει  λίγο ακόμα  αλεύρι  , ανάλογα  με  το αλεύρι  μας  παντα .
  •  Αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα σε   ελαφρώς ζεστό φούρνο για 30-40  λεπτά  .
  •  Κοβούμε  την  ζύμη σε ίσα μέρη και σχηματίζουμε  σε    μπάλες  με  τα  χερια  μας , βρέχουμε  τα χέρια μας  με νερό  και  της  πλαθουμε  πάλι  λίγο  και  της  ρολάρουμε  πανω  στο  σουσάμι  μας
  •  και  τα τοποθετούμε   σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  •  
  • Αφήστε τα ψωμάκια 30   λεπτά για να αυξηθούν  και πάλι. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε  φούρνο προθερμασμένο στους 180 
  •   Απολαύστε τα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: