150 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι λδι
1 φλιτζάνι κόρν φλάουρ (μπορειτε να το παραλειψετε και να βαλετε αλεύρι )
2 βανίλιες
1 και 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
30-60 γρ σοκολατα κουβερτούρα λιωμενη σε μπεν μαρι ή 1,5 κουτάλι της σούπας κακάο ή ( λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής)
Εκτέλεση
- Δημιουργούμε τη ζύμη προσθέτοντας τα υλικά (εκτός από το κακάο) και ζυμώνουμε .
- Πρέπει να γίνει ομοιόμορφο μίγμα και να μην κολλάει γιατί θα το ανοίξουμε με τον πλάστη. Αν είναι αρκετά κολλώδες, προσθέτουμε λίγο αλεύρι .
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Προσθέτουμε στο ένα από τα δύο ίσα μέρη τη λιωμένη σοκολάτα και ξαναζυμώνουμε για να πάει παντού.
- Βάζουμε τα δύο ζυμαράκια το καθένα σε ένα σακουλακι και στο ψυγείο να ξεκουραστούν για μια 1-3 ωρες ή και περισσοτερο .( εγώ τα άφησα μισή μέρα )
- Τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάγκο και ανοίγουμε με τον πλάστη της ζύμες σε 2 φύλλα 1-1/2 εκατ παχους και ίδιου πλάτους .
- Προσπαθούμε όσο γίνεται να έχουν το ίδιο μέγεθος. Βάζουμε τη μια ζύμη πάνω στην άλλη και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό , το κόβουμε στην μέση σε 2 ίσα κομμάτια -ρολάκια
- Ενώνουμε τα δύο ρολά δίπλα -δίπλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα, για να δέσουν και να κόβονται εύκολα. Κόβουμε ένα καλό μαχαίρι τη ζύμη σε ίσα τεμάχια.
- Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στο κέντρο του κάθε μπισκότου έτσι ώστε να βγει το σχήμα της πεταλούδας. Τραβάμε ελαφρώς προς τα έξω τις άκρες έτσι ώστε να βοηθήσουμε να εμφανιστούν και οι «κεραίες» της πεταλούδας
- Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 165ο με 170ο για 11-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Το σχέδιο το πήρα από δω :http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kurabiye-sekilleri.803771/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου