ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ κιτρινο αλεύρι ή αλεύρι 00
- 300 ml ζεστό νερό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιάς
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 50 ml λάδι
- ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
- 1-2 κολοκυθάκια αναλογα το μεγεθος κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 1 σκελίδα περασμένη στην πρέσα
- 100 ml σάλτσα ντομάτας όποια θέλετε ή ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΣΠΙΤΙΚΗ
- λίγο φρέσκο βασιλικόή αποξηραμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100-150 γρ ανθότυρο
- 100 γρ τριμμένη φέτα
- 100γρ κίτρινο τυρί
- αλάτι- λίγη πάπρικα
- Βάζουμε στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε ζεστό νερό τη μαγιά και το μέλι, το λάδι
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου .
- Μετά πάιρνουμε τη ζύμη, και την γυρίζουμε ανάποδα απευθείας στο ταψί, και με λίγο λάδι την απλώνουμε μεχρι τα τοιχώματα .. ! ( αν θέλουμε εδώ βαζουμε λιγο ανθοτυρο και λίγη φετα και και λίγο πιπέρι και κοκκινο γλυκό πιπέρι και γυριζουμε την ζυμη σε κόθρο όπως φαίντεται και στην φωτογραφία )
- Απλωνουμε σε ολόκληρη την επιφάνεια της ζύμης την σάλτσα ,τα κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες που πρώτα τα έχουμε ρίξει αλάτι και την πάπρικα και το σκορδο και λιγο αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κιτρινο τριμμένο τυρί και την φετα με το ανθότυρο .
- Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° C για περίπου 20-25 λεπτά.
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου