Σελίδες

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΡΟΛΑΚΙΑ ME NUTELLA KAI ΑΜΥΓΔΑΛΑ




Είναι   ένα  υπέροχο    γλυκό   ψωμάκι  !!  Η  γέμιση του   μπορεί   να ποικίλει σύμφωνα με τις επιθυμίες του καθενός.
Αυτή τη φορά επέλεξα μια  γέμιση  με βάση την   nutella, το βούτυρο και τα ψημένα αμύγδαλα.
Φτιάξε τα  είναι  υπέροχα  ρολάκια  !!

 ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
  • 500 γρ αλεύρι   και λίγο παραπάνω  ανάλογα τη  σκληρότητα  που έχει τα  αλεύρι
  • 250 γρ γάλα
  • 1 αυγό
  • 85 γρ ζάχαρη
  • πρέζα αλάτι
  • 7 γρ ξηρή μαγιά
  • 100 γρ βούτυρο
  • Ξύσμα  από πορτοκάλι η λεμόνι  
ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ   ΓΕΜΙΣΗ
  • 100 γρ βούτυρο
  • 50-75 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα και ψιλοκομμένο
  • 4-5  γεμάτες κουταλιές της σούπας Nutella 
Για  το  τέλος
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο 
  •  2-3  κουταλιές   γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  
  • Σε  μπολ ανακατεύουμε  το  αυγό με το  ζεστό γάλα,  τη ζάχαρη και το ξύσμα ,προσθέτουμε  το μισό αλεύρι και προσθέτουμε   και την   ξηρή μαγιά  και   ανακατεύουμε   αρχικά με ένα ξύλινο κουτάλι  ,προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ να γίνει  ένας λείος  χυλός
  • Στη   συνέχεια  προσθέτουμε  το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι  και ζυμώνουμε με το χέρι.  Κάνουμε μια  ελαστική- μαλακιά   ζύμη  που να μην κολλάει στα χέρια  μας  και την αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο  της  να ξεκουραστεί περίπου 2 ώρες
  • Μετά από 2 ώρες ανατρέπουμε  στον  πάγκο τη  ζύμη και αλευρώνουμε  λίγο τον πάγκο μας  και ανοίγουμε ένα φύλλο  περίπου 1 εκ  πάχος    και  αλείφουμε με τα υλικά της γέμισης   γυρίζουμε  ρολό σφιχτό   την ζύμη  και  κόβουμε  κομμάτια  την ζύμη   διαγώνια και με την  ουρά  ενός ξύλινου κουταλιού πατάμε   στη μέση   και κάθετα  αλλά και οριζόντια  τα κομμάτια όπως στην φωτογραφία
  • Όταν  τελειώσουμε   όλα  τα κομμάτια τα βάζουμε   σε  ταψί  καλυμμένο με λαδόκολλα  και  τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά  και  μετά  τα  αλείφουμε  με το  αυγό χτυπημένο   με  γάλα και πασπαλίζουμε μερικά  με τριμμένα   αμύγδαλα από πάνω τους και  ψήνουμε   σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

  •  Καλή επιτυχία

(Αν χρησιμοποιείτε νωπή μαγιά διαλύστε στο γάλα, αν χρησιμοποιείτε  ξηρή μαγιά   βάλτε  τη με το αλεύρι),

  • Την  συνταγή  μπορείτε  να την φτίαξετε  και με  αυτή την ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Rocher αφού όμως την βάλετε  για καμιά ώρα στο ψυγείο 
ΥΛΙΚΑ

Κρεμα γαλακτος 200γρ
Νουτελα 200γρ
Ψιλοκομμένα Φουντούκια 120γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να σφιξει και προσθέσετε
το νουτέλα. Αναμίξτε επάνω με σπατουλα την κρέμα.
Τώρα   ενσωματώνουμετα ψιλοκομμένα φουντούκια.
Αναμίγνιουμε   όλα τα υλικα με τέτοιο τρόπο ώστε 
να γίνει μια κρέμα.
 Μ αυτην την κρέμα μπορούμε
να την χρησημοποιησουμε σε καθε είδους επικάλυψη.
 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!  





Δεν υπάρχουν σχόλια: