Σελίδες

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ NUTELLA ΜΕ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΖΥΜΗ

 


ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι
210 γρ  γάλα  χλιαρό
100 γρ κρέμα γάλακτος χλιαρή
1 αυγό
30 καλαμποκάλευρο γρ
80 γρ ζάχαρη
βανίλια ή οποιοδήποτε άλλο άρωμα
8 γρ αλάτι
20 γρ μαγιά νωπή ή 7 ξηρό
και  150 καρύδια  η αμύγδαλα η φουντούκια
  nutella
και  1  κρόκο  αυγού με 30ml  γαλα  διαλυμένο για το τέλος
και  λίγη  μαύρη  ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο  σε πλαστικό δοχείο. Τη φρέσκια μαγιά  την διαλύεουμε στο χλιαρό  στο γάλα   , χτυπάμε την κρέμα γαλακτος λιγο και την θερμαίνουμε  ελαφρώς ,  και στη  συνέχεια  τα ρίχνουμε στο κέντρο του αλευριού. Προσθέστε 1 αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και αρχίζουμε  να ζυμώνουμε  τη ζύμη.
  • Στη συνεχεια  προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη είναι ελαστική και δεν κολλάει πια στα χέρια μας
  •  Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε  την ζύμη να φουσκώσει,με σακούλα σελοφάν απο τα  τα τρόφιμα περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος, μακριά από κρύα ρεύματα αέρα.
  • Όταν η ζύμη  πια φουσκωσει  την βάζουμε  στον πάγκο  εργασίας   μας και  αλευρώνουμε με το αλεύρι λίγο τον παγκο να μην  κολλήσει   η ζύμη και το χωρίζετε σε 6 ίσα κομμάτια.
  • Ανοίγουμε  με τον πλάστη  κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα φύλλο από περίπου έως 0,5 εκατ  πάχος  και μάκρος 20  εκ .  και το φάρδος  ίσο με το φάρδος της στενόμακρης φόρμας σας
  • Απλώνουμε    τη nutella  η την μερέντα και στη συνέχεια   ριχνουμε και τους ξηρούς  καρπούς    , και κλείνουμε  την ζύμη μας  ρολό
  • Απλώνουμε σε μια  φόρμα  λαδόκολα και  βαζουμε  τα ρολά  μας  το ένα δίπλα στο άλλο   στη φόρμα  μας το αφήνουμε  πάλι να φουσκώσει για κανα μισάωρο
  •  και τα αλείφουμε     με το διαλυμένο μείγμα  αβγού και του γάλακτος και το πασπαλίζουμε  με λίγη  μαύρη ζάχαρη.
  • και σε προθερμασμένο  φούρνο  το ψήνουμε  στους  180  βαθμούς για  20 με  30 λεπτά να ροδίσει
  • Αφήστε  να κρύωσει 5 λεπτά  και μετά  βγάλτε και βάλτε το  σε μια σχάρα  να κρύωσει και φάτε το    
 ΚΑΛΗ   ΕΠΙΤΥΧΙΑ
*Εγώ έβαλα  και το ασπράδι απο το αυγό  και  πρόσθεσα και μια κουταλιά  αλεύρι  ακόμα !!






Δεν υπάρχουν σχόλια: