ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι
210 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ κρέμα γάλακτος χλιαρή
1 αυγό
30 καλαμποκάλευρο γρ
80 γρ ζάχαρη
βανίλια ή οποιοδήποτε άλλο άρωμα
8 γρ αλάτι
20 γρ μαγιά νωπή ή 7 ξηρό
και 150 καρύδια η αμύγδαλα η φουντούκια
nutella
και 1 κρόκο αυγού με 30ml γαλα διαλυμένο για το τέλος
και λίγη μαύρη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο σε πλαστικό δοχείο. Τη φρέσκια μαγιά την διαλύεουμε στο χλιαρό στο γάλα , χτυπάμε την κρέμα γαλακτος λιγο και την θερμαίνουμε ελαφρώς , και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο κέντρο του αλευριού. Προσθέστε 1 αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη.
- Στη συνεχεια προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη είναι ελαστική και δεν κολλάει πια στα χέρια μας
- Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει,με σακούλα σελοφάν απο τα τα τρόφιμα περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος, μακριά από κρύα ρεύματα αέρα.
- Όταν η ζύμη πια φουσκωσει την βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας και αλευρώνουμε με το αλεύρι λίγο τον παγκο να μην κολλήσει η ζύμη και το χωρίζετε σε 6 ίσα κομμάτια.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα φύλλο από περίπου έως 0,5 εκατ πάχος και μάκρος 20 εκ . και το φάρδος ίσο με το φάρδος της στενόμακρης φόρμας σας
- Απλώνουμε τη nutella η την μερέντα και στη συνέχεια ριχνουμε και τους ξηρούς καρπούς , και κλείνουμε την ζύμη μας ρολό
- Απλώνουμε σε μια φόρμα λαδόκολα και βαζουμε τα ρολά μας το ένα δίπλα στο άλλο στη φόρμα μας το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για κανα μισάωρο
- και τα αλείφουμε με το διαλυμένο μείγμα αβγού και του γάλακτος και το πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη.
- και σε προθερμασμένο φούρνο το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά να ροδίσει
- Αφήστε να κρύωσει 5 λεπτά και μετά βγάλτε και βάλτε το σε μια σχάρα να κρύωσει και φάτε το
*Εγώ έβαλα και το ασπράδι απο το αυγό και πρόσθεσα και μια κουταλιά αλεύρι ακόμα !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου