Εδώ θα βρούμε την ίδια συνταγή με nutella
Και σήμεραα θα τα φτιάξουμε και νηστίσιμα !
Μετά απο μια ιδέα που μου έδωσε μια φίλη .. μου είπε δοκίμασε να βάλεις ταχίνι και κανέλα και δεν θα χάσεις ..εγώ πρόσθεσα και σταφίδες και σοκολάτα και ξηρούς καρπούς .... τελικά το αποτέσμα ήταν εξαιρετικό !!
500-550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ίσως και περισότερο
25 γραμμάρια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
90 γρ ζάχαρης
5 γρ αλάτι
250 γρ χλιαρό νερό
60 γρ βούτυρο, λειωμένο και κρύο ή λάδι για να τα κανουμε νηστισιμα
λιγο κακουλέ
ΓΕΜΙΣΗ 1:
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια ,ή αμύγδαλα
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές,μουσκεμένες σε νερό με λίγο κονίακ
1 /2 κούπα ταχίνι.
2 κουταλίες σούπας μέλι
1/2 κούπα ζάχαρη.
1 πρέζα κανέλα.
1 πρέζα γαρύφαλλο.
ΓΕΜΙΣΗ 2 :
250 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
100 γρ. κουβερτούρα
Καρύδια ή δημητριακα
- Ρίχνουμε το ταχίνι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μέλι το οποίο έχουμε ζεστάνει έτσι ώστε να έχει πιο ρευστή μορφή και το ανακατεύουμε ελαφρά για 1 λεπτό.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε και αυτή στο μείγμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Αραιώνουμε στο χλιαρό νερό την μαγιά μας και την ζάχαρη.
- Σε ένα μπόλ που έχουμε βάλει το αλεύρι κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγια την σκεπάζουμε με λίγο αλεύρι και τη αφήνουμε 10 λεπτά να αφρίσει.
- Προσθέτουμε και το βούτηρο σε κομμάτια και το αλάτι και ζυμώνουμε.
- Κάνουμε μια ζύμη αφράτη και απαλή να κολλάει στα χέρια μας ελάχιστα .
- Εγώ τα βάζω στον αρτοπαρασκευαστή .Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15-16 ίσες μπάλες και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανεβει η ζύμη για 20 λεπτά.
- Κάθε μπάλα την ανοίγουμε λίγο σε σχήμα πιτούλας και βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση και κλείνουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και πάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου