- Ζύμη με βανίλια
- 150 -180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρμαλακό βούτυρο
- 1/2 χτυπημένο αυγό
-2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 βανίλια
-1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
- 70 γρ ζάχαρη αχνη
- 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ μαλακό βούτυρο
- 1/2 χτυπημένο αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
-1κουταλιά μπεικιν παουντερ
- λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
Μερικά κάσιους μουσκέμενα 2-3 ώρες σε νερό .
και αμύγδαλα μουσκεμένα 2-3 ώρες σε νερό .
σταγόνες σοκολάτας για τα μάτια .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με ένα πιρούνι. Ρίξτε 1/2 χτυπημένο αυγό,το αλάτι το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Ανακατέυουμε σιγά-σιγά μέχρι να μπορούν να σχηματίσουν μια μπάλα. Τυλίγουμε σε σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο, για 2-3 ωρες .Οταν βγαζουμε την ζυμη έξω από το ψυγείο και περιμένουμε μερικά λεπτά.
Σε ένα πάγκο εργασίας πανω σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε την κακάο ζύμη
σε ένα ορθογώνιο παχος 0,50 εκατ περίπου
Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο τη ζύμη βανίλιας .
Και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στα μπισκοτάκια μας
Τοποθετούμε τις φέτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και απόσταση 3 cm (αλλιώς κουλουράκι θα κολλήσουν μεταξύ τους).
Ψήστε το κουλουράκι 12-15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.
Αφήστε το κουλουράκι δροσερό σε ένα ράφι.
Το σχέδιο το πήρα απο εδώ ..http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kurabiye-sekilleri.803771/
- 70 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρμαλακό βούτυρο
- 1/2 χτυπημένο αυγό
-2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 βανίλια
-1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
- Ζύμη σοκολάτας
- 70 γρ ζάχαρη αχνη
- 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ μαλακό βούτυρο
- 1/2 χτυπημένο αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
-1κουταλιά μπεικιν παουντερ
- λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
Μερικά κάσιους μουσκέμενα 2-3 ώρες σε νερό .
και αμύγδαλα μουσκεμένα 2-3 ώρες σε νερό .
σταγόνες σοκολάτας για τα μάτια .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βανίλια ζύμη:
Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με ένα πιρούνι. Ρίξτε 1/2 χτυπημένο αυγό,το αλάτι το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Ανακατέυουμε σιγά-σιγά μέχρι να μπορούν να σχηματίσουν μια μπάλα. Τυλίγουμε σε σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο, για 2-3 ωρες .Οταν βγαζουμε την ζυμη έξω από το ψυγείο και περιμένουμε μερικά λεπτά.
- Ζύμη σοκολάτας: Σε ενα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, και ζάχαρη. Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε και το 1/2 χτυπημένο αυγό και το γάλα το αλάτι και τέλος την λειωμένη σοκολατα . Ανακατέυουμε σιγά-σιγά μέχρι να μπορούν να σχηματίσουν μια μπάλα. Τυλίγουμε σε σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ωρες Οταν βγαζουμε την ζυμη έξω από το ψυγείο και περιμένουμε μερικά λεπτά.
Σε ένα πάγκο εργασίας πανω σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε την κακάο ζύμη
σε ένα ορθογώνιο παχος 0,50 εκατ περίπου
Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο τη ζύμη βανίλιας .
Και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στα μπισκοτάκια μας
- (Αν τα κανουμε μπισκοτακια στροβιλιστα τα τυλίγουμε σε σελοφάν και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.)
Τοποθετούμε τις φέτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και απόσταση 3 cm (αλλιώς κουλουράκι θα κολλήσουν μεταξύ τους).
Ψήστε το κουλουράκι 12-15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.
Αφήστε το κουλουράκι δροσερό σε ένα ράφι.
Το σχέδιο το πήρα απο εδώ ..http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kurabiye-sekilleri.803771/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου