Σελίδες

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΨΑΡΑΚΙ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


 Ενα ζυμαρένιο   ψάράκι  για  τα  παιδάκια μας .. μια  υπέροχη  ιδέα  για  παιδικό  πάρτυ ..  τα  παιδάκια  θα  ενθουσιαστούν .Δημιουργήστε  το μαζί  με τα  παιδάκια . ... παιχνίδι   στην  κουζίνα  και  γινόμαστε  όλοι  παιδιά !!







ΥΛΙΚΑ:

1/2 φλιτζάνι   ζεστό νερό
3  κουταλιές της σούπας ζάχαρη
30 γρ  μαγιά  νωπή ή 1  φακελάκι ξερή  μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1/3 φλιτζ;ani  ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά (ή 3 μικρά), ελαφρώς χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
800   γραμμάρια αλεύρι
2-3 κουταλιές της σούπας καστανή  ζάχαρη  για  το   τέλος
1   κρόκο  αυγού διαλυμένο  με λίγο  γάλα για το  τέλος .
λίγο  μαχλέπι  για  περσσότερο  άρωμα  στη  ζύμη. 
λίγο  κακουλέ  για  περισότερο άρωμα  στην  ζύμη.
 λίγο  ξύσμα   από λεμόνι  ή πορτοκάλι  
σταφύδες  για  τα μάτια  
σταγόνες  σοκολάτας



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε   το ζεστό νερό, τη ζάχαρη, περίπου 1/2 φλιτζάνι αλεύρι και  τη μαγιά . Ανακατεύουμε και το αφήνουμε 5-6 λεπτά να φουσκώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή μπολ ενός μίξερ -αρτοπαρασκευστή προσθέτουμε το χλιαρό  γάλα , το ελαιόλαδο, τα χτυπημένα αυγά και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμειχθεί.
  • Προσθέτουμε μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε και πάλι με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε  για περίπου  10 λεπτά,  μέχρι να γίνει μια ζύμη    ελαστική   και  ,μαλακιά.
  • Μεταφέρουμε σε  ένα μεγάλο μπολ λαδωμένο με 1-2  κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και  σε αναμμένο φούρνο  στους  50 βαθμούς   που έχουμε  ανάψει  για κανα  20 λεπτο .
  •   Μόλις αυξηθεί  η  ζύμη μας  την   αναποδογυρίζουμε   σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και  σχηματίζουμε   οτι σχέδιο  θέλουμε .. δηλαδή "παιζουμε -δημιουργούμε " μαζί με  τα  παιδιά  μας .
Δείτε  το σχέδιο  στις  φωτογραφίες  που εχω παρακάτω
  • Αφήνουμε  το ζυμαρένιο  ψαράκι   μας  σκεπασμένο να  φουσκώσει  για  σχέδόν  μια  ώρα και  όση  ώρα  φουσκώνει  , κανά   40λεπτο . και   μετά  το αλείφουμε με χτυπημένο  κρόκο  αυγού και λίγο  γάλα ,και  πασπαλίζουμε  με  καστανή  ζάχαρη .
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C ή 160C και ψήνουμε 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει μετά από 20-25 λεπτά που καλύπτεται με αλουμινόχαρτο για να μην  μας  καεί
  • Απομάκρυνουμε  από το φούρνο και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε  μια σχάρα
  • Και έχουμε το πιο νόστιμο ψωμάκι - αφράτο και νόστιμο (ακόμη και μετά από 2 μέρες!)
  • Αποθηκεύουμε σε μια χάρτινη σακούλα ή τυλιγμένα σε βαμβακερό  ύφασμα




Δεν υπάρχουν σχόλια: