Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ

Καιρό τώρα φτιάχνω  αυτές  τις  νόστιμες  πατατούλες  φούρνου, αρωματικές, με  κρασάκι και με  δεντρολίβανο αυτή την  φορά .
Πατατούλες φρέσκιες και  σκορδάκι φρέσκο από  τον  κήπο  τις  πεθερούλας λαδάκι σπιτικό από  φίλους  με ελαιώνες .
Προσοχή αν χρησιμοποιήσετε  κόφτη πατάτας , εγώ στην  πρώτη πατάτα  έκοψα  το χέρι  μου , και μετά  αναγκαστικά  να  συνεχίσω  με το μαχαίρι  το  κόψιμο  τις πατάτας .









ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πατάτες κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι  

1 κούπα λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου ( εγώ έβαλα μισό και μισό )  

2 σκελίδες σκόρδο
   
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες  
 
Ελαιόλαδο (εγώ  έβαλα  σκορδόλαδο )
 
αλάτι
 
μια πρέζα πιπέρι μαύρο

1/2 κοταλάκι του κόκκινο  πιπέρι γλυκό  


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  •  Με τον τρίφτη κόβουμε  τις πατάτες σε λεπτές φέτες.Προσοχή μην κόψουμε  τα χέρια  μας ,εγώ κόπηκα και δεν συνέχισα  το κόψιμο με  τον κόφτη τις ψιλοέκοψα  με  το μαχαίρι  .  
  • Θρυματίζουμε  δεντρολίβανο και το σκόρδο Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα.
  • Ραντίζουμε τις  πατάτες με τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι
     Βουτυρώνουμε  τον πάτο ενός πυρέξ  με ελαιόλαδο ή λίγο βουτυράκι .
    Τοποθετούμε τις πατάτες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ,αλλά όχι πολύ σφιχτά, και   κόβουμε  και το κρεμμύδι  μας σε  φέτες  και τις  τοποθετούμε  πάνω από τις πατάτες , τέλος  πασπαλίζουμε  με  την γλυκειά πάπρικα . Ρίχνουμε το λευκό κρασί.  Περιχύνουμε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο 180  βαθμούς 

  • Ψήνουμε σε φούρνο με  αέρα για περίπου 45-50 λεπτά.
 
Σερβίρουμε  ζεστές τις πατάτες  γαρνιρισμένοες με τηγανητά κεφτεδάκια :)!
Απολαύστε το γεύμα σας! 
Αυτή την φορά δεν ετοιμάσαμε ζυμαράκια αλλά πεντανοστιμες πατατούλες
 Ως επόμενη φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.


Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ







Mετά  από μια επίσκεψη  στους  γονείς μου το Σαββατοκύριακο πήραμε ολόφρεσκες  ντομάτες και αγγουράκια  φρέσκο , μαιντανό από το μικρό θερμοκήπειο των  γονειών μου . Ελιές καλαμών  που μου έδωσε  η αδερφή  μου . Καιρό τώρα σε  βόλτα  στο ίντερνετ  και ειδικά  στο pinterest.com έπεσε  το μάτι  μου  πάνω σε  αυτή   την σαλάτα με εντυπωσίασε .. .Ετοίμασα  και εγώ την δική μας  κλασική χωριάτικη σαλάτα , με αυτό  το σχέδιο, της  έδωσα  μια  άλλη  πιο επίσημη  εμφάνιση .Είναι  μια  υπέροχη  ιδέα  για  τραπέζι γιορτινό, μπορεί να  γίνει  σε  μικρότερη   διάσταση  και  να  γίνει ατομική   για  το καθένα  μας   
 Την  ετοίμασα  σήμερα  για  το μεσημεράνό  μας  τραπέζι ..

ΥΛΙΚΑ:

2 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
1 αγγούρι κομμένο σε φέτες λεπτές
1  αγγούρι ακόμα  κομμένο  σε  λεπτές  λουρίδες 
1  μεγάλη πιπερία  φλωρίνης  ψημένη
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ζουλιέν
1 κρεμμύδι  κομμένο σε ζουλιέν (κόκκινο για  πιο  ωραία χρώματα   στην σαλάτα )
ελιές Καλαμών
λίγη κάπαρη   (προαιρετικά )
100 γρ. τυρί -φέτα κομμένη σε κύβους
ξύδι από  καλό   κρασί  ή   μηλόξυδο
ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
ρίγανη
μαιντανό για  το στόλισμα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. μας . 
  • Κόβουμε σε σαλατιέρα τις ντομάτες σε μέτρια  κομμάτια και προσθέτουμε το αγγούρι  σε   ζουλιέν , την πιπεριά σε  λεπτές ζουλιέν , το κρεμμύδι,  την πιπεριά φλωρίνης με ζουλιέν τις ελιές, την κάπαρη.
  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε , ξύδι, ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε  με  τον αποφλυωτή   λαχανικών  σε  λεπτές  λουρίδες  το  ένα  αγγούρι σε  4-5 λεπτές  λουρίδες όπω  φαίνετε  στις  φωτογραφίες παρακάτω  και  σε  μια  πιατέλα  σχηματίζουμε  ένα  δαχτυλίδι  12-15  εκατ   με  τις λουρίδες 

  • Προσθέτουμε  τις κομμένες  ντομάτες  και  τα υπόλοιπα  υλικά  που ετοιμάσαμε  παραπάνω μέσα  στο  δαχτυλίδι  .και  τις  ράντίζουμε   με  το λάδι  και το  ξύδι και το  πιπέρι  και  την ρίγανη, πασπάλίζουμε   με  την  θρυματισμένη τυρί - φέτα και  διακοσμούμε  με  τον μαιντανό 
  • Και καλή  μας  όρεξη .. 
  • Φτιάξτε  την   θα  εντυπωσιάσετε  την οικογένεια  σας , αλλά  και τους  καλεσμένους   σας  σε  κάθε  γιορτινό  τραπέζι 
 

                                           Αυτή   την φορά  ετοιμάσαμε  όχι  ζυμαράκια αλλά   μια  υπέροχη δροσερή  χωριάτικη σαλάτα  ,που μπορέι να   φαγωθεί  από μονη  της   ως  μεσημεριανό  ή  βραδυνό  γεύμα 
 Ως   επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.


Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ


 Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ των κοριτσιών μου, τις τρώνε συνέχεια, και εγώ τις τρώωω  πάρα πολύ .
 Μια  μέρα η μικρή  μου πήρε την ριζογκοφρέτα και την βουτάει  στην  μερέντα ..την βλέπω και αμέσως μου έρχονται στο μυαλό μου τα  σοκολατάκια με τους  ξηρούς  καρπούς  και τα  αποξηραμένα  φρούτα  που έφτιαξα  πριν καιρό . ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ CRANBERRIES KΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Την επόμενη  μέρα  πάω μάρκετ  αγοράζω τα  υλικά  και  το μεσημέρι  που  γύρισαν οι μικρές ετοιμάσαμε μαζί  τις σοκολατενιες ρυζογκοφρέτες .. οι μικρές  μου τις  τρώνε στο σχολείο τους  για κολατσιό ,και εμείς οι μεγάλοι  τα τρώμε όταν έχουμε λιγούρα  και όρεξη  για  ένα  υγιεινό γλυκάκι .Φτίαξτε  τα .. και  βάλτε φρούτα  και  ξηρούς  καρπούς της δικής σας αρεσκείας .




 





ΥΛΙΚΑ:

1 κουτί γκοφρέτες  ριζιού 
250 γρ. σοκολάτα  υγείας  με  70 %  κακάο  
1 κουταλιά της σούπας μαγειρικό λάδι
100 γρ. μείγμα από αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς  καρπούς 
λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  • Κόβουμε  την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. και  την λιώνουμε  σε   μπέν μαρί  και  πρόσθέτουμε και μια κουταλιά  λάδι.
  • Ψιλοκόβουμε  τα φρούτα και  τους ξηρούς καρπούς.
  • Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει τελείως κατεβάζουμε το μπολ από τη φωτιά και απλώνουμε  μια  κουταλιά  της  σούπας   λιωμένη σοκολάτα  πάνω στην μια  πλέυρά τις  ρυζογκοφρέτας  και  πασπαλίζουμε  με  τα  φρούτα  και τους  ξηρούς  καρπούς, τα  απλώμουμε   πάνω σε  ένα ταψί με  λαδόκολλα  και τα  βάζουμε στο  ψυγείο  για  2 ώρες  να παγώσει η σοκολάτα 
  • Τα διατηρούμε σε ένα  μπόλ  κλεισμένο   στο  ψυγείο .. αν  προλάβουν   φυσικά  να  μείνουν .. 





Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.


Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Μερικά μήλα στο ψυγείο που κανείς δεν τα  έτρωγε, είχαν χάσει το τραγανό τους, μερικά τριμμένα καρύδια και κανέλα και αυγουλάκια φρέσκα από το χωριό,κανέλα και έτοιμο το σημερινό μας τούμπανο κέικ,!!!
Τούμπανο κέικ και αφράτο, καμαρωτό ,υπόσχεται απολαυστικές, αρωματικές πλούσιες γεύσεις!!Ζουμερό με το μηλαράκι του, κανελλωμένο και ενισχυμένο με το καρυδάκια του, έτσι  το περιέγραψε μια φίλη από το fb ..Λένα Μπαξεβάνη
 Tα κέικ είναι τα αγαπημένα μας,τα απολαμβάνουμε  με το πρωινό μας  γάλα και καφέ και το απογευματινό μας καφέ και τσάι, το απολαμβανουμε μικροί μεγάλοι στην οικογένεια  μας . 
Τέλεια  γεύση και  μυρωδιά σαν  τα  ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΜΗΛΟΥ
Δοκιμάστε το έχει υπέροχη  γεύση...Πάμε  να το φτιάξουμε   ...








 ΥΛΙΚΑ:

 3 αυγά
 1 φλιτζάνι ζάχαρη ( 200 γρ )
325 γρ. αλεύρι  για  όλες τις χρήσεις   (2 και 1/3 φλιτζανιού )
20 γρ.  μπέικιν πάουντερ  (1 φακελάκι )
1 πρέζα αλάτι
125 ml. λάδι, 
3  μέτρια μήλα τριμμένα στο μπλέντερ ,με 1 κουταλιά σούπας  λεμόνι  για να μην μαυρίσουν
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
1/2 κουταλάκι του κουταλιού  κανέλα
1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βουτυρώνουμε  με  βούτυρο ή  λάδι την  φόρμα  του κέικ διαστάσεων  20 εκατ  διάμετρο και  ύψος 10 εκατ και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με λίγο αλεύρι τη φόρμα.του κέικ .
  • Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα πιρούνι  ή αυγουλοδάρτη  για 2-3  λεπτά  μέχρι  να  γίνει ομοιόμορφο το μείγμα  μας (όχι περισσότερο).  
  • Προσθέτουμε στα αυγά  και το λάδι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά μας . Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε  και  ανακατεύουμε καλά τα υλικά  μας .
  •  Καθαρίζουμε τα  μήλα, πλύσιμο και τα  τρίβουμε  στο  μεγάλο τρίφτη ή στο μπλέντερ ,όπως  σας  αρέσει. Μπορούμε  να τα ξεφλουδίσουμε και τα  ραντίσουμε  με  το χυμό λεμόνι να  μην μαυρίσουν  .
  • Προσθέτουμε στο μείγμα  με το αυγό 1/2 του αλευριού με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ το μείγμα και προσθέτουμε τα μισά από τα τριμμένα μήλα., και  τα  μισά καρύδια
  • Και πάλι, προσθέτουμε το 1/2 του αλευριού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα  μήλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα  τα καρύδια και το αλεύρι . Ανακατεύουμε το μείγμα  για  λίγο ελαφρά. 
 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μεσαία σχάρα  με αντιστάσεις  Ψήνουμε περίπου 30-35 λεπτά.. Ελέγχουμε  με  το ... ξύλινο σουβλάκι ή μαχαίρι και  προσέχουμε...κάθε φούρνος ψήνει  με διαφορετικό τρόπο. 
  • Προσοχή έχει περισσότερη υγρασία  λόγου του μήλου θέλει καλό ψήσιμο .
  •  Περιμένουμε το ψημένο κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και αφαιρούμε από την φόρμα  γυρίζοντας το ανάποδα πάνω σε  μια  πιατέλα για  κέικ .
  • Και πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε  να κρυώσει εντελώς
  •  Κόβουμε το μυρωδάτο μας  κέικ με μήλα όταν κρυώσει εντελώς.
 


  • Αξίζει να το δοκιμάσετε ......πιστέψτε με   
    Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια ακόμα συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
      

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.

                                                                                                


Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ











                                                            
                        Η συνταγή είναι από εδώ της  φίλης  Mamangelic Georgia Eirini....την έχω φτιάξει άπειρες φορές , το αποτέλεσμα υπέροχο ένα τσουρέκι  με ίνες  και πολύ νόστιμο .Αποφάσισα να το φτίαξω  ξανά αλλά  έβαλα  το χεράκι μου και πείραξα λίγο τα υλικά, αντί για γάλα έβαλα το αγαπημένο μου κεφίρ πάντα δικό μου σπιτικό από τα  χεράκια μου και για  το νεράκι έβαλα ένας μέρος φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Το αποτέλεσμα με δικαιώσε ... βγήκε υπέροχο ..
Πάμε να δούμε  πως το φτίαξουμε ...

ΥΛΙΚΑ:

600 γρ  αλεύρι  για  τσουρέκια και αν μπορείτε πάρτε από  φούρνο  ακόμα πιο καλά .

2 αυγά    

100 ml χλιαρό γάλα ή κεφίρ σε  θερμοκρασία δωματίου (είχα αρκετό και επειδή το αγαπάω σαν υλικό το χρησιμοποίησα και εδώ )

2  φακελάκια ξερή μαγιά ή 45 γρ φρέσκια μαγιά

12Ο γρ χυμό πορτοκαλιού (αγαπάω το πορτοκάλι στο τσουρέκι )

50  γρ  νερό  

160  γρ. ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας γεμάτη ζάχαρη ακόμα για  το  φούσκωμα της μαγιάς  

και 40 γρ  ιμβερτοζάχαρη  εδώ

50 γρ μαλακό βούτυρο  αγελάδας σε θερμοκρασία  δωματίου( εγώ έβαλα πρόβειο  από τοπικό τυροκομείο της  περιοχής μας )

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια - ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι

5 γρ μαχλέπι  

5 γρ  κακουλέ 

1 γρ μαστίχα (εγώ δεν την  βάζω δεν αρέσει στα κοριτσάκια  μου ) 

Ξύσμα από ένα  πορτοκάλι  ή λεμόνι 

1  αυγό ολόκληρο για το τέλος 

2-3 κουταλιές γάλα  

αμύγδαλα φυλέ  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε 50  ml νερό  χλιαρό, τη μαγιά και 50 γρ αλεύρι  ώστε να γίνει χυλός πηχτός. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το  μείγμα σε ζεστό μέρος ώσπου να διπλασιαστεί για  30  λεπτά  .
  • Κοσκινίζουμε  το αλεύρι δύο  φορές .
  • Σε ένα  μπόλ  χτυπάμε  τα αυγά  και  προσθέτουμε και τίς 2  ζάχαρες  το ξύσμα πορτοκαλιού, το κεφίρ σε θερμοκρασία  δωματίου ή το  ζεστό  γάλα ,  και ανακατεύουμε  με τον αυγουλοδάρτη  να  λιώσει  η ζάχαρη  και να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε στο κάδο  του αρτοπαρασκευαστή το παραπάνω  μείγμα , τα αρώματα και το ξύσμα , στην συνέχεια  προσθέτουμε τη μαγιά που φτιάξαμε και  το αλεύρι σιγά σιγά όχι όλη την ποσότητα..και το αλάτι και  βάζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα  για  ζύμωμα  που διαρκεί  15 λεπτά 
  • Αυτό βοηθάει να γίνουν κορδωτά τα τσουρέκια σας καθώς  με το συνεχές ζύμωμα εγκλωβίζονται μόρια οξυγόνου εντός της ζύμης. Ακόμη και ένα μη έμπειρο μάτι θα καταλάβει ότι η ζύμη γίνεται σιγά σιγά με  ίνες . Μην ανησυχήσετε λοιπόν και μη ρίξετε επιπλέον αλεύρι. Η ζύμη τσουρεκιού δεν είναι η ίδια με αυτή του ψωμιού!
  • Εγώ  το ζύμωσα στον αρτοπαρασκευστή  για 15  λεπτά  σε  πρόγραμμα  για  που διαρκεί 15  λεπτά  και  ξανά  πάλι  άλλα 15  λεπτά  στο  ίδιο  πρόγραμμα  σύνολο  30 λεπτά .      

  • Βάζουμε τη ζύμη σε μια μεγάλη λεκάνη που την έχουμε λαδώσει με  λίγο  καλαμποκέλαιο , τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει και να βγάλει   όλα τα αρώματα της σε  ζεστό  μέρος  μακριά  απο ρεύματα, ή σε  ζεστό  προθερμασμένο φούρνο  στους 30   βαθμούς . Περίπου 3-4 ώρες είναι υπεραρκετές.
  • Η Ζύμη είναι έτοιμη για πλάσιμο. Σε αυτή τη φάση προκειμένου να μη κολλάει στα χέρια σας, αλείβουμε  τόσο τις παλάμες μας όσο και το ζυμάρι μας με λάδι. Αφού λοιπόν τοποθετήσουμε το ζυμάρι σε μια επιφάνεια κόβουμε ισόβαρα  κομματάκια και τα πλάθουμε πλεξούδες αν κολλάει ρίχνουμε ελάχιστο αλευράκι  και λαδώνουμε ξανά τα χέρια μας. Φτιάχνουμε ότι σχήμα επιθυμούμε.  Αφήνουμε τα τσουρέκια σε  ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω.
  • Η δόση  αυτή  φτάχνει  2  τσουρέκιαα  ..
  •  Αφήνουμε να ξεκουραστούν και να  διπλασιαστούν σε 20-25 βαθμούς στο φούρνο με ένα μπολ- πυρεξ με  ζεστό νερό  για την απαραίτητη υγρασία. Όταν είναι έτοιμα βγάλτε τα τσουρέκια από το φούρνο και φυσικά αφήνουμε  και το μπόλ -πυρέξ  με το νερό.Ανάβουμε πάνω-κάτω τις αντιστάσεις του φούρνου στους 200 περίπου βαθμούς να προθερμανθεί. Αλείφουμε  προσεχτικά τα τσουρέκια με αραιωμένο αυγό με  γάλα(αυτά  που θα ψήσετε πρώτα). Περνάμε με  ένα πινέλο σιλικόνης παντα πρώτα  με  το αυγό, έπειτα ρίχνουμε φυλέ αμυγδάλου, ή  παπαρουνόσπορο, σουσάμι κτλ.
  • Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς έως ότου ροδίσουν ελαφρά 25 _30 λεπτά τα μεγάλα, 20  περιπου τα μικρα ..εξαρταται
  • Η ζύμη μπορεί να κολλάει στα τοιχώματα δεν ρίχνουμε επιπλέον αλεύρι.. μετά  από αρκετό ζύμωμα θα αρχίσει να  ξεκολλάει  !!!! Με το δούλεμα της ζύμης η παραπανίσια  υγρασία θα εξατμιστεί όσο πρέπει..!! Με την εσωτερική υγρασία θα  πετύχουμε αφράτα τσουρέκια…Με το πολύ δούλεμα θα πετύχουμε τσουρέκια  με  ίνες  ..


  • MYΣΤΙΚΟ! Αν θέλετε να προσθέσετε κόκκινο αυγό προσθέστε το μετά το ψήσιμο. Δημιουργήστε μια τρύπα στο ζεστό τσουρέκι και τοποθετήστε το αυγό σας. Όταν το τσουρέκι κρυώσει θα σφίξει γύρω του.. Επίσης, για να  μη ξεραθούν τα τσουρέκια σας τυλίξτε τα με μεμβράνη.

Εγώ έκανα δυο δόσεις γιατί μια δεν μας φτάνει ούτε για την πρώτη μέραα....τα μισά μπήκαν στην κατάψυξη και όταν τα χρειάζομαι τα βγάζω σε  θερμοκρασία δωματίου και ξεπαγώνουν και είναι έτοιμα να τα καταναλώσουμε ..θα είναι μαλακά αφράτα όπως την πρώτη μέρα!


                      Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   

                          Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια 
για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές
  

  Καλή  Ανάσταση  και Καλό Πάσχα  σε όλους   ...