Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ





ΥΛΙΚΑ
560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλιτζάνια )
1 κουτάλια της σούπας ξερή μαγιά ( 9 γρ).ξηρή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου μέτρια 
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο(110 γρ ) 
250 ml.ζεστό γάλα (1 φλιτζάνι )
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη (50-60 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γρ)
1 βανίλια (προαιρετικά)

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 
ΓΕΜΙΣΗ:

Σας δίνω μια  ποσότητα από τα παρακάτω υλικά της  γέμισης ..εσείς όμως  χρησιμοποιήστε ποσότητες σύμφωνα  με  την  δικής σας προτίμηση
1/3 φλιτζάνι κρέμα σοκοφρέτας ή Μερέντα ή Nutella 
1/3 φλιτζάνι (60-80 γρ )σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ή ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος
1/3 φλιτζάνι (60-80 γρ )σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρας
1/3 φλιτζάνι (60-80 γρ )σταγόνες λεύκης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη λευκής σοκολάτας
και φουντούκια ελαφρά τριμμένα στο μπλέντερ  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. ζεστό γάλα, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά,νωπή ή ξερή,την διαλύουμε προσθέτουμε  2-3 κουταλιές αλεύρι και την αφήνουμε δέκα λεπτά να ανέβει όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες .
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το αυγά να  είναι σε θερμοκρασία δωματίου,το βούτυρο ή το λάδι,το αλάτι και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά,έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη αφράτη λεία και ελαστική ζύμη.Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή 
    • Την βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος,σκεπασμένη με μια μεμβράνη τροφίμων και μια πετσέτα ή την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο να ανέβει για με 2 ώρες ..
    • Αν θέλουμε προχωράμε στην κατασκευή της συνταγής δίνοντας σχήμα και ψήνουμε στους 180  βαθμούς σε προθερμασμένο  φούρνο ! ,.
    • Μπορούμε ακόμα και να την βάλουμε σε σακούλα και να την αποθηκεύσουμε  στον καταψύκτη και όταν την χρειαστούμε την βγάζουμε στην συντήρηση και την αφήνουμε όλη την νύχτα και το πρωί την βγάζουμε στον πάγκο της κουζίνας να έρθει σε  θερμοκρασία δωματίου και προχωράμε  στην κατασκευή της ζύμης   






  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς 
  • Και για να κατασκευάσουμε τις μαργαρίτες ανοίγουμε την ζύμη μας σε ένα  στρόγγυλο φύλλο πάχους σχεδόν 1 και 1/2 εκατ και βάζουμε ένα πιάτο στην μέση και το πατάμε να σχηματιστεί ένα κύκλος και κόβουμε με ένα  μαχαίρι όπως  φαίνεται στις  φωτογραφίες παρακάτω σε 33 κομμάτια βγάζουμε το πιάτο μας. 
  • Γυρίζουμε ένα κομμάτι 3 φορές προς την ίδια κατεύθυνση και ενώνουμε με τα  δύό πλαϊνά  του ..όπως  φαίνεται στις  φωτογραφίες .Συνεχίζουμε  μέχρι να τελειώσουμε .
  • Πατάμε με τα χέρια μας στο κέντρο την ζύμη και σχηματίζουμε μια κλίση στην ζύμη μας 
  • Παίρνουμε ένα αυγό με λίγο γάλα και βουρτσίζουμε τα πέταλα της ζυμαρένιας μαργαρίτας 
  • Ψήνουμε για 7-9 λεπτά  να πάρει λίγο χρώμα  η ζύμη μας .
  • Στη συνέχεια βγάζουμε την προψημένη ζύμη μας και αλείφουμε  με μια μαρίζ την μερεντα και  στην συνέχεια πασπαλίζουμε με τα 3 είδη σοκολάτας μας και τα  φουντούκια και ξαναβάζουμε στο φούρνο μας και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μαργαρίτα μας


  

Αυτή η συνταγή έχει και συνέχεια μείνετε συντονισμένοι.................
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  
 Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

ΛΑΓΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ

Αυτές τις απόκριες δοκίμασα μια διαφορετική λαγάνα ...  Λαγάνα χωρίς ζύμωμα πολύσπορη
Σήμερα έφτιαξα μια κλασική λαγάνα με ταχίνι ,άλαδι νηστίσιμη μόνο με ταχίνι .
 Την ιδέα την πήρα από Κριτσίνι -κουλούρι θεσσαλονίκης




ΥΛΙΚΑ:
  1. 200 γρ .αλεύρι σκληρό για τσουρέκια 
  2. 250-300  γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις περίπου ανάλογα το αλεύρι μας 
  3. 350 ml νερό χλιαρό 
  4. 1 φακελάκι μαγια 7 γρ  ή 25 γρ νωπή 
  5. 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  6. 2 κουταλιες της σούπας τσίπουρο με γλυκάνισο ( 30ml)
  7. 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη  ή μέλι  (εγώ βάζω μέλι) (20γρ)
  8. 2  κουταλιές της  σούπας ταχίνι (40_50 γρ)
  9. 1 κουταλιά μέλι  ή πετιμέζι και λίγο ζεστό νερό 

  10. EKTEΛΕΣΗ:

    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι  και κρατάμε 50 γρ ίσως δεν τα χρειαστούμε.Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με 200 ml νερό χλιαρό..και προσθέτουμε και 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι,αφήνουμε για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας σε ζεστό μερος να βγάλει φουσκάλες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πιο κάτω 
    •  Στην συνέχεια στον  κάδο του αρτοπαρασκευαστή προσθέτουμε ,την ζάχαρη ή μέλι ,το ταχίνι και το υπόλοιπο το χλιαρό νερό, το τσίπουρο ,την μαγιά που την έχουμε διαλύσει με 200 ml χλιαρό νερό , το αλέυρι, το αλάτι και ζυμώνουμε στο πρόγραμμα μας για ζύμες,μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια μας,περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη μας περίπου 2 ώρες .
    • Αν το ζυμώσουμε στο χέρι όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί ο όγκος του
    • Όταν πια φουσκώσει το ζυμώνουμε 2-3 λεπτά και παίρνουμε ένα ταψί 26χ36 εκατ το λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι κάνει την ζύμη τραγανή και ρίχνουμε μέσα το ζυμάρι και το απλώνουμε με της παλάμες μας και το απλώνουμε σε όλο το ταψί , αφήνουμε  να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά,Έπειτα με τα χέρια μας κάνουμε τρύπες.
    •  Στη συνέχειά διαλύουμε το ζεστό νερό με το μέλι και με ένα πινέλο περνάμε την ζύμη μας  με μπόλικο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι 
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς ανάλογα το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας ,για 15-20 λεπτά  μέχρι να ροδίσει ..
      Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει !!
    • Βγάζει μια  μεγάλη λαγάνα  ,εγώ την κάνω σε ένα ταψί που έχω..





  1. Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΛΑΓΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΗ


Αυτές τις απόκριες δοκίμασα μια διαφορετική λαγάνα ...  
Μια αγαπημένη και γρήγορη λαγάνα χωρίς ζύμωμα  Αυτή  την φορά με λίγο αλεύρι ολικής άλεσης,λίγη βρώμη και διάφορους αγαπημένους σπόρους που είχα στο ντουλάπι της κουζίνας μου.
Το φτιάχνω πολύ συχνά .Ένα ψωμάκι με τραγανή κόρα και μαλακή και ελαστική μέση που με κάθε μπουκιά  μμμμμμμμμμ θα κάνετε από την  νοστιμιά του.
 Θα νιώσετε στο στόμα σας την νοστιμιά των σπόρων.
Εμείς λατρεύουμε τους σπόρους στο ψωμάκι ,ελπίζω και σεις να δοκιμάσετε και να λατρέψετε το ψωμάκι    
Το ψωμάκι γίνετε χωρίς ζύμωμα και απαιτεί πολλές ώρες ωρίμανσις Όταν θέλω φρέσκο ψωμάκι ανακατεύω τα υλικά το βραδύ για 3 λεπτά και το ψήνω σε γυάλινο στρόγγυλο ή οβάλ πυρέξ γάστρα που έχω ,Ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα  όμως θα έχουμε σε γάστρα- κατσαρόλα από χυτοσίδηρο   

ΥΛΙΚΑ:

2 και 3/4  φλιτζάνια γεμάτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1/3 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης (45 γρ)

1/3 φλιτζάνι πίτουρο βρώμης (45 γρ) 
1 και 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό (360 ml
1/2 κουταλάκι  γλυκού ξερή μαγιά  
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές σούπας λάδι  

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 

κουταλιά της σούπας  μέλι 
2 κουταλιές της σούπας  κολοκυθόσπορους 
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι 
1 κουταλιά  της σούπας λιναρόσπορου 
1 κουταλιά της σούπας ηλιόσπορους  
1-2 κουταλιές της σούπας καρύδια 

Αλεύρι κίτρινο για ζυμώματα μαζί με για όλες τις χρήσεις για  τον πάγκο  

και θα χρειαστούμε ένα σκεύος- γάστρα μαντεμένια  ή πυρέξ γυάλινο,μια μαρίζ και ένα μπολ με καπάκι ή μεμβράνη  


ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ:
1 κουταλιά της σούπας κολοκυθόσπορους   
1 κουταλιά της σούπας βρώμη 
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορου 
1 κουταλιά της σούπας ηλιόσπορους 

φλιτζάνι νερό  =  240 ml 
1 φλιτζάνι αλεύρι =140 γρ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές σε ένα μεγάλο μπολ μαζί ρίχνουμε και το αλάτι και τους σπόρους  . Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το ζεστό νερό ,τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι  το μέλι και το λάδι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε μια κολλώδη ζύμη για 3-4 λεπτά .Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του ή με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο και μακριά από ρεύματα να δουλέψει, για 12 ώρες  να διπλασιαστεί σε όγκο, για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε το μέσα στο φούρνο της κουζίνας . Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία στο σπίτι, η ζύμη μπορεί να διπλασιαστεί πιο νωρίς, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχήσει. Όσο λιγότερο παιδεύουμε την ζύμη τόσο πιο πολλές κυψέλες θα έχει το  ψωμάκι μας .
  2. Βγάζουμε τη ζύμη 2 ώρες πριν ψήσουμε το ψωμί με λαδωμένα χέρια με λίγο καλαμποκέλαιο την τοποθετούμε πάνω σε καλά αλευρωμένο πάγκο ή βαμβακερή πετσέτα(βαμβακερή όχι πετσετέ )ή πάνω σε  μια λαδόκολλα .Πασπαλίζουμε πολύ καλά τη ζύμη από πάνω με αλεύρι.Διπλώνουμε 5-6 φορές τη ζύμη.
  3. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε την ζύμη μας και την ανοίγουμε με λαδωμένα χέρια την ζύμη μας .Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C 
  4. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά
  5.  Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε  το ψωμί δροσερό σε ένα ράφι για τουλάχιστον μία ώρα πριν να κόψουμε  .










Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΙΤΣΑ


Μια ιδιαίτερη πίτσα..φτιάξαμε σήμερα για να γιορτάσουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου .. στο σπίτι μας  είχαμε ένα σημαντικό άτομο που έχε τα γενέθλια του σήμερα και του ετοιμάσαμε 
μια τούρτα για τα γενέθλια του και την νοστιμότατη αυτή σοκολατένια πίτσα ..Πάμε να την ετοιμάσουμε ..Μπορούμε να την  ετοιμάσουμε με όποια ζύμη της αρεσκείας σας .θέλετε 
Εγώ σας δίνω μερικές ζύμες με σίγουρη επιτυχία Ζύμη για πίτσα με ανθρακούχο νερό , την Ζύμη πίτσας, την Πίτσα calzone, τηνΣούπερ ζύμη για πίτσα



ΥΛΙΚΑ:
3/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 και 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού γερή μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή μέλι
30 γρ γιαούρτι ή γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο για το τέλος

ΓΕΜΙΣΗ:

Σας δίνω μια  ποσότητα από τα παρακάτω υλικά της  γέμισης ..εσείς όμως  χρησιμοποιήστε ποσότητες σύμφωνα  με  την  δικής σας προτίμηση
1/3 φλιτζάνι κρέμα σοκοφρέτας ή Μερέντα ή Nutella
1/3 φλιτζάνι (60-80 γρ )σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ή ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος
1/3 φλιτζάνι (60-80 γρ )σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρας
1/3 φλιτζάνι (60-80 γρ )σταγόνες λεύκης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη λευκής σοκολάτας
1/3 φλιτζάνι (60 γρ )μίνι marshmallows 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πάντα  παρασκευάζω την ζύμη για πίτσα στον αρτοπαρασκευαστή, αλλά  μπορούμε να ζυμώσουμε και με το χέρι, αλλά μπορούμε να ζυμώσουμε και με  το  πολυμίξερ ζυμώνοντας με μέση ταχύτητα.Η σειρά των υλικών που πρέπει να συμπεριληφθούν είναι ίδια.
  • Τοποθετούμε κοσκινισμένο το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη (ή μέλι) ζυμώνοντας με το μισό νερό που αναφέρεται στη συνταγή. Το νερό θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι χλιαρό.Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια μαγιά,πρέπει πρώτα να την διαλύσουμε σε χλιαρό νερό και να την αφήσουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Διαλύουμε το αλάτι στο υπόλοιπο νερό. Ρίχνουμε το αλμυρό νερό στη ζύμη και συνεχίζουμε τη ζύμωση και προσθέτουμε στο τέλος το λάδι και το γιαούρτι. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική,το αλάτι το προσθέτουμε πάντα ξεχωριστά από τη ζύμη και σε αυτό το στάδιο της ζύμης, δεν πρέπει ποτέ να έρθει σε άμεση επαφή με τη μαγιά.
  •   Ζυμώνουμε  για περίπου 10-15 λεπτά, 
  • Στη συνέχεια,μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο και ελαφρώς λαδωμένο γυάλινο μπολ και το καλύπτουμε με ένα πανί. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε χλιαρό μέρος χωρίς ρεύματα μέχρι να διπλασιαστεί..Θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά με μία ώρα και ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος (το καλοκαίρι, για παράδειγμα το ανέβασμα της ζύμης  είναι ταχύτερο ).
  • Σε αυτό το σημείο,μπορούμε να ανοίξουμε την ζύμη ρίχνοντας λίγο σιμιγδάλι στον πάγκο εργασίας και να ετοιμάσουμε τις πίτσες μας ή να αφήσουμε την ζύμη στο ψυγείο να ωριμάσει όλη τη νύχτα, να καλύπτονται με διαφανή μεμβράνη ή σε σακουλάκια ζίπ-λοκ και να την βγάλουμε έξω από το ψυγείο σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το μαγείρεμα τις πίτσας.
  • Και όταν τις τοποθετήσουμε στον καταψύκτη τις βγάζουμε  από τον καταψύκτη τουλάχιστον 8-10 ώρες πιο πριν, βάζοντας την στην συντήρηση,ώστε να έχει αργό ξεπάγωμα η ζύμη και θα την βγάλουμε σε θερμοκρασία δωματίου 1-2 ώρες να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και με λίγο αλευράκι στα χέρια μας γιατί θα κολλάει λίγο θα τις δώσουμε σχήμα  που θέλουμε στο τάψί μας που έχουμε  βάλει αντικολλητικό χαρτί (εγώ βάζω και λίγο λαδάκι στο αντικολλητικό χαρτί  και γίνετε πολύ τραγανή η κρούστα  της  από κάτω ). 
  • Οι συσκευασμένες ζύμες σε ζίπ-λοκ μπορούν να παραμείνουν στο ψυγείο για έως και δύο 24 ώρα.
  • Στη συνέχεια, ανοίγουμε τις πίτσες με τα δάχτυλά μας ή με έναν τροχό-ρόλο πλάστη ,ανάλογα με το πάχος που θέλουμε. Αφήνουμε τις πίτσες να ξεκουραστούν για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια γαρνίρουμε με υλικά  για να μας αρέσουν 
    Ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο με μέγιστη ισχύ (250 βαθμούς) για λίγα λεπτά ή σε ξύλινο φούρνο αν είστε αρκετά τυχεροί για να το έχετε!
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΙΤΣΑ :
  • Σε ένα στρογγυλό ταψάκι που έχουμε λαδώσει ανοίγουμε την ζύμη ..προσπαθώντας  να κάνουμε ένα μικρό κόθρο με τα χέρια μας όπως  φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες ..βουτυρώνουμε με  το λιωμένο βούτυρο και σε  προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για  12  λεπτά στους  200 βαθμούς 
    • Βγάζουμε την ψημένη ζύμη και αλείφουμε με την κρέμα σοκοφρέτας ..και πασπαλίζουμε με τις  σοκολάτες υγείας ,γάλακτος ,και άσπρης και  ξηρούς καρπούς τις αρεσκείας σας και αν θέλετε  marshmallows
    • Ξανά βάζουμε την πίτσα μας στο φούρνο και ψήνουμε για 3_4 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες μας ..την βγάζουμε περιμένουμε λίγο να κρυώσει και την απολαμβάνουμε ...                                                            
    • Με αυτή τη συνταγή είμαι βέβαιη ότι η πίτσα σας θα είναι τέλεια!
                                                                                    Καλά ζυμώματα  για πίτσα! 











    Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.

    Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

    ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΝΤΕΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ





    Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας συνταγές ..την λατρεύουμε..Την φτιάχνω χρόνια τώρα ...αλλά  ποτέ δεν την φωτογράφησα να  σας  την δείξω ..Την  έβαλα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα..και  θα  την ξανά φωτογραφίσω .Τις φωτογραφίες που σας  έχω τώρα είναι πολύ παλιές από την πρώτη φορά που το έφτιαξα ..Θα είναι και 7-8 χρόνια  που την έφτιαξα αλλά τα κοριτσάκια  μου τότε  μικρά ..έβαλαν το χεράκι τους και μετέφεραν το αρχείο με τις φωτογραφίες σε ένα άλλο άσχετο αρχείο και  κατά τύχη σήμερα  το βρήκα ...και αποφάσισα να  την ανεβάσω μιας και την αγαπάμε πολύ αυτή την συνταγή...

    ΥΛΙΚΑ : 
     500 γρ πατάτες βρασμένες με την φλούδα τους
     350 γρ στήθος κοτόπουλου 
    250 γρ μοτσαρέλα σε φέτες ή όποιο άλλο μαλακό κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (από τα οποία  κρατάμε το 50 γρ για το τέλος )
    100 γρ ρεγγάτο τριμμένο 
        50-70 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
        2 αυγά 
        100 ml γάλα 
        πιπέρι και λίγη πάπρικα 
        Λίγο βούτυρο ή λαδάκι για το σκεύος 
        2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά 
         Φρέσκο θυμάρι
         λάδι για το τηγάνισμα του κοτόπουλου 
         Μια σκελίδα σκόρδου λιωμένη ή σκορδόλαδο εναλλακτικά 

         ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
       
       Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς  
       Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε στον ατμομάγειρα .Στη συνέχεια πλένουμε και το κοτόπουλο,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια ,και ρίχνουμε το πιπέρι και την πάπρικα ή αν έχουμε μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο. Το θωρακίζουμε στο καυτό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι και από τις δύο πλευρές 
        Αφού βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.Κόβουμε σε φέτες και την μοτσαρέλα τα 200 γρ 
        Παίρνουμε ένα  πυρέξ και το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά ,τοποθετούμε τις φέτες πατάτας ,μοτσαρέλας εναλλάξ .Προσθέτουμε και λίγο θυμάρι επάνω και χτυπάμε τα  δύο αυγά με το γάλα αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στην συνέχεια τελειώνουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και την μοτσαρέλα και το ρεγγάτο που κρατήσαμε ..
       Και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας μέχρι να  πάρουν ένα ωραίο χρώμα ..
       



    Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.