Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

ΚΑΡΔΙΑ ΖΥΜΑΡΕΝΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ





Αγίου Βαλεντίνου..η γιορτή της αγάπης❤️,του έρωτα 💌
Για μένα έρωτας,μεράκι,λατρεία είναι το ζυμαράκι όπως καταλαβαίνετε τόσα χρόνια τώρα ..αφήστε με στην κουζίνα μου και δώστε μου έναν αρτοπατασκευαστη να ζυμώνει (συγχωρέστεμε τα χεράκια μου πονάνε)αλεύρι,υγρά,γάλα _νεράκι και φυσικά μαγιά και είμαι ικανή να είμαι όλη μέρα στον πάγκο της κουζίνας και να δημιουργώ υπέροχα σχέδια με την ζύμη .
Αυτή την φορά ετοιμάσαμε μια ζυμαρένια καρδιά ❤️ με αλλαντικά ότι είχε το ψυγείο μου...Εσείς βάλτε ότι σας αρέσει..από αλλαντικά,τυριά ,πιπεριές ,καλαμπόκι,ελιές,κοτόπουλο ..ότι μας αρέσει,μπορεί να γίνει ακόμα και με Μερέντα,αλλά και με κρέμα πατισερι,αλλά και κρέμα μπουγάτσας ...
Η φαντασία δεν σταματά πουθενά άλλωστε η μαγειρική και ακόμα πιο πολύ η αρτοποιεία ...δεν έχει στάνταρ ...θέλει μεράκι,αγάπη ,φαντασία ...αφήστε την ελεύθερη και δημιουργήστε ...μαζί μου υπέροχα εδέσματα για σας και την οικογένεια σας με πολύ αγάπη❤️💌.Πριν χρόνια φτιάξαμε μια ακόμα καρδιά ζυμαρένια ❤️αλλά  με γέμιση κοτόπουλου
Πάμε να την φτιάξουμε παρέα λοιπόν ...Η συνταγή για το ζυμάρι είναι από εδώ


ΥΛΙΚΑ:
550-600 γρ αλεύρι για όλες της  χρήσεις ή για τσουρέκια αν θέλετε  για ακόμα πιο καλό αποτέλεσμα
150 ml νερού χλιαρό
100
 ml γάλα χλιαρό 
 60 ml λάδι
 1 αυγό
 30 γρ γιαούρτι(εγώ βάζω 30γρ γιαούρτι φρέσκο πρόβειο με 2 κουταλιές γάλα,τα έκανα μια ξινή  κρέμα ή κεφίρ ότι έχω στο ψυγείο )
7 γρ μαγιά ξερή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 60-70 γρ βούτυρο λιωμένο σαν κρέμα 
 3 κουταλιές της σούπας γάλα για το τέλος
 1 αυγό για το τέλος   

ΓΕΜΙΣΗ: Κίτρινα τυριά, μοτσαρέλα,παρμεζάνα ,πεπερονι, γαλοπούλα,καλαμπόκι,λίγη σάλτσα ντομάτα χωρίς υγρά..γενικά ότι έχετε και σας αρέσει .....το αφήνω στην δική σας διάθεση τι θα προσθέσετε ακόμα. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε την μαγιά,μια κουταλιά ζάχαρη και 3_4 κουταλιές από το αλεύρι και πρόσθετουμε και το χλιαρό νερό,ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε σκεπασμένο να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.
  • Στον κάδο του αρτοπατασκευαστή πρόσθετουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το γάλα,το νερό και τη ζάχαρη στη συνέχεια,  προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο-λίγο όχι όλο μαζί,ίσως χρειαστεί περισσότερο ανάλογα το αλεύρι μας 
  • Και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη , προσθέτουμε το λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο),το αλάτι και το αυγό και το γιαούρτι. 
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας,να μην κολλάει στα  χέρια μας και να είναι  ελαστική και απαλή .Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη ,μακριά από κρύα ρεύματα, ή σε αναμμένο φούρνο στους 50 βαθμούς για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο της η ζύμη.Αφού ο όγκος της ζύμης μας έχει διπλασιαστεί,χωρίζουμε σε δύο ίσες μπάλες.Και στη συνέχεια μοιράζουμε σε 6-8 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε με τα χέρια μας ή τον πλάστη σε μικρές πίτες όπως φαίνεται στις  φωτογραφίες πιο κάτω αλείφουμε με την βοήθεια ενός πινέλου το βούτυρο  που έχουμε μαλακώσει  ελαφρά σε θερμοκρασία  δωματίου και  τοποθετούμε το ένα  φύλλο πάνω στο άλλο ,το τελευταίο φυλλαράκι δεν το βουτυρώνουμε. Τυλίγουμε με διάφανη  μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2_3  ώρες το έχω αφήσει και   μια ολόκληρη νύχτα. Βγάζουμε την ζύμη από την κατάψυξη και  αλευρώνουμε τον πάγκο   εργασίας μας.
  • Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι ζύμης σε φύλλο με τον πλάστη σε σχημα τετράγωνο 35χ35 .. πάχους 1_2 εκατ και κόβουμε με ένα τσερκι σε σχήμα καρδιάς . Τα υπόλοιπα ζύμης τα αφήνουμε στην άκρη.
  •  Πριν προσθέσουμε αρχικά την σάλτσα ντομάτα τρυπάνε με ένα πιρούνι την ζύμη και  πασπαλίζουμε το κάτω Φυλλο ζύμης με λίγο ψιλό σιμιγδάλι,προσθέτουμε  την σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά μας .Ανοίγουμε και τομαλλο κομμάτι σε τετράγωνο φύλλο 35χ35  πάχους 1_1/2  εκατοστά και με το εργαλείο κοπής ζύμης κόβουμε την ζύμη και σκεπάζουμε την καρδιά μας με το ζυμαρακι,με τα υπόλοιπα της ζύμης τελειώνουμε την ζυμαρένια καρδιά ❤️ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω.
  • Αφήνουμε τη ζυμαρένια καρδιά να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και με ένα πινέλο αλείφουμε την ζύμη μας . ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς να πάρει ένα υπέροχο χρυσοκίτρινο χρώμα .

Οι φωτογραφίες είναι από μια άλλη συνταγή. Ξέχασα να βγάλω σήμερα αυτό το στάδιο ...

Το πλέγμα στην ζύμη γίνετε με το παραπάνω εργαλείο ζύμης,είναι τo αγαπημένο μου ...




Μείνετε συντονισμένοι.................
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  
 Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: