1 κούπα ζάχαρη(180-200γρ)
150 γρ γιαούρτι πρόβειο
2 αυγά μέτρια
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο (120 ml)
100 ml βραστό ζεστό νερό όχι καυτό .
2 βανίλιές με άρωμα πορτοκάλι
180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ πούδρα αμυγδάλου (προαιρετικά αν δεν έχετε μην το προσθέτετε ή φουντουκιού )
30 γρ κακάο άγλυκο
1φακελάκι μπέικιν πάουντερ
5 γρ σόδα φαγητού
Λίγο κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αμύγδαλα ή φουντούκια τριμμένα για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά με αλεύρι ή λίγο κακάο μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση ή οποία θέλετε αλλά όχι πιο μεγάλη από 22-24 εκατ
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γιαούρτι,το ξύσμα,τις βανιλίνες και το καλαμποκέλαιο .
- Ρίχνουμε και τα στερεά υλικά ,το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα και τέλος προσθέτουμε και το ζεστό νερό . Έχω δοκιμάσει να προσθέσω το νερό πριν να προσθέσω το αλεύρι και είχα το ίδιο υπέροχο αποτέλεσμα .
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα για 40’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε λίγο να κρυώσει 2_3 λεπτά έπειτα το γυρίζουμε στην πιατέλα που θέλουμε και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα καλά στημένη και περιμένουμε να υδρώσει και να γλυστρείσει και να ξεκολλήσει απο την φόρμα μας
- Το στολίζουμε με λιωμένη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί και μια κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο ..
- Το κέικ το έφτιαξα και με καφέ φίλτρου αντί να προσθέσω νερό .
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε,μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου