Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Την ζύμη για πίτσα την έφτιαξα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου .Ετοίμασα πίτσες σε σχήμα καρδιάς ,γιορτάζουμε και εμείς σήμερα όχι μόνο την αγάπη αλλά τα γενέθλια ενός σημαντικού ατόμου στην οικογένεια μου ..

Άλλη μια ζύμη για πίτσα με γιαούρτι και μέλι φτιάξαμε σήμερα.

Έχω δοκιμάσει Ζύμη για πίτσα με ανθρακούχο νερό που για μένα την θεωρώ την πιο υπέροχη. Αλλά και άλλες πολλές συνταγές.  Δεν μένω ποτέ σε μια συνταγή μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργιες συνταγές ..

Πάμε να δούμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ..

ΥΛΙΚΑ:

4 και 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (630 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
150 γρ γιαούρτι στραγγίστό
1 κουταλιά της σούπας μέλι 
200 ml νερό 
50 ml λάδι
25 γρ μαγιά ή 1 φακελάκι 7-9 gr ξερή μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά ,την διαλύουμε με  το χλιαρό νερό και προσθέτουμε 3_4 κουταλιές αλεύρι (προσέχουμε να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά ).
  • Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή προσθέτουμε τη φουσκωμενη μαγιά και το γιαούρτι και το λάδι προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ,το αλάτι και το μέλι .
  • Αν το ζυμώσουμε με τα χέρια μας σε ένα μπόλ προσθέτουμε το αλεύρι το κοσκινισμένο, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο του και προσθέτουμε τη φουσκωμενη μαγιά και το γιαούρτι και το λάδι,το αλάτι .
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη,την βάζουμε σε  ένα μπολ λαδομένο με λίγο καλαμποκελαιο  αφήνουμε να διπλασιαστεί,για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος ζεστό μακριά από κρύα ρεύματα αέρα σκεπασμένη .
  • Αφού φουσκώσει η ζύμη μας τη βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και μοιράζουμε την ζύμη στα 2 ή 3 κομμάτια και προχωράμε στην κατασκευή της πίτσας 

Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: