Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Βραχάκια σοκολάτας τα γλυκίσματα των παιδικών μας χρόνων ..🎄🎅🎄

Τα Χριστούγεννα θυμάμαι παιδί με την μαμά μου να τα ετοιμαζουμε ..τα αμύγδαλα να ψήνονται στην ξύλινη σόμπα....η σοκολάτα να ετοιμάζεται στην κουζίνα και φυσικά την μαμά μου να προσπαθεί να μαζέψει τις σοκολάτες που πιτσιλούσαμε με την αδερφή μου,όσο τα φτιάχναμε ειδικά τις γιορτές των Χριστουγέννων🎄🎅🎄..και όχι μόνο,αλλά σε κάθε γιορτή ..🎆🎇🎈

Οι ξηροί καρποί"λουσμένοι"στην σοκολάτα είναι η νοστιμιά που βρίσκει κανείς στο απλό αυτό σοκολατάκι που υπάρχει τόσες δεκαετίες. Δύο βασικά υλικά, η λιωμένη σοκολάτα και οι ξηροί καρποί που αγαπάμε,δίνουν ένα αποτέλεσμα που αντέχει για δεκαετίες στις προτιμήσεις μας. 

Θυμάμαι επίσης την μαμά μου να τα αποθηκεύει στην καινούργια σοκολατιέρα στο σαλόνι στο κρύο μιας και την εποχή εκείνη δεν υπήρχε ζεστή σε όλο μας το σπίτι ...τα έκρυβε θα έλεγα κυριολεκτικά σε σημεία που δεν θα τα βρίσκαμε εγώ και η αδερφή μου ...τα ήθελε όπως έλεγε πάντα για μια ώρα ανάγκης να έχει να κεράσει .Όμως εμείς πάντα βρίσκαμε την κρυψώνα της😉 ..και αφήναμε πάντα ένα_ δύο άντε τρία σοκολατάκια να έχει η μητέρα μου να κεράσει οποίο επισκέπτη θα έρθει της χριστουγεννιάτικες γιορτές. .

Κάθε χρόνο φτιάχνουμε με τα κοριτσάκια μου βραχάκια φέτος είπε να κάνουμε μια αλλαγή..τα στολίσαμε με ζαχαρωτά  καραμελάκια που μας αρέσουν πολύ να στολίζουμε τα πάντα τα Χριστούγεννα..κέικ,βασιλόπιτες, σοκολατάκια,μπισκότα και προσθέσαμε και και φυσικά προσθέσαμε και άλλους ξηρούς καρπούς που αγαπάμε φυστίκια Αιγίνης,καρύδια,φουντούκια..βάλτε ότι σας κάνει κέφι..ότι σας αρέσει .

Είχαμε φτιάξει στο παρελθόν Σοκολατάκια με κράμπερις και ξηρούς καρπούς ..

ΥΛΙΚΑ:                           

3 σοκολάτες κουβερτούρες ή 2και 1 σοκολατα γάλακτος των 125 γρ  

1/2 κούπα αμύγδαλα ψημένα ανάλατα ή και ωμά

1/2 κούπα καρύδια ,φιστίκια Αιγίνης,φουντούκια κομμάτια στην μέση  (ότι θέλουμε και έχουμε στο ντουλάπι μας)

1/2 κούπα κράμπερις

2_3 κουταλιές καλό ελαφρύ λάδι 

Τριμμένους ξηρούς καρπούς και κάς κάς ζαχαροπλαστικής .

             🎀ΕΚΤΕΛΕΣΗ🎀

Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομμάτια.

Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ μπολ και τις λιώνουμε σε μπεν μαρι  προσθέτοντας μέσα και δυο κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλα,προσθέτοντας τους ξηρούς καρπούς και τα κράμπερις (αναλόγα τα γούστα μας).

Αφήνουμε το μείγμα πρώτα να κρυώσει λίγη ώραλγια να μην απλώσει η σοκολάτα.

Παίρνουμε με ένα κουταλάκι του παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας μια μικρή ποσότητα που με το μάτι να γίνετε το μέγεθος που θα θέλαμε και τα βάζουμε σε λαδόκολλα να στεγνώνουν.

Τα βάζουμε σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους ώστε να μην ενωθούν μεταξύ τους .Τα εκθέτουμε σε κρύο περιβάλλον ψυγείο,ή τωρα το χειμώνα που έχει κρύο στην ατμόσφαιρα  περίπου 2 ώρες(αναλόγως την θερμοκρασία του δωματίου) θα έχουν στεγνώσει και σταθεροποιηθούν.

Αν θέλουμε τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή τα βάζουμε σε χάρτινες θήκες όπως τα τρουφάκια...

Τα διατηρούμε σε ένα γυάλινο μπολ η μεταλλικό κουτί...αν προλάβουν να μείνουν ...Εμεις μέσα σε 24 ώρες δεν υπήρχε αμύγδαλακι ..είμαστε πολύ φαγανοι ...😉

    

🎄🍫    ΤΑ ΑΠΟΛΑΥΑΝΟΥΜΕ..μόνοι σας ή και με παρέα,είναι μοναδικά και υπέροχα.🎄🍫🎄🍫

Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδαFacebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Υπέροχα βραχάκια σοκολάτας

plathozymarakiablogspot.com είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ !! Κοπιάστε να τα απολαύσουμε...