Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

COOKIES ΜΕ 2 ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ















ΥΛΙΚΑ

     3 -1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
     1 κούπα ή 225 γρ βούτυρο ανάλατο
     1/2 κούπας ή  100 γρ ζάχαρη  κρυσταλλική
     1/2 κούπας ή 100  γρ  ζάχαρη καστανή
    150 γρ μαύρη σοκολάτα  ή σταγόνες  σοκολάτας  κουβερτούρα
     150 γρ  σοκολάτα γάλακτος ή  σταγόνες  σοκολάτας γάλακτος
      2 μεγάλα αυγά
      1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού 
     1/2  κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
     2 βανίλιες 
     1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Χτυπάμε  το μαλακό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου), τη ζάχαρη, τις βανίλιες  και στην συνέχεια  τα αυγά μέχρι να έχουμε μια αφράτη βουτυρένια  κρέμα  
  • Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ,τη σόδα το αλάτι κοσκινίζουμε  στη συνέχεια προσθέτουμε και σταδιακά την παραπάνω κρέμα βουτύρου.
  •  Ρίχνουμε  τις  σταγόνες  σοκολάτας ή κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (όχι πολύ μικρά)  και να τα προσθέτουμε   στη ζύμη μπισκότων. Ανακατεύουμε  τα κομμάτια σοκολάτας με ένα ξύλινη  κουτάλα
  • Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 175 ° C.
  • Ενώ ο φούρνος θερμαίνεται, βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο.
  • Αφού ο φούρνος φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, παίρνουμε τη ζύμη (θα πρέπει  είναι μαλακιά), υγραίνουμε  τις παλάμες μας με νερό και σχηματίζουμε  μικρές μπάλες  στο μέγεθος μιας ολόκληρης καρύδας.ή αν θέλουμε τις ζυγίζουμε 35-40 γρ κάθε μια .
  •  Βάζουμε τις μπάλες cookieς σε ταψί,  με χαρτί ψησίματος, αφού  τα τοποθετήσουμε  με  απόσταση 4-5 cm  μεταξύ  τους
  •  Ψήνουμε  τα μπισκότα σε  προθερμασμένο  φούρνο  στους  170 βαθμούς, για 10-12  λεπτά   ανάλογα το  φούρνο μας ή έως ότου οι άκρες να  αποκτήσουν ένα  ελαφρώς χρυσό χρώμα . Το εσωτερικό  των μπισκότων δεν πρέπει να  πολύ  ψημένα.
  •  Όταν παρατηρήσουμε ότι οι άκρες αρχίζουν να γίνονται καφέ βγάζουμε  το  ταψί  μας  έξω από το φούρνο και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 2-3 λεπτά, χωρίς να αγγίξουμε τα cookies.
  • Μετά από 2-3 λεπτά, τα μπισκότα αρχίζουν να γίνονται σκληρά  έτσι ώστε να μπορούν να τα πάρουμε   απαλά, και να τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν  εντελώς.


Μερικά χρήσιμα μυστικά για τέλεια cookies :
Βούτυρο πάντα σε  θερμοκρασία δωματίου
Αλεύρι  για όλες τις χρήσεις και μετράω πάντα με την κούπα -μεζούρα που σας  δείχνω πιο πάνω, γεμίζω και  με το μαχαίρι κόβω την περισσότερη  ποσότητα. 
Σοκολάτες χρησιμοποιήστε πολλών ειδών ,φυσικά μπορούμε να  βάλουμε και σοκολάτα  που την έχουμε εμείς κόψει κομματάκια  
 Ψήσιμο όχι πολύ όταν τα  βγάζουμε πρέπει να κρατάνε ελαφρώς 
Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε την ζύμη , να την μοιράσουμε σε μπαλάκια και να την καταψύξουμε και όταν την χρειαστούμε να την βγάλουμε  σε  θερμοκρασία  δωματίου ,τα  τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει  λαδόκολλα για  2 ώρες  να  έρθει στην κατάλληλη θερμοκρασία  η ζύμη και να την ψήσουμε και έχουμε έτοιμα πετυχημένα cookies
Η συνταγή βγάζει 22-24 κομμάτια  .
Πηγή 
Απολαύστε τα  είναι πολύ νόστιμα!

Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά . 

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ






 Η ιδέα  για  την συνταγή  είναι από εδώ https://www.olivemagazine.gr/
Δε θα μπορούσε  από το blog να λείπουν μερικές συμβουλές για  σίγουρη επιτυχία
Αποφασίσατε  να φτιάξετε  μελομακάρονα με τα χεράκια σου; 
Πολύ καλά κάνετε  γιατί το άρωμα τους όσο ψήνονται, σε βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τον καλύτερο τρόπο. Για να σας πετύχουν, όμως στα σίγουρα, δείτε τι πρέπει να προσέξετε .
Μερικές από τις συνταγές  μου θα τις  δείτε  εδώ ..  1.Μελομακάρονα της μαμάς μου  2. Μελομακάρονα της Αννας  3.Μελομακάρονα με χυμό μανταρίνιου  4.Μελομακαρονα γεμιστά με καρύδια  Τέσσερις υπέροχες συνταγές  δοκιμάστε  τες ... Πάμε να δούμε τα  μυστικά μας ..
1. Τα μελομακάρονα αξίζουν το καλύτερο. Δεν τα φτιάχνουμε  κάθε μέρα, προορίζονται για τη μεγαλύτερη ίσως γιορτή του χρόνου και θα τα προσφέρουμε στα αγαπημένα σου πρόσωπα (και σε θείες έτοιμες να επισημάνουν την κάθε απόκλιση από τα πάντα τέλεια δικά τους…), γι αυτό και θα τα φτιάξουμε με τα καλύτερα υλικά: αλεύρι άριστης ποιότητας, παρθένο ελαιόλαδο, καλό μπράντι και θυμαρίσιο μέλι, που εξασφαλίζουν τέλεια γεύση.
2.Πριν ζυμώσουμε κοσκινίζουμε . Ετοιμάζουμε από πριν όλα τα υλικά της συνταγής πάνω στο πάγο εργασίας  μας και κοσκινίζουμε το αλεύρι μας ,γιατί το ζύμωμα  των μελομακάρονων απο την στιγμή που θα το προσθέσουμε γίνετε με το χέρι 
3.Το ζύγισμα δεν είναι προαιρετικό. Όλοι έχουμε χειρόγραφες συνταγές των γιαγιάδων μας που αναφέρουν π.χ. για το αλεύρι “όσο πάρει”, αλλά επειδή ειδικά στην περίπτωση των μελομακάρονων η ποσότητα πρέπει να είναι ακριβής, ζυγίζουμε πάντα τα υλικά σου σύμφωνα με τις αναλογίες της συνταγής που ακολουθείς. Σημειώνουμε  ότι τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
4. Τα μελομακάρονα αγαπούν τα αρώματα. Το μπράντι, το πορτοκάλι, η κανέλα και το γαρίφαλο, που υπάρχουν στην παραδοσιακή συνταγή, χαρίζουν στα μελομακάρονα υπέροχο και πολύ γιορτινό άρωμα. Βέβαια, μπορούμε  να πειραματιστούμε  με τα μελομακάρονα προσθέτοντας κι άλλα αρωματικά, όπως ξύσμα μανταρίνι, τζίντζερ ή μπύρα. Επιπλέον, μπορούμε  να αντικαταστήσουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με μαύρη για τους δώσουμε ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση.
5. Προσοχή στο ανακάτεμα! Τα μελομακάρονα απαιτούν ελάχιστο ζύμωμα γιατί η ζύμη μπορεί να σφίξει και να μη γίνουν αφράτα στο τέλος. Ιδανικά, χτυπάμε  στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε  τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Όταν ρίξουμε το αλεύρι ανακατεύουμε  λίγο με τα χέρια, ίσα ίσα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν πλάσουμε τα μελομακάρονα.
6. Με κουπ πατ ή με το χέρι. Δεν έχει μεγάλη σημασία, μιας και μπορούμε  να καταφύγουμε στο κλασικό στενόμακρο σχήμα που πλάθεται με τα χέρια ή να κόψουμε  τα μελομακάρονα σου σε διάφορα σχήματα όπως αστεράκια, χρησιμοποιώντας κουπ πατ. Σημειώνω  ότι αν τα πλάσουμε  με τα χέρια θα μπορούμε  πιο εύκολα να τα γεμίσουμε αν θέλουμε  και με καρύδι. Επίσης, για να μοιάζουν ακόμη πιο παραδοσιακά μπορούμε  αφού τα πλάσουμε, να “κεντήσουμε” την επιφάνεια τους με πιρούνι ή να τα πατήσουμε  πάνω στον τρίφτη του τυριού.
7. Προσοχή στο ψήσιμο. Αραδιάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστα στο φούρνο, στους 180 C για περίπου 25 λεπτά (ή όσο λέει η συνταγή) σου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
8. Μελομακάρονα χωρίς σιρόπι δεν γίνονται. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν και ετοίμασε το σιρόπι. Το βράζουμε  να δέσει και κατόπιν το χαμηλώνουμε, ώστε να διατηρείται ζεστό, αλλά να μη βράζει. Βουτάμε  σε δόσεις τα μελομακάρονα στην κατσαρόλα με το σιρόπι, τα αναποδογυρίζουμε για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά και ύστερα τα βγάζουμε στην άκρη και συνεχίζουμε  με τα υπόλοιπα. Μεταφέρουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα σερβιρίσματος, τα πασπαλίζουμε  με ψιλοκομμένα καρύδια και τα περιχύνουμε  με όσο σιρόπι έχει περισσέψει. Αφού κρυώσουν εντελώς, είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Extra tip. Αν ζηλέψουμε  τα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας μπορείς να τα φτιάξουμε κι εμείς στο σπίτι. Συγκεκριμένα, αφού σιροπιάσουμε τα μελομακάρονα, τα αφήνουμε  σε σχάρα να στραγγίξουν από το πολύ σιρόπι και στη συνέχεια λιώνουμε σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα βουτάμε μέσα ένα-ένα ή περιχύνουμε με τη σοκολάτα την επιφάνειά τους.

Πάμε  να  δούμε λίγο  και μερικές άλλες συμβουλές:


  •  Αλεύρι :  αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μαλακό και  η ζύμη να είναι απαλή  και λαδερή και δεν την ζυμώνουμε πολύ να μας ξεράσει το λάδι και δεν προσθέτουμε  άλλο λάδι γιατί μετά  θα  γίνουν σκληρά και ξερά .
  • Λάδι :ελαιόλαδο πάντα καλής  ποιότητας ελαφρύ  για  καλύτερο άρωμα και άν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και  καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο καλής ποιότητας πάντα για πιο τραγανά και αφράτα μετά  το σιρόπιασμα
  • Kαλό λιώσιμο της ζάχαρης με το λάδι 
  • Καλό ψήσιμο μέχρι κέντρο  τους για  να καλοσιροπιαστούν 
  • Σιρόπ :Κρύα τα  μελομακάρονα και ζεστό το σιρόπι μας , αν τα θέλουμε  πολύ σιροπιασμένα τα αφήνουμε  περισσότερο μέσα στο σιρόπι  βάζοντας τα σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι και τα αφήνουμε  μέσα  στο σιρόπι για  πάνω από 20-30  λεπτά ανάλογα πόσο μελωμένα τα θέλουμε ,τα γυρίζουμε πάλι και από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε για άλλα 30-40  










Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι 

συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ


Ξεκινήσαμε δειλά τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας  με  ζυμαράκια!! 
Χριστουγεννιάτικο δέντρο με αγαπημένες σταφίδες 



ΥΛΙΚΑ:

550-600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  Μύλοι Γεωργανάδων   ίσως και περισσότερο  
25 γραμμάρια μαγιά  ή 1 φακελάκι  ξερή  μαγιά 

60-80 γρ  καστανή ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε και 20 γρ ιμβερτοζάχαρη

5 γρ αλάτι 

150 ml χλιαρό νερό 

150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι 
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι 
 1 βανίλια
40 ml λάδι ελιάς και 40 ml καλαμποκέλαιο  
1/4 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ  
1/4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 
Φιλέ αμυγδάλου για το τέλος ή καστανή ζάχαρη 
100-150 γρ σταφίδες μουλιασμένες σε χλιαρό νερό  



ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  •   Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150 ml  ζεστό  νερό, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και μαγιά. Αναμειγνύουμε  καλά με τα χέρια και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 5-10 λεπτά 
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε  σταδιακά και άλλα υλικά την υπόλοιπη  ζάχαρη, το χυμό,το ξύσμα,την βανίλια, το αλάτι  και το λάδι,το κακουλέ,(και ίσως χρειαστούμε  λίγο περισσότερο αλεύρι ) και προσθέτουμε και τις σταφίδες και συνεχίζουμε  ζυμώνουμε για 15 λεπτά μια μαλακά, ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας,λαδώνουμε λίγο την επιφάνεια της ζύμης και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει,περίπου 40 λεπτά έως 1 ώρα.Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή για 15 λεπτά, και εκεί  το άφησα να φουσκώσει .
  •  Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22 ισόποσα μέρη τους δίνουμε σχήμα μπάλας μια σε  λαδὀκολλα πάνω και  με τα χέρια μας  θα φτιάξουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ,ξεκινάμε με την βάση ένα κομμάτι στην συνέχεια τοποθετούμε τα πρώτα  6 κομμάτια ,έπειτα άλλα 5 και στην συνέχεια 4, άλλα 3 και άλλα 2 και θα τελειώσουμε με 1 .
  • Αν όμως δε θέλουμε να κάνουμε το παραπάνω σχέδιο θ  μοιράσουμε την ζύμη σε  12 ισόποσα κομμάτια  
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.  
  • Στη συνέχεια περνάμε με ένα πινέλο λίγο λαδάκι με  νεράκι ή νερό χλιαρό με μια κουταλιά μέλι   . 
  • Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να  πάρουν  ωραίο χρώμα 
  • Αν θέλουμε τα κοσκινίζουμε με  λίγη ζάχαρη άχνη .και όταν ψηθούν τα  περνάμε με  μια  κουταλιά μερμελάδα διαλυμένη με λίγο  νερό για  να  γυαλίζει ..







Ως την επόμεη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι 

συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ





Μια ποσότητα κακάο που έληγε ήταν η αιτία να  φτιάξω αυτά τα  νόστιμα μπουρεκάκια!

ΥΛΙΚΑ 
  • 550-600 γραμμάρια αλεύρι ίσως και  λίγο  παραπάνω ανάλογα το αλεύρι και  το πόσο μεγάλα είναι τα αβγά μας   
  • 2 αυγά μεγάλα 
  • 230 ml γάλα
  • 25 γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά 
  • 1/4 κουταλιού αλάτι
  • 50-70 γρ  ζάχαρη
  • 60 γρ μαλακό βούτυρο κομμένο σε μικρά  κυβάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 
  • λίγη άχνη  για το τέλος
  • 1 αυγό για το τέλος με 2 κουταλιές γάλα  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ζεσταίνουμε τα 100ml το γάλα  μας  και διαλύουμε   τη  μαγιά μας  με το  1 κουταλάκι του γλυκού μέλι,αφήνουμε να  φουσκώσει για  10 λεπτά .
  •  Βάζουμε  το αλεύρι που πρώτα  το έχουμε κοσκινίσει  σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακούβα  στο κέντρο και προσθέτουμε  το  γάλα με μαγιά και μέλι στο κέντρο του αλευριού και αφήνουν  να ανέβει  για  10 λεπτά η ζύμη μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε  τα αυγά, τη ζάχαρη, το ζεστό  υπόλοιπο  γάλα και το αλάτι και ζυμώνουμε  προσθέτουμε  το μαλακό βούτυρο σπασμένο σε μικρά κομμάτια και   ζυμώνουμε  μια μαλακή ελαστική ζύμη
  • Εγώ τα  έβαλα στον αρτοπαρασκευστή .με την σειρά που αναφέρω παραπάνω .
  •  Το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 1 και 1/2 - 2 ώρες να διπλασιαστεί ο όγκος  της ζύμης
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 9-10 τεμάχια των 80-90 γρ 
  •  Ανοίγουμε  τη ζύμη πάνω σε καθαρό πάγκο εργασίας σε ένα φύλλο με πάχος  1 cm  περίπου 
  • Γεμίζουμε με την γέμιση που έχει κρυώσει στην άκρη της ζύμης και με  ένα κόφτη ζύμης πίτσας κατά μήκος όπως φαίνεται  στις  φωτογραφίες και κλείνουμε  
  • Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα  και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια  διαφανή  μεμβράνη  για μια ώρα.  Μετά τα βουρτσίζουμε με το διαλυμένο αυγό με το γάλα  και  ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 γρ  για 20-25  λεπτά ..  και αφού  μετά κρυώσουν  τα πασπαλίζουμε  με λίγη  άχνη 
1  ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

120 γρ φουντούκια τριμμένα  στο μπλέντερ πολύ καλά τριμμένα
4 κουταλιές σούπας γάλα ή και γάλα καρύδας
50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
4-5 κουταλιές σούπας κρυσταλλική  ζάχαρη
1  κουταλάκι γλυκού ρούμι  ή κονιάκ  ή  ξύσμα  από πορτοκάλι 
1 κουταλάκι γλυκού κακάο  σκόνη
1 κουταλιά κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε  τα τριμμένα φουντούκια με την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύομαι να μαλακώσει προσθέτουμε  το γάλα  και το κακάο μας προσθέτουμε και την σοκολάτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ωραίο  μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει 2-3 ώρες στο ψυγείο!!

2 Κρέμα σοκολάτας :
 ΓΕΜΙΣΗ:
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα  στο μπλέντερ
3/4 φλιτζάνι γάλα 
1/2 ζάχαρη κρυσταλλική (100γρ)
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ 
λίγο ξύσμα πορτοκάλι και λίγες σταγόνες ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά )
1/4  φλιτζανι κακάο  και (50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα την είχα στο ψυγείο και την πρόσθεσα στα υλικά μου)


  •  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  •  Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κακάο και το κορν-φλάουρ ανακατεύουμε συνέχεια και προσθέτουμε και το ξύσμα και το ρούμι ,θα γίνει σαν την σοκολάτα όταν την λιώνουμε σε μπεν μαρί και όσο κρυώνει θα γίνετε πιο στερεή η σοκολάτα   
  •  Αφού κρυώσει λίγο την αδειάζουμε σε δύο μπολ και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο .Πάντα την φτιάχνω από το βράδυ και την έχω έτοιμη το πρωί που θα ετοιμάσω το ζυμαράκι την βγάζω από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την χρησιμοποιήσουμε 














Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ







Ναι  ήρθε η ώρα να  φτιάξω  μπισκοτάκια βουτύρου  αυτή  την φορά με ζαχαρόπαστα.
Καιρό τώρα τα  είχα στο μυαλό μου να  τα  φτιάξω Και να  που ήρθε η στιγμή ,,
Μπήκα  στην κουζίνα  μου και τα ετοίμασα...για  μια  ιδιαίτερη στιγμή ...
Για το γάμο της αγαπημένης μου μικρής ανιψιάς ..Να ζήσετε ..  να είστε πάντα ευτυχισμένα ! Σας αγαπώ!
Η συνταγή είναι από την φίλη στο FB μου  Roula Psittaki μου την εμπιστεύτηκε μαζί με μερικά  μυστικά της ....την ευχαριστώ πολύ !
Είναι η ίδια συνταγή με τα  Μπισκοτάκια βουτύρου Ρούντολφ

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ η συνταγή είναι από εδώ

ΥΛΙΚΑ :
500 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη  
6 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες η 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι  ζάχαρη - βανίλια  με  άρωμα  πορτοκάλι  η  λεμόνι 
λίγο ξύσμα από λεμόνι 
2 κουταλάκια του γλυκού  μπέικιν  πάουντερ 
μια πρέζα αλάτι
Ζαχαρόπαστα  άσπρη  500 γρ
Ζαχαρόπαστα φούξια 250 γρ
Καρδούλες ζαχαρένιες άσπρες και φούξια   

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Χτυπάμε το βούτυρο που  το έχουμε βγάλει από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία  με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα,  προσθέτουμε τα αυγά,τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το κοσκινισμένο  αλεύρι,το αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι καλά.Με μια μαρίζ ενσωματώνουμε την ζύμη μας  μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα την τυλίγουμε  με μεμβράνη και την βάζουμε 60 λεπτά στο ψυγείο,  (αυτό γίνετε για να σφίξει το βούτυρο και να ανοίγει καλύτερα το φύλλο και  να   μην  απλώσουν  στο  ψήσιμο  όσο περισσότερο αφήνουμε την ζύμη τόσο ποιο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε ).
  • Πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα βάζουμε την ζύμη μας και  με  μια ακόμα  λαδόκολλα από πάνω  και  τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε πάχος 5-7 mm, κόβουμε με κου πατ ή  κύκλο 7 εκατ , τα  τοποθετούμε  στο ταψί με λαδόκολλα με κενό ανάμεσα τους,  ή κόβουμε τα μπισκότα με κουπάτ και μεταφέρουμε την λαδόκολλα στο ταψί και τα βάζουμε στο ψυγείο για  30 λεπτα να παγώσουν και βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αφαιρούμε την παραπανίσια ζύμη και τα  βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε  
  • Τοποθετούμε το ταψί  στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) για 10 λεπτά - αν η ζύμη μπει  σε κρύο περιβάλλον θα βοηθήσει τα μπισκότα να κρατήσουν το  ωραίο στρογγυλό σχήμα τους, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160_170  βαθμούς πάνω και κάτω για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν λίγο.Δεν απομακρυνόμαστε  από το φούρνο γιατί υπάρχει περίπτωση  να  τα  ψήσουμε  περισσότερο  και δεν  το θέλουμε .






















Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
 
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.