- Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με τη ζάχαρη και την διαλύουμε με το χλιαρό γάλα (προσέχουμε να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά ).
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του,προσθέτουμε τη μαγιά,το αλάτι και το γιαούρτι και το λάδι
- Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη αφήνουμε να διπλασιαστεί, για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος ζεστό μακριά από κρύα ρεύματα αέρα σκεπασμένη .
- Αφού φουσκώσει η ζύμη μας τη βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας.παίρνουμε ένα κομμάτι 1/3 της ζύμης μας , το ανοίγουμε στρόγγυλο φύλλο πάχους 1 εκατ και το βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί,αμέσως βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα
- Μετά με το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης ανοίγουμε πάλι φύλλο πάχους 1 εκατ και με ένα δαχτυλίδι-φόρμα κόβουμε κύκλους και καλύπτουμε με τους κύκλους-ζύμης όλο το τυρί μας( όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ) και στο τέλος φτιάχνουμε ένα λουλούδι ζύμης και το τοποθετούμε πάνω στη ζύμη.
- Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1ώρα περίπου σε ζεστό μέρος . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
- Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο .Το ψήνουμε για 30 -40 λεπτά να πάρει ένα ωραίο χρώμα ..όπως φαίνεται στις φωτογραφίες
- Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα .
Την αγάπη μου για τα ζυμαράκια την έχετε πια καταλάβει ... σε κάθε blogs μαγειρικής ελληνικό ή ξένο που θα μπω .. πάντα θα ψάξω για ζύμες και μετά θα πάω παρακάτω .. το βουλγάρικο αυτό ψωμάκι είναι από τα πρώτα που έφτιαξα, το λατρέψαμε
4 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι περίπου
25 γρ μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά κοφτή της σούπας αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150 ml. γάλα
3 κουταλιές της σούπας λάδι
ΓΕΜΙΣΗ
50 γρ βούτυρο λιωμένο
250 γρ τριμμένη φέτα
λίγο ανθότυρο και λίγο γιαούρτι
πάπρικα γλυκεία (προαιρετική)
λίγο γάλα για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
3 σχόλια:
Τι αλεύρι βάζετε?
Τι αλεύρι βάζετε?
Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα ! Το αλεύρι που χρησιμοποιώ είναι για όλες τις χρήσεις !! Αλλά το έχω κάνει και με μισό σκληρό αλεύρι για τσουρέκια και το άλλο μισό ..για όλες τις χρήσεις !! Καλημερα σας !!
Δημοσίευση σχολίου