Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΝΗΣΤΙΣΗΜΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



Νηστίσιμα μπισκότα χωρίς αυγά με σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια που τα νοιώθεις στην μπουκιά και φυσικά χωρίς βούτυρο και αγελαδινό γάλα. Μόνο με γάλα αμυγδάλου, απλά ,γρήγορα, νηστίσιμα και με υλικά που μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι μας. Το γάλα το φτιάχνω συχνά στην κουζινα μου ..υπόσχομαι να σας δείξω μια μέρα την συνταγή . Το αμύγδαλο που μένει από την παρασκευή του γάλακτος το βάζω στο φούρνο και μόλις στεγνώσει το αποθηκεύω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη σε σακούλακια ζιπ -λοκ και έχω πάντα  έτοιμη δική μου σπιτική πούδρα αμυγδάλου,που την χρησιμοποιώ στα κέικ μου και στα μπισκότα μου 

Χρησιμοποίησα σοκολάτα υγείας κουβερτούρα 75% κακάο, μπορούμε να την αφαιρέσουμε και να προσθέσουμε σταφίδες.

Την πρώτη φορά που έφτιαξα τα μπισκότα. Χρησιμοποίησα γάλα αγελαδινό και πρόσθεσα αμυγδαλο τριμμένο,σήμερα χρησιμοποίησα ,φουντούκια τριμμένα .Μια δοση δεν φτάνει σας το λέω... φτιάχνω πάντα 3 δόσεις.

 ΥΛΙΚΑ:

60 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο 

70 γρ καρύδια τριμμένα 

1/2 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη 

100 ml  ρόφημα αμυγδάλου 

1 και 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (210 γρ.)

Ξύσμα απο λεμόνιου  ή πορτοκαλιού 

2 βανίλιες 

1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν  πάουντερ 

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι .

100 γρ σοκολατας( 75% κακάο )κομμένη κομμάτια με το μαχαίρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ,το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι,την σοκολάτα, τα καρύδια,τις βανίλιες. Σε ένα άλλο μπολ το λάδι, με την ζάχαρη και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα, προσθέτουμε και το ροφιμα-γάλα αμυγδάλου,προσθέτουμε και τα στερεά υλικά μας και ανακατέυουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη που θα κολλάει στα χέρια μας. Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι γιατί τότε τα μπισκότα μας θα γίνουν σκληρά .Αφήνουνε λιγο στο ψυγείο την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο. 

Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης, ίσα με ενα καρύδι, 30-35 γρ .περίπου κολλάει λαδώνουμε λιγο τα χέρια μας ,τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 3 εκατ.

Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,για 18-20  λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στην επιφάνεια τους.Αφου τα βγάλουμε απότομα φούρνο τα τοποθετούμε σε σχάρα, να κρυώσουν 



Μείνετε συντονισμένοι.................
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  
 Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: