Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

ΖΕΒΡΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΦΙΡ




 Άλλη μια συνταγή κέικ ζέβρα με κεφίρ. Φτιάξαμε πριν καιρό μια άλλη συνταγή Κέικ ζέβρα με χυμό πορτοκάλι 
Σας έχω πει πόσο πολύ το αγαπώ αυτό το γαλακτομικό προϊόν . Ελπίζω να το αγαπήσετε και εσείς ..
ΥΛΙΚΑ:
  •  4 αυγά μεγάλα
  • 150 ml καλαμποκέλαιο 
  • 1-1/2 κούπες ζάχαρη όχι γεμάτες (300 γρ)
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  220 ml κεφίρ ή γάλα αν δεν έχετε 
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού,
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (20 γρ )
  • 1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα  πορτοκάλι  
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
 Για  τη  σοκολάτα
  • κουταλιές της σούπας κοφτές 3_4 σκόνη κακάο
  • 4-5 κουταλιές γάλα  γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 g) ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  :

  1. Αρχικά θα λαδώσουμε μια φόρμα ή ταψί 22-24 cm για κέικ και στον πάτο θα βάλουμε λαδόκολλα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς  Κελσίου 
  2.  Kοσκινίζουμε το αλεύρι μας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί όλα τα ξηρά συστατικά μας,το αλεύρι,το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο με το γάλα και1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το κάνουμε  μια κρέμα σοκολάτας .  
  4. Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε και την βανίλια.  
  5. Με το μίξερ σε χαμηλή,  προσθέτουμε σταδιακά το  κεφίρ και το αλεύρι λίγο λίγο  εναλλάξ, σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαριζ να ενσωματωθεί το αλεύρι 
  6. Παίρνουμε το μισό από το  μείγμα μας και προσθέτουμε  την κρέμα σοκολάτας και τα ανακατεύουμε να  ενσωματωθούν.
  7. Παίρνουμε από το λευκό μείγμα μια κουταλιά και ρίχνουμε στην φόρμα μας και αυτό θα απλώνει μόνο του (δεν το βοηθάμε εμείς καθόλου να απλώσει .. το κάνει αυτό μόνο του )πάντα στο ένα άκρο της φόρμα. 
  8. Παίρνουμε μετά μια κουταλιά  από το μίγμα κακάο και το ρίχνουμε πάνω από το λευκό στο κέντρο πάλι.Περιμένουμε λίγο να απλώσει.Αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μίγματα μας με ηρεμία και χωρίς βιασύνη.
  9. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά και κάνουμε το πείραμα με την οδοντογλυφίδα δηλαδή βουτάμε την οδοντογλυφίδα στο κέντρο και πρέπει να  βγαίνει καθαρή,τότε είναι έτοιμο.
  10. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά σε σχάρα να κρυώσει  και το γυρίζουμε ανάποδα την φόρμα σε μια πιατέλα,σκεπάζουμε με υγρή καθαρή πετσέτα,αυτό θα υδρώσει και θα γλυστρίσει 
  11. Σερβίρουμε όπως είναι ή το γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας.

Καλή απόλαυση και Καλή επιτυχία  !!!

Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές .


Δεν υπάρχουν σχόλια: