Δεν θα μπορούσα να μην έχω στο blog μου για την παραδοσιακή μας βασιλόπιτα του 2024..μια βασιλόπιτα που την κόβει ο κύρης του σπιτιού μας ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μια πίτα κιμά και πράσο.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΖΥΜΑΡΟΠΛΑΣΟΥΜΕ!! Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου!Δεν είμαι Σεφ.Είμαι μια μαμά 2 κοριτσιών 12 και 10.Κλείνω στην κουζίνα μου 12 χρόνια.Αγαπάω την μαγειρική,πιο πολύ μου αρέσει όμως η αρτοποιεία!Έχω περάσει πάρα πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μελετώντας τεχνικές και μυστικά για την παρασκευή της ζύμης.Διάφορα αρτοπαρασκευάσματα από όλο το κόσμο,τα φτιάχνω στην κουζίνα μου και τα δοκιμάζουν τα παιδάκια μου,οι καλύτεροι γευσιγνώστες μου.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ 2024
Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023
ΚΟΥΡΑΠΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ .....
Τελικά τα Χριστούγεννα 🎄 φέτος είμαι με την ψυχή στο στόμα και τα πόδια στην πλάτη....κατάφερα και εφτιαξα και πάλι φέτος τους κουραμπιέδες μου (δεν ξέρω αν προλαβαίνω για μελομακάρονα) και μύρισε το σπίτιμας 🏠 βούτυρο και καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Η συνταγή είναι της μητέρας μου. Ήταν μυστική...όμως σας την έδωσα και την δοκιμάσατε πριν πολλά χρόνια Οι κουραμπιέδες της μαμάς μου
Πάμε πάλι να σας δώσω μια σύντομη περιγραφή λοιπόν για να πάρετε μια πρώτη ιδέα: Είναι βουτυράτοι από το ολοφρεσκο βούτυρο που προμηθευτηκα από το τοπικό τυροκομείο της περιοχής μου,τόσο όσο πρέπει, με ιδιαίτερο άρωμα, τραγανοί και τριφτοί, άγλυκοι και η πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη που τους περιβάλλει έρχεται να καλύψει το κενό της ημίγλυκης ζύμης, μυρωδάτοι και σούπερ αμυγδαλωτοί στην κάθε μας μπουκιά .
Θέλουν 15 λεπτά χτύπημα στο μίξερ (βούτυρο με ζάχαρη) και από κει και πέρα είναι απλά τα πράγματα.
Δοκιμάστε τους. Προλαβαίνετε κι εσείς.
Σας αφήνω πάω στην κουζίνα μου να τους ετοιμάσω 🥣....είναι πολύ αργά και θα με πάρουν τα μεσάνυχτα ....🌃🌠🌌
250 γρ.φυτίνη ή λάδι (εγώ έβαλα ελαιόλαδο και μισό φυτίνη )
250 γρ βούτυρο μαλακό αγελάδος250 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο (εγώ έβαλα φρέσκο από τοπικό τυροκομείο της περιοχής όλο άρωμα )2 κρόκους αυγού σε θερμοκρασία δωματίου300 γρ.αμύγδαλα καβουρδισμένα και αποφλοιωμένα ή και με την φλούδα τους βγαίνουν πιο νόστιμα τα κουραμπιέδες μας,κομμένα με το χέρι μικρά κομμάτια1 ποτηράκι κρασιού άχνη ζάχαρη1 ποτηράκι κρασιού λικέρ ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο2 βανίλιες1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ1 και 3/4 κιλού αλεύρι για όλες της χρήσεις ( 1700γρ ),ίσως και περισσότερο ανάλογα το αλεύρι μας πάντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βγαζουμε τα υλικά μας στον πάγκο της κουζίνας μας για 1-2 ώρες να έρθουν σε θερμοκρασία και να μαλακώσουν τα βούτυρα
- Χτυπάμε τα 3 είδη βουτύρου, πολύ καλά ώσπου να γίνει άσπρο (καλύτερα με το χέρι έτσι λέει η μαμά μου, μια και παλιά δεν είχαν μίξερ εγώ τα χτυπάω με το μίξερ για 10_15 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν ). Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους,το λικέρ,τις βανίλιες και τα αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα να είναι ασπρισμένα και αν θέλουμε τα καβουρδίζουμε λιγάκι( σε φούρνο αναμμένο στους 150 βαθμούς για 5 λεπτά και να έχουν κρυώσει καλά )
- Ανακατεύουμε με τα χέρια λίγο ακόμα να ενωθούν όλα.Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.Ίσως να μην πάρει ρίχνουμε σιγά _σιγά ώστε μέχρι να μη σηκώνει άλλο η ζύμη,να γίνει μαλακια και ελαστική σαν πλαστελίνη.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας πόσο δυνατός είναι για 25-30', μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς,δεν τους ψήνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
- Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε αφού κρυώσουν καλά με άχνη ζάχαρη.
- Το μυστικό είναι στο χτύπημα, το βούτυρο πρέπει να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά, να αφρατέψει και να ασπρίσει και στην άχνη προσθέτουμε και λίγο κορν φλάουρ 1-2 κουταλιές σούπας,βοηθάει στο να μην αποκτήσουν υγρασία.
- Τα βούτυρα πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου
Καλά Χριστούγεννα με υγεία ,αγάπη ,ευτυχίαΩς την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023
ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ
Το ψωμάκι αυτό έγινε μετά από μια ιδέα, που είχα όταν είδα αυτή τη συνταγή Big mac. Δούλεψε τέλεια....μόνο που εκείνη την ημέρα δεν είχα κίτρινο τυρί τσένταρ που λιώνει . Φτιάξε το...είναι τόσο μαλακό και νόστιμο ...
ΥΛΙΚΑ :
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με τη ζάχαρη και την διαλύουμε με το χλιαρό γάλα ,αφήνουμε 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί. (προσέχουμε να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά ).
- Στο μεταξύ βγάζουμε το γιαούρτι στο πάγκο εργασίας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο του,προσθέτουμε τη μαγιά,το αλάτι και το γιαούρτι και το λάδι και τέλος το βούτυρο.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη αφήνουμε να διπλασιαστεί, για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος ζεστό μακριά από κρύα ρεύματα αέρα σκεπασμένη .Εγώ τα ζύμωμα στον αρτοπαρασκευαστή σε πρόγραμμα για ζύμωμα μόνο και διαρκεί 15 λεπτά .
- Αφού φουσκώσει η ζύμη μας τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας ,παίρνουμε την ζύμη μας και την μοιράζουμε σε 9 ίσα κομμάτια 100 γρ .. και ξανά πάλι σε 3 ίσα κομμάτια, των 30 περιπου γρ και συνεχίζουμε το σχήμα πως φαίνεται στις φωτογραφίες ....Ανοίγουμε σε πιτούλες και τοποθετούμε την μια πάνω στην άλλη, λαδώνοντας με λάδι τις δυο και τοποθετούνται την μια πάνω στην άλλη,την τρίτη οχι ,τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλοιτικο χαρτί με απόσταση το ένα από το άλλο.
1 αυγο με 2-3 κουταλιές γάλα
Σουσάμι, μαύρο κύμινο, παπαρούνα ...
Γεμίστε τα με ότι σας αρέσει : αλλαντικά,τυριά ,ακόμα και με κρεατάκια όπως μπιφτεκι, γύρο, ντομάτες μαρουλάκια και διάφορα ντιπ -σαλάτες,μερέντα με ξηρούς καρπούς και μπανάνα!
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Ένα υπέροχο γλυκό για τις γιορτές των Χριστουγέννων και όχι μόνο ...με ένα υπέροχο σχέδιο ..είχαμε φτιάξει πριν καιρό Αχιβάδες Μπακλαβά και Αχιβάδες γαλακτομπούρεκο σήμερα πρόσθεσα την κρέμα τυρί που είχα στο ψυγείο μας από τα ρολά κανέλας που έφτιαξα ... περισσέψει και την πρόσθεσα στο γλυκό μας ...υπέροχη γεύση αρμυρού με γλυκού ..δοκιμάστε το αν σας αρέσει αυτός ο συνδιασμός 🤤🤤🤤Μπορουμε να βάλουμε οποίο ξηροκαρπο θέλουμε είτε φιστίκια, ειτε αμύγδαλα,ειτε καρύδια ...έχω δοκιμάσει και τις τρεις επιλογές.
100 γρ βούτυρο,λιωμένο ή μισό λάδι και μισό βούτυρο
10 γεμάτες κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης,χοντροκομμένα
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και μανταρινιού
ΣΙΡΟΠΙ :
2-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 βανίλια
φλούδα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι,(1κουταλιά της σούπας)
2 κουταλιές μέλι
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ :
φιστίκια. Αιγίνης χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το χυμό λεμονιού,βράζουμε για 7-8 λεπτά και το διατηρούμε ζεστό
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ, φιστίκια,ζάχαρη,κανέλα και ξύσμα πορτοκάλι 🍊 λεμόνι 🍋 και μανταρίνι
- Σε ένα άλλο μπολ την κρέμα τυρί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνουν μια κρέμα.
- Παίρνουμε τα φύλλα αν θέλουμε να έχουμε μικρά μπακλαβαδάκια τα κόβουμε στην μέση και όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες προσθέτουμε μια κουταλιά από τα φιστίκια Αιγίνης και μια κουταλιά τυρί κρέμα και φτιάχνουμε το παρακάτω σχέδιο,βάζουμε τις αχιβάδες-μπακλαβαδάκια σε τετράγωνο πυρέξ (30 εκ.)
- Αν τα θέλουμε πιο μεγάλα τα τυλίγουμε μεγάλα ..
- Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε,το κρατάμε ζεστό όχι καυτό και το ρίχνουμε επάνω στον μπακλαβά μας με μια κουτάλα και ραντίζουμε με νερό
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας για 15 λεπτά και μειώνουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 20-25 λεπτά έως αποκτήσει χρυσό σκούρο χρώμα .
- Αφαιρούμε τον μπακλαβά αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι μας που έχουμε ετοιμάσει ενώ ψηνόταν ο μπακλαβάς μας
- Σερβίρουμε με φιστίκι Αιγίνης τριμμένο ..
- Καλή απόλαυση .
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
ΒΡΕΧΤΗ ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ
Η τσουκνίδα είναι ένα από τα σπουδαιότερες τροφές – φάρμακα της φύσης. Πλούσια σε μεταλλικά άλατα (σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, πυρίτιο, μαγγάνιο, άζωτο και κάλιο) και βιταμίνες Α, C και Κ. Αυτό το μίγμα θρεπτικών ουσιών την καθιστά ένα σπουδαίο τονωτικό, όταν αισθάνεστε ότι έχουν αδειάσει οι μπαταρίες σας, είστε στρεσαρισμένοι ή αναρρώνετε από κάποια ασθένεια. – Τσουκνίδα. Μια άγνωστη υπερτροφή.
Ένα προϊόν που η διατροφική του αξία είναι πολύ μεγάλη,με φοβίζει λίγο να την πιάσω στα χέρια μου χωρίς γάντια αλλα δεν βαριέσαι τι έγινε και αν σε τσιμπήσει και λίγο στα χέρια ...ο μπαμπάς μου Καλή του ώρα εκεί που είναι έλεγε"το τσίμπημα της κάνει καλό στον οργανισμό, βοηθει σε ότι αθροιτικό πόνο έχουν τα χέρια μας "
Στην αυλή του πατρικού μου πριν μια εβδομάδα που το επισκέφτηκα, βρήκα τη πιο τρυφερή και καταπράσινη τσουκνίδα, φυσικά δεν την μάζεψα εγώ αλλά η μανούλα μου ....Εγώ μόνο την έφερα στο σπίτι και με γάντια πάντα την έκοψα κομμάτια. Την μοίρασα σε ανάλογες ποσότητες και αφού την έπλυνα καλά και την πέρασα μέσα από βραστό νερό και την ζεμάτισα για 1 λεπτό περίπου την σούρωσα (το νεράκι της αυτό το κρατάω και λούζω τα μαλλιά μου ..είναι ένα μυστικό για να έχουν τα μαλλιά μας ομορφιά και υγεία) καλά να φύγουν τα υγρά της και την έβαλα σε σακουλάκια ζιπ-λοκ και την έβαλα στην κατάψυξη μου για τις Τσουκνιδοσπανακόπιτα της μαμάς μου Μπουρανί της καθαρής Δευτέρας της όλης χρονιάς μέχρι να ξανά βρω φρέσκια και τρυφερή τσουκνίδα στον κήπο στο πατρικό μου..για να λέω και την αλήθεια και η πεθερουλα μου πάντα όταν θα έχει στον δικό της κήπο θα μου στείλει...!!!
Μου περίσσεψε λοιπόν και αποφάσισα να φτιάξω μια πίτα μόνο με τσουκνίδες χωρίς σπανάκι και με λίγα αλλά χόρτα μικρής ποσότητας που είχα στον καταψύκτη μου από αυτά που μου στέλνει η πεθερά μου απο το δικό της κήπο.Πραγματικα είναι ευλογία να σου στέλνουν τα καλούδια της γης είτε η πεθερουλα....ειτε η μανούλα,νοιωθω τυχερή
Πρόσθεσα και λίγο σταρένιο τραχανουλη ,φέτα που ήθελαν τα κορίτσια μου και έγινε μια υπέροχη πίτα που χέρι κανείς δεν τραβούσε από το ταψί....από μικρούλες πάντα η μοιρασιά γινόταν δίκαια...την κόβω πάντα ακτινωτά σε 8 κομμάτια και μένει και ένα κομμάτι για τον επισκέπτη....του σπιτιού που πάντα για Καλή της τύχη το απολαμβάνει πάντα η μικρή μου κόρη..η Στελλίτσα μου.
Αυτή την ονόμασα Βρεχτή γιατί την φτιάχνω με 10 φύλλα,βάζω στο ταψί 3 φύλλα, βρέχω με την γεμίσει μια ποσότητα,αλλά 3 φύλλα λαδωμένα ,ξανά γεμίσει και στο τέλος τα υπόλοιπα 4 φύλλα. Έτσι την ονομάζουμε στο τόπο μου
Αν αφαιρέσουμε το τυρί και τον Σταρένιο τραχανά που είναι "πνιγμένος"με γάλα και προσθέσουμε λίγο προορισμένο ρυζάκι γίνεται και νηστίσιμη η πίτα μας .
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- 700γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού όχι γεμάτο αλάτι
- 6 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κουταλιές σούπας τσικουδιά ή ξύδι
- χλιαρό νερό όσο πάρει
- 4 γρ μαγιά ξερή ή 10 γρ νωπή
- νισεστέ και αλεύρι μαζί ποσότητα 50-50 % για το άνοιγμα τον φύλλων
- Ταψι 40-42
- Λαδοκολλα για το ταψί
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή στο αρτοπαρασκευαστή ρίχνοντας το χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη αφράτη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλά στα χέρια,αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 _40 λεπτά σε καθαρό λαδωμένο μπολ .
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια-μπαλάκια ανάλογα πόσα φύλλα χρειαζόμαστε από 8-10 φύλλα
- Μετά κάνουμε μπαλάκια, τα βάζουμε σε ένα σκεύος λαδωμένο και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν σε ζεστό μέρος σκεπασμένα με μεμβράνη και στην συνέχεια τα ανοίγουμε μετά φύλλα με την βοήθεια του νισεστέ ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε .
- Εγω ετοιμάζω το ζυμάρι μου πάντα από το βράδυ και το φυλάω πάντα σακουλάκι τροφίμων και το πρωί την βγάζω όταν θέλω να την ετοιμάσω,όπου να ετοιμάσω καφεδάκι ☕ έχει έρθει δε θερμοκρασια δωματίου,έτοιμη να την ανοίξω φύλλο.
- Κόβουμε την τσουκνίδα σε κομμάτια αφαιρώντας τα σκληρά κοτσάνια της και τα σποράκια της, αν έχει.Η δική μου ήταν πολύ τρυφερή και δεν αφαίρεσα τίποτα. Πλένουμε την τσουκνίδα, (δε ξεχνάμε να φορέσουμε γάντια ),σε μια κατσαρόλα βράζουμε πρώτα το νερό και έπειτα προσθέτουμε την τσουκνίδα (έτσι θα κρατήσει το υπέροχο χρωστάει και δεν θα μαυρίσει)..ζεματάμε για 1 λεπτό όχι παραπάνω και μεταφέρουμε σε τρυπητό.
- Σε βαθύ τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο,αφου κόψυμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν,προσθέτουμε και τα πλυμένα και κομμένα χόρτα,μυρώνια ,καυκαλίθρες λάπατα .
- Προσθέτουμε την τσουκνίδα και σωτάρουμε 1λεπτό .Χοντροκόβουμε τον δυόσμο και προσθέτουμε και το γάλα, τον τραχανά,τη φέτα την οποία σπάμε με τα χέρια μας,μπόλικο πιπέρι και αλάτι με φειδώ γιατι εχουμε και στην φέτα αλάτι. Ανακατέυουμε αλλά δύο λεπτά πάνω στην φωτιά ..και η γέμιση μας είναι έτοιμη,να κρυώσει και να φουσκώσει ο τραχανάς μας τραβοντας όλα τα υγράκαι φυσικά την θέλουμε κρύα.
Για Για το φύλλο :
- Μόλις είναι έτοιμη και η ζύμη μας, μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τα φύλλα .Ξεκινάμε με ένα πλάστη να ανοίγουμε το πρώτο φύλλο από τα 10 ζυμαράκια μας.Αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι, προσθέτουμε κι άλλο μείγμα αλεύρου και νισεστέ.
- Στο μεταξύ αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 38-40 εκ.με ελαιόλαδο.Εγω πάντα στο πάτο του ταψιού θα προσθέσω πρώτα λαδόκολλα και στη συνέχεια θα λαδώσουμε .
- Χρειαζόμαστε περίπου 200 ml ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα μας συνολικά.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλα 2 φύλλα τα οποία θα είναι αρκετά μεγάλα και θα εξέχουν από το ταψί μας 3_4 δάχτυλα ,έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τη βάση της πίτας μας και τον μικρό κοθρο που φαίνεται στις φωτογραφίες, αρεσει πολύ στα κορίτσια μου και τον σχηματιζώ ,εσείς αν δεν θέλετε φτιαχνεται τα φύλλα ίσα με το ταψί σας χωρίς να προεξέχουν.
- Απλώνουμε τη γέμιση καλά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία για ακόμα 3 φύλλα πάντα λαδωμενα μεταξύ τους ,βάζοντας τα πάνω από τη γέμιση καλύπτοντας το σπανάκι.Προσθετουμε άλλα 4 φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το ταψί και τα τοποθετούμε πάντα λαδωμενα μεταξύ τους σούρωσα έτσι ώστε να κρατάνε αέρα μέσα τους και η πίτα μας να γίνει αφράτη και όχι σφιχτή
- Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο τελευταίο φύλλο,το βάζουμε από πάνω πάντα σούρωσα και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα με τα χέρια μας.Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο .Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.Ψήνουμε για 45-60 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και πάρει ροδοψημενο χρώμα.
- Οταν ψήνεται η πίτα ανά δυο-τρία διαστήματα την βρεχουμε με ένα πινέλο με νερό και λίγο λαδάκι που το έχουμε χτυπήσει να ενωθεί ,αυτό θα βοηθησει πολύ να έχουμε ένα τραγανό φύλλο και ροδοψημενο χρώμα,όπως φαίνεται στις φωτογραφίες μου.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές
ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ KAI ΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΟΥ
Κουραμπίεδες της Σουλτάνας
Νηστίσιμοι κουραμπιέδες
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.