Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
















Αποφάσισα να μπω ξανά στην κουζίνα να ετοιμάσω τα πρώτα μας χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια ..μετά από παράκληση της μεγάλης μου κόρης να ετοιμάσουμε τα μπισκοτάκια-cookies Rudolph για το σχολικό μπαζάρ της τάξης της
Τα ψήσαμε και τα διακοσμήσαμε παρέα με τα κοριτσάκια μου .. τους μικρούς μου βοηθούς σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και όχι μόνο και μετά τα γυρίσαμε ανάποδα με το κεφάλι κάτω .
Τα διακοσμήσαμε με σοκολατένιο και Κόκκινο κουφέτα m&amm's chocolate για την μυτούλα τους και τα ματάκια τους .
Τα βάλαμε σε σακουλάκια και έτοιμα να φαγωθούν από τα παιδάκια, με χωριάτικα ολόφρεσκα αυγουλάκια και βουτυράκι φρέσκο και ελάχιστο γλάσο και σοκολάτα κουβερτούρα με αγάπη και στοργή για όλα τα παιδάκια .   Μου λείπει ένα καλό κορνέ από τα εργαλεία που έχω στην κουζίνα μου ..και μάλλον ο Αί Βασίλης θα το φέρει δώρο και μένα μαζί με τα κοριτσάκια μου σαν μικρό παιδάκι που είμαι και εγώ ..γιατί όταν μπαίνω στην κουζίνα μου γίνομαι και εγώ παιδάκι μαζί με τα κοριτσάκια μου.    
Πάμε να τα φτιάξουμε και μην ξεχνάτε πάντα παρέα με τα παιδάκια μας ..

ΥΛΙΚΑ :
1 κούπα  και 1/4 κούπα φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου   (285 γρ )
1 αυγό μέτριο  
κρόκο αυγού 
1 και 1/4 κούπα ζάχαρη άχνη 
3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1/2 φλιτζάνι ακόμα  ανάλογα  το  μέγεθος  των αυγών 
1 φακελάκι ζάχαρη-βανίλια με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι (και 3-4 σταγόνες χυμό λεμόνι φρέσκο προαιρετικά )
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν  πάουντερ*
λίγο αλάτι
Κόφτη για ανθρωπάκια από μελόψωμο 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 

Κόκκινο κουφέτα m&amm's chocolate 
 σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί  που έβαλα εγώ
και ROYAL ICING που θα βρούμε εδώ 
και οδοντογλυφίδα για το σχέδιο 
κορνέ και μύτη

* Αν τα κόψετε τα μπισκοτάκια με κουπάτ και στολίσετε με ζαχαρόπαστα δεν χρειάζεται να βάλετε μπέικιν  πάουντερ γιατί θα απλώσουν και θα χαλάσουν το σχέδιο τους .
Όμως το μπέικιν πάουντερ τα κάνει πιο αφράτα και λιώνουν στο στόμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Χτυπάμε το βούτυρο που το έχουμε  κόψει σε κυβάκια  με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα,προσθέτουμε τα αυγά,τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι, ζυμώνουμε-ανακατεύουμε  με τα χέρια μας  καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα που έχει την  μορφή του play-don.
  • Tυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο, (αυτό γίνετε για να σφίξει το βούτυρο και να ανοίγει καλύτερα το φύλλο και να μην  απλώσουν στο ψήσιμο).
  • Πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα βάζουμε την ζύμη μας και με μια ακόμα λαδόκολλα και τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε πάχος 5-7 mm, κόβουμε με κου πατ ή κύκλο 7 εκατ , τα  τοποθετούμε  στο ταψί με λαδόκολλα με κενό ανάμεσα τους,  
  • Τοποθετούμε το ταψί  στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) για 10 λεπτά - αν η ζύμη μπει σε κρύο περιβάλλον θα βοηθήσει τα μπισκότα να κρατήσουν το  ωραίο στρογγυλό σχήμα τους, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω και κάτω για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν λίγο.Δεν απομακρυνόμαστε  από το φούρνο γιατί υπάρχει περίπτωση  να  τα  ψήσουμε  περισσότερο  και δεν  το θέλουμε .
  • Φτιάχνουμε  το σχέδιο Ρούντολφ και  τα αφήνουμε σε κρύο περιβάλλον να  παγώσει  η σοκολάτα





















Οι  φωτογραφίες είναι της φίλης μου από facebook Λένας  Μπανώρα  !! Σε ευχαριστώ πολύ .Υπέροχα τα μπισκοτάκια σου .Μπράβο σου  καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη !! 

Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ζυμαράκια



                                                               Λουκουμόψωμο γιορτινό

                                                   Χριστουγεννιάτικο τσουρεκένιο στεφάνι

                                               Χριστουγεννιάτικη σοκολατένια κάλτσα

                                     Τσουρέκι - Braid κέικ με κρέμα και σοκολάτα


                                     Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με άρωμα ποτροκαλιού

                                                                 Βασιλόπιτα τσουρέκι

                                                       Χριστουγεννιάτικο δέντρο πίτσα

                                                  Σταφιδόψωμο χριστουγεννιάτικο δέντρο

                                         Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ανθότυρο και φέτα

                                                                         Χριστόψωμο

                                                                Αστέρι τσουρέκι το τέλειο



                                                               Γιασεμιά σιροπιαστά γιορτινά

                                                                         Χριστόψωμο

                                                              Ο Αι Βασίλης μας


                                                      Τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα




                                      Δίχρωμα τσουρεκάκια με άρωμα πορτοκαλιού

                                                                     Κοτόπιτα γιορτινή

                             Κορώνα βασιλόπιτα -τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα και καρύδια

Καλά Χριστούγεννα !!

Ως την επόμενη  φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα





                                                         Ραγισμένα σοκολατένια μπισκότα

                                                     Mπισκοτάκια Ρούντολφ με σοκολάτα

                                                       
                                                         Μπισκότα βουτύρου Ρούντολφ









                                              Σαμπλέ κουκουβάγες δίχρωμα μπισκοτάκια 


                                                   Σαμπλεδάκια λεοπάρντ--Sablés léopard

     
                                                   Σαμπλέ αρκουδάκια δίχρωμα μπισκοτάκια 

                                              Μπισκοτάκια cookies λεοπάρ και ζέβρα
 
             
                                                    Μπισκοτάκια cookies λεοπάρ και ζέβρα

                                     Ο Ρούντολφ και οι φίλοι του μελόψωμα χριστουγεννιάτικα

                             
                                       GINGERBREAD μπισκοτάκια και το Χριστουγεννιάτικο χωριό

                                   Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Linzerμε ξηρούς καρπούς

                                      Χριστουγεννιάτικα παξιμαδάκια φουντουκιού

Ως την επόμενη  φορά  που θα  ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ





















Μας  αρέσουν πολύ αυτά τα μπισκότα με φουντούκια  και βρώμη . Τα φτιάχνω συχνά, γιατί είναι πολύ εύκολο να τα ετοιμάσω και είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά ... ελαφρώς γλυκά και μαστιχωτά 
 αρωματισμένα με  βρώμη και ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα κλειστό κουτί περίπου μία εβδομάδα, αλλά ειλικρινά αμφιβάλλω αντέξουν
τόσο καιρό. Μπορούμε να τα απολαύσουμε με  ένα ποτήρι γάλα  ή και ένα  ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:

125 γρ μαλακό βούτυρο 
1/2 φλιτζάνι  καστανή  ζάχαρη 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι τριμμένα  φουντούκια 
1 βανίλια
1/4 κουταλιού κανέλα  
1/2 φλιτζάνι τριμμένα  φουντούκια 
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 καφέ κουτάλι αλάτι
3 φλιτζάνια  βρώμη (άν θέλουμε την αλέθουμε και στο μπλέντερ )

*Δοκιμασμένη συνταγή πολλές  φορές μόνο που σήμερα  έκανα  μια  αλλαγή ... Σήμερα  δεν  είχα  2 αυγά και  έβαλα 1 αυγό  και  50 γρ σάλτσα μήλου   ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ όπως και δεν είχα όλη την ποσότητα βουτύρου και συμπλήρωσα λάδι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βγάζουμε από το ψυγείο τα αυγά και το βούτυρο τουλάχιστον 1 ώρα, να έρθουν σε  θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμάνουμε  το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε με το μίξερ μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά χτυπώντας συνέχεια .Προσθέτουμε  το μέλι και τη βανίλια, στη συνέχεια, αλεσμένα φουντούκια, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά.  
Τέλος, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια πλιγούρι βρώμη  και ανακατεύουμε καλά με  μια  μαρίζ .Η  ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδες
Πλάθουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού παίρνουμε ποσότητα είναι ίση σε μέγεθος. Αφήνουμε  απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 15-16 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και  θα εξακολουθούν μέσα  να είναι ελαφρώς μαλακά. Μόλις κρυώσουν θα σφίξουν ελαφρώς ένα κουτί για μια εβδομάδα

* Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου πάντα ,η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδης,αν θέλετε την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο και πάνω από όλα ακρίβεια στα υλικά πάντα ζυγισμένα ποτέ δεν προσθέτουμε παραπάνω στερεά υλικά π.χ αλεύρι ή βρώμη.
Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να μην υπερβεί τα 15 λεπτά.τα αφήνουμε  πάνω στο ταψί και αυτά θα συνεχίσουν να  ψήνονται  λόγου της θερμότητας .
΄Αν τα πατήσουμε με το χέρι θα δούμε ότι είναι πολύ μαλακά έτσι πρέπει,θα  δούμε 'ότι μπορεί να χαλάσει και το σχέδιο  τους .. 
Όσο πιο νωρίς  τα  βγάζετε  τόσο πιο  μαλακά μπισκότα  θα έχετε .










Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
  
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές