Η συνταγή είναι από εδώ και είναι η πρώτη μου επαφή με το αγαπημένο ζυμαράκι ,και δεν μπορούσε να λείπει..από το τις συνταγές του μπλόκ .
ΥΛΙΚΑ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ :
- 25 γρ μαγιά
- 100 γρ νερό (χλιαρό)
- 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ. (εγώ έβαλα "μαλακό" που μας είπε η Σεφ)
- 50 γρ βούτυρο (σε κυβάκια σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ γάλα
- 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
Τυρί φέτα με λίγο γιαούρτι η ότι άλλη γέμιση θέλετε εσείς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Στη λακκούβα ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά αρχίζοντας από αυτά που βρίσκονται στη λακκούβα και παίρνοντας και λίγο λίγο το αλεύρι από γύρω.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε και σιγά σιγά τη διαλυμένη μαγιά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
- Βγάζουμε τη ζύμη μας από το μπολ, την τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
- Την τοποθετούμε πάλι στη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Λαδώνουμε ένα ταψί 28εκ και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και λαδώνουμε και αυτό με πινέλο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια
- Παίρνουμε το ένα και κρατάμε σκεπασμένα τα άλλα δύο στη άκρη.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κομμάτι σε φύλλο διαμέτρου περίπου 25 εκ.
- Με μαχαίρι κόβουμε ακτινωτά ώστε να έχουμε 6 ή 8 τρίγωνα κομμάτια.
- Παίρνουμε το ένα τρίγωνο και βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στην φαρδιά πλευρά του τριγώνου.
- Τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν, παίρνοντας την φαρδιά πλευρά και τυλίγοντας φτάνουμε στη μύτη του τριγώνου.
- Αφήνουμε στην άκρη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τρίγωνα και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
- Το τρίτο κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε και αυτό σε φύλλο αλλά δεν το κόβουμε.
- Βάζουμε γέμιση στη άκρη γύρω γύρω στο μισό φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό.
- Το ρολό το γυρίζουμε και φτιάχνουμε ένα στριφτάρι.
- Τοποθετούμε το στριφτάρι στη μέση του ταψιού μας.
- Γύρω από το στριφτάρι τοποθετούμε τα κρουασανάκια με φορά από το ταψί μας προς το στριφτάρι.
- Αλείφουμε την πίτα με τους κρόκους (χτυπημένους) και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175β. για 45-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Εδώ την έκανα με λουκάνικα και κιμά |
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!