Καιρό τώρα φτιάχνω αυτές τις νόστιμες πατατούλες φούρνου, αρωματικές, με κρασάκι και με δεντρολίβανο αυτή την φορά .
Πατατούλες φρέσκιες και σκορδάκι φρέσκο από τον κήπο τις πεθερούλας λαδάκι σπιτικό από φίλους με ελαιώνες .
Προσοχή αν χρησιμοποιήσετε κόφτη πατάτας , εγώ στην πρώτη πατάτα έκοψα το χέρι μου , και μετά αναγκαστικά να συνεχίσω με το μαχαίρι το κόψιμο τις πατάτας .
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πατάτες κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
1 κούπα λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου ( εγώ έβαλα μισό και μισό )
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Ελαιόλαδο (εγώ έβαλα σκορδόλαδο )
αλάτι
μια πρέζα πιπέρι μαύρο
1/2 κοταλάκι του κόκκινο πιπέρι γλυκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Με τον τρίφτη κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.Προσοχή μην κόψουμε τα χέρια μας ,εγώ κόπηκα και δεν συνέχισα το κόψιμο με τον κόφτη τις ψιλοέκοψα με το μαχαίρι .
- Θρυματίζουμε δεντρολίβανο και το σκόρδο Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα.
- Ραντίζουμε τις πατάτες με τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι
Βουτυρώνουμε τον πάτο ενός πυρέξ με ελαιόλαδο ή λίγο βουτυράκι .
Τοποθετούμε τις πατάτες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ,αλλά όχι πολύ σφιχτά, και κόβουμε και το κρεμμύδι μας σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες , τέλος πασπαλίζουμε με την γλυκειά πάπρικα . Ρίχνουμε το λευκό κρασί. Περιχύνουμε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο 180 βαθμούς
- Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα για περίπου 45-50 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστές τις πατάτες γαρνιρισμένοες με τηγανητά κεφτεδάκια :)!
Απολαύστε το γεύμα σας!
Αυτή την φορά δεν ετοιμάσαμε ζυμαράκια αλλά πεντανοστιμες πατατούλες
Ως επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά . Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.