Για το φύλλο:


- 1 κεσέδεκι γιαούρτι προβειο ή και στραγγιστό αγελαδος (250 γρ )
 - 1κεσεδάκι λάδι ελιάς (250 ml)
 - 500-600 γρ (και λίγο παραπάνω) αλεύρι για όλες της χρήσεις και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
 - 1/2 κουτάκι του γλυκού αλάτι ανάλογα τα τυριά
 - (εγώ βάζω και το ασπράδι απο το αβγό που έχουμε πιο κάτω για το άλειμα πριν το ψήσιμο )
 
- Διάφορα τριμμένα τυριά(φετα -γκούντα -κεφαλογραβιέρα ανθότυρο ) οτι θέλετε κατά βούληση .
 - 2-3 κουταλιλες γιαούρτι
 - 1 αυγό με λίγο γάλα για το τελος
 - λίγο πιπέρι
 
- Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης όλα μαζί μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει.
 - Ετοιμάζουμε την γέμιση.
 - Παίρνουμε μικρά μπαλάκια (λίγο μεγαλύτερο από καρύδι) και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.
 - Τοποθετούμε μία κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο με την βοήθεια του πιρουνιού
 - Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί .
 - Αφού έχουμε τελειώσει με όλα τα τυποπιτάκια τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και σουσάμι.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτα αναλογα το φουρνο μας ..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου