Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΛΑΔΙ


 Kοπιάστε .....



Για το φύλλο:

  • 1 κεσέδεκι γιαούρτι προβειο  ή και στραγγιστό αγελαδος (250  γρ )
  • 1κεσεδάκι λάδι  ελιάς (250 ml)
  • 500-600 γρ  (και λίγο  παραπάνω) αλεύρι για όλες της χρήσεις  και  1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτάκι του γλυκού  αλάτι  ανάλογα  τα  τυριά
  • (εγώ βάζω και το ασπράδι  απο το αβγό  που έχουμε πιο κάτω για το άλειμα πριν το ψήσιμο )
Για την γέμιση:

  • Διάφορα τριμμένα τυριά(φετα -γκούντα -κεφαλογραβιέρα ανθότυρο ) οτι θέλετε  κατά  βούληση .
  • 2-3  κουταλιλες γιαούρτι 
  • 1 αυγό με  λίγο γάλα   για  το  τελος
  • λίγο πιπέρι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης όλα μαζί μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει.
  2. Ετοιμάζουμε την γέμιση.
  3. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια (λίγο μεγαλύτερο από καρύδι) και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.
  4. Τοποθετούμε μία κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο με  την βοήθεια  του πιρουνιού
  5. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί .
  6. Αφού έχουμε τελειώσει με όλα τα τυποπιτάκια τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για 20 λεπτα  αναλογα το φουρνο μας .. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: