Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ  ΤΥΡΙ  ΦΕΤΑ ΚΑΙ  ΑΝΘΟΤΥΡΟ  ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΔΕΣ  .. όπως  αρέσει στόν καθένα  μας ...  χατίρια  δεν  χαλάω .. 
Η συνταγή είναι  της  αγαπημένης  κυρίας  Ειρήνης  Φανίδου ..απο την ομάδα μαγειρικής της στο facebook ...Η κουζίνα της Ειρήνης.







 Και  γεμιστά  με  τυράκι φετα  και ανθότυρο.......



 Η κα Ειρήνη τα  φτιάχνει με αλεύρι  για όλες  της  χρήσεις  και μόνο με  λάδι .. τα έφτιαξα  όπως  τα  προτέινει  η ίδια  γίνονται εξαιρετικά  !!!
Εγώ  είμαι  ανήσυχο 'ατομο και  πάντα  θέλω  να  βάζω  και  την δική  μου πινελιά  ...  λοιπόν  έβαλα τα  ίδια  γραμμάρια  σε  αλεύρι ..αλλά έβαλα 3 διαφορετικά  είδη  αλευριού,και  έβαλα  και τη  μισή  ποσότητα  του λαδιού απο το αγαπημένο μας  ταχίνι .. δηλ μισό λάδι  και μισό ταχίνι και φυσικά  έβαλα καστανή  ζάχαρη ..  και  τα  έφτιαξα και  με  γέμιση   ... πάμε  να τα  φτιάξουμε  ....
 
ΥΛΙΚΑ :

200 κίτρινο αλεύρι  
200  γρ αλεύρι μαλακό
600 αλεύρι  για όλες της χρήσεις
80  γρ ζάχαρη καστανή ή  κρυσταλική 
20  γρ αλάτι
30  γρ μαγιά  νωπή  ή  1φακέλάκι 9 γρ  ξερή μαγιά

500  ml νερό χλιαρό
50  ml ταχίνι
50  ml ελαιόλαδο
1 κουταλια της σουπας ξύδι 
Σουσάμι 
τυρι  φέτα ,ανθότυρο,σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 
  • Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά  στο χλιαρό νερό και την ζάχαρη.Αφήνουμε  να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 20 λεπτά  περίπου.
  •  Προσθέτουμε  το λάδι ,το ταχίνι το αλάτι και το ξυδι , τα 3  είδη  το αλεύρι, και ζυμώνουμε  πολύ καλά την ζύμη μας. Αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά. 
  • Εγώ  την  ζύμωσα  στον αρτοπαρασκευαστή και  εκεί  την άφησα  να  φουσκώσει.
  • Κόβουμε  μικρά κομμάτια ζύμης και σχηματίζουμε  τα  στρογγυλά κουλούρια μας τα βουτάμε  σε νερό με  λίγη  ζάχαρη, και μετά σε σουσάμι.
  • Αφήνουμε για  40 -45 λεπτά  περίπου να  φουσκώσουν .
  • Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς  για 15 λεπτά  περίπου σε προθερμασμένο φούρνο  να πάρουν  χρώμα   . 
  • Βάζουμε στο  φούρνο  ένα μικρό  ταψάκι  με  νερό κάτω από  το  ταψί μας , αυτό  θα βοηθήσει  να  γίνουν  τραγανά και  μαλακά  μαζί 
 Και  γεμιστά  με  τυράκι φέτα  και ανθότυρο και  σταφίδες  για  όλα  τα  γούστα .
Ως  την επόμενη φορά  που  θα ετοιμάσουμε  μια  συνταγή με ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: